CSM Reșița s-a calificat chinuit în finala barajului de promovare pentru Liga 2, după o remiză în Valea Domanului cu Ghiroda. Dan Alexa a fost eliminat pentru proteste: ”Am trăit cu emoții”

Anda DELIU 29 May. 2022, 17:33 Liga 3

A fost tensiune mare în Valea Domanului la returul barajului semifinal de promovare în Liga 2 dintre CSM Reșița și CSC Ghiroda și Giarmata Vii, terminat la scorul de 1-1, sâmbătă.

Victoria cu 1-0 din deplasare, de miercuri, a garantat calificarea rosso-nerilor cărășeni în faza finală a barajului, dar presiunea obiectivului s-a resimțit din plin, căci Dan Alexa a fost eliminat după o reacție foarte nervoasă în debutul reprizei secunde, când CSM Reșița a dorit penalty.

CSM Reșița, ținută de Ghiroda în corzi

Supărați după ce au pierdut acasă, ghirozenii au reușit să facă ceea și-au propus neapărat: să marcheze. În minutul 41, Trandu a tras din afara careului și a reușit să deschidă scorul.

Intrată condusă la pauză, cu un scor ce ar fi generat prelungiri, Reșița a resimțit pe deplin presiunea. În minutul 51, Dan Alexa a cerut vehement penalty la un presupus hault în careu asupra lui Valentin Munteanu, dar arbitrul l-a eliminat cu al doilea galben. Egalare a venit însă în minutul 68, după ce Mediop i-a trimis lui Laurențiu Breșneni, care a preluat cu spatele la poartă, a pivotat și a marcat. Ulterior, și Velcotă a avut o ocazie rarisimă pentru cărășeni, dar scorul a rămas egal.

Dan Alexa: ”A fost o calificare grea”

Dan Alexa a recunoscut că CSM Reșița a avut emoții în semifinala barajului de promovare în Liga 2, după ce în campionat, în seria e, a defilat, terminând play-off-ul la un avans de 20 de puncte față de a doua clasată CSM Deva.

”A fost o calificare grea, pentru că nu am reușit să fructificăm ocaziile pe care le-am avut și în prima repriză. Nu am avut multe. Ghiroda s-a apărat foarte exact și a așteptat un contraatac. A venit acea execuție a lui Trandu, excepțională, și îl felicit, pentru că este fostul meu jucător și îl respect enorm și încă poate să joace fotbal și la un nivel foarte bun. Apoi, în repriza a doua nu cred că s-a mai pus problema. Am reacționat ca o echipă care vrea să promoveze. S-a jucat practic numai în jumătatea adversă. Pe lângă gol am avut două sau trei situații rarisime. Cea a lui Velcotă e de poveste. Puteam mai repede. Am trăit cu emoții pentru că ce s-a întâmplat pe parcursul acestui sezon, pățim și acum la baraj. Ocaziile pe care le avem nu le fructificăm. Dar una peste alta, o calificare importantă. Jucăm finala cu Dumbrăvița și cred că asta este tot ceea ce contează în momentul acesta. Dumbrăvița e o echipă vie, care joacă fotbal și este foarte imprevizibilă. Nu întâmplătora a bătut 5-1 la Deva, deși m-a surprins foarte mult rezultatul. Bine că am reușit să egalăm și n-am mai intrat în prelungiri”, a declarat Alexa după meci.

CSM Reșița va juca primul meci din faza finală a barajului de promovare în Liga 2 sâmbătă, 4 iunie, de la 18:00, la CSC Dumbrăvița, echipă care a trecut în primul baraj de CSM Deva și care i-a fost superioară în clasament Ghirodei. Dan Alexa va fi suspendat pentru acest meci și nu va putea da indicații.

Răzvan Leuca, impresionat de publicul reșițean

Antrenorul ”de facto” al Ghirodei, fiindcă în acte este Adrian Săvoiu, a rămas impresionat de atmosfera de la Reșița, unde galaria a cântat încontinuu pentru a-și împinge echipa favorită de la spate.

”Am spus că nu venim să ne putem pe două linii și cred că este o calificare meritată a celor din Reșița. Felicităm publicul, că a fost în număr foarte mare și și-au felicitat echipa. Pentru băieii mei, tot respectul, având în vedere acest campionat în care ne-am prezentat foarte bine și am luptat la fiecare meci pentru punctle puse în joc”, a spus Leuca.

CSM REȘIȚA – CSC GHIRODA ŞI GIARMATA VII 1-1 (în tur: 1-0)

Laurențiu Breșneni 68 / Răzvan Trandu 41

CSM Reșița: Micu – Bărboianu, Nic. Sima, Dudea, Cioinac, Vasluian, Val. Munteanu (Ant. Manolache 80’), Jorza, Breșneni (cpt.)(C. Cristea 73’), Drăghiceanu (Velcotă 46’), Ndiaye (Val. Lazăr 90+2)
Rezerve neutilizate: Zimmermann – Fota, Rimovecz, Al. Negru, Mura
Antrenor: Dan Alexa

CSC Ghiroda: Mikloș – Coroiu, Roșus, Hecsko, Sporin (Mancaș 69’), Stupu, Trandu (cpt.), Dav. Pop, Grancea (Românu 82’), Andr. Precup, Jichici (Bîrlovan 82’)
Rezerve: Mosoarcă – Ciocan, Miclău, Zavaleche, Velcan, Bădăuță
Antrenor: Adrian Săvoiu

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reşiţa – Caraş Severin); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Asistenți: Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş) și Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe); Rezervă: Cristian Antonio Pascu (Sibiu); Observatori: Ioan Duma și Ovidiu Iosif Tâlvan (ambii din Sibiu).

Foto: Miruna Maria Mihancea

Anda DELIU 29 May. 2022, 17:33 Liga 3
Pe aceeași temă