Victorie italiană pentru CSM Reșița la Ghiroda, în manșa tur a primului baraj de promovare în Liga 2. Timișenii au acuzat arbitrajul arădeanului Ardelean: ”A fost un henț în careu vizibil de pe lună”

Anda DELIU 25 May. 2022, 23:03 Liga 3
Victorie italiană pentru CSM Reșița la Ghiroda, în manșa tur a primului baraj de promovare în Liga 2. Timișenii au acuzat arbitrajul arădeanului Ardelean: ”A fost un henț în careu vizibil de pe lună”

CSM Reșița (locul 1 Seria 7 a Ligii 3) și-a respectat statutul de favorită și s-a impus cu 1-0 pe terenul echipei CSC Ghiroda și Giarmata Vii (locul 2 Seria 8 a Ligii 3), după un gol marcat de Amir Jorza și un meci cu mulți spectatori veniți pentru ambele formații. Ghirozenii au fost foarte supărați că au pierdut, iar la final au acuzat un henț în careu nesancționat de arbitrul Mircea Ardelean (Arad).

Canicula infernală, atmosferă incendiară lângă aeroportul din Timișoara

Meciul s-a jucat pe de departe pe cea mai ridicată temperatură din zona Timișoarei din acest an, 33 de grade. Și atmosfera de la Ghiroda a fost la fel de incendiară, deoarece tribunele arenei ”Emilian Pavel” au fost arhipline. Galeria reșițeană, Guardia rosso-nera, a stat în afara incintei stadionului, pe o stradă din spatele peluzei, unde se află doar un gard prin care s-a putut urmări meciul în condiții foarte bune pentru Gușcă și compania.

Pe teren, Reșița a dominat teritorial jocul, fără a avea neapărat vreun puhoi de ocazii. Ghiroda a făcut marcaj și cu câte patru oameni la Mediop, când se apropia de ultimii 20 de metri.

Senegalezul a fost, în aceste condiții, aproape de gol doar în minutul 34, când a trimis din lovitură liberă în bara transversală.

Repriză a doua a meciului de la Ghiroda, și mai fierbinte

Căldura nu s-a domolit după ora 19, iar atmosfera a devenit și mai incinsă.

În minutul 49, Reșița a reușit să dea golul victoriei. Alexa a fost inspirat la schimbări, căci Valentin Munteanu, introdus la pauză, a scăpat cu mingea singur spre stânga și, aproape de linia de aut, a centrat la Amir Jorza, care a marcat din câțiva metri. Desigur, cu acest gol avantaj, chiar dacă regula despre reușitele din deplasare a fost abolită, Reșița a intrat în ”modul” de economisire energiei.

Ritmul jocului s-a domolit vizibil, pentru că nici Ghiroda, care a stat mult timp din prima repriză pe două linii, extrem de atentă defensiv, nu a avut resursele să calce piciorul pe pedala de accelerație. Chiar și așa, gazdele tot au avut de reproșat un presupus henț nesancționat comis de Alin Dudea în careu.

Răzvan Leuca a criticat deciziile arbitrului

Antrenorul ”de facto” al gazdelor, Răzvan Leuca, fiindcă în acte este trecut Adrian Săvoiu, a punctat că diferența de valoare dintre echipe nu a fost neapărat atât de mare, dar că formația sa a fost dezavantajată de arbitrul Mircea Ardelean.

”A fost un joc disputat, în care am încercat să atacăm, cât s-a putut. Ne-am apărat datorită faptului valorii jucătorilor adverși. Din păcate, noi ceea ce ne-am propus cred că am și reușit. Am pus în a doua repriza anumită presiune pe adversari, care au și greșit. Din păcate, cine trebuia să vadă că adversarul a greșit, nu a vrut să vadă. S-a întors cu spatele la fază. Dar, până la urmă, Reșița este o echipă foarte puternică, care și astăzi a demonstrat că are un lot mai valoros decât liga în care joacă. Mă refer la un henț în careu care a fost vizibil, cred, de pe lună. Mergem pe stadionul din Reșița să jucăm fotbal, să încercăm să întoarcem rezultatul. Nu mergem să stăm pe două linii. Sper că pe terenul din Reșița să reușim să și marcăm”, a declarat antrenorul Ghirodei.

Dan Alexa, mulțumit cu sucesul la un gol diferență

Dan Alexa a avut cuvinte de laudă și pentru echipa sa, dar și pentru adversar.

”Un joc controlat de noi de la început până la final, o căldură foarte mare. Am avut posesia. Am avut posibilitatea să deschidem repede scorul, am avut trei situații mari până în primele zece minute. Singur cu portarul Mediop, apoi minge scoasă de pe linia porții și bara prin Mediop. Am reușit apoi să înscriem repede și am preferat să ținem de minge pentru că Ghiroda s-a apărat tot jocul și a făcut-o foarte bine. I-a ajutat și suprafața terenului. Era important să câștigăm astăzi, să luăm o opțiune serioasă. Important este să ne revenim. În trei zile jucăm returul și trebuie să și finalizăm ce am început astăzi. Acum este pauză. Prima repriză s-a jucat. Avem 1-0, trebuie să fim mult mai serioși și decisivi și în careul advers. Știam că se vor păra. Au aștepta un contraatac și fazele fixe. Au încercat să joace, au avut și două situații pe finalul meciului prin două centrări pe bara a doua. Nu pot să nu fiu mulțumit. Am fost echipa care a controlat, am încercat să jucăm mai mult minge și a apărut și o oafrecare stare de obosaelă, cârceii pe finalul meciului”, a punctat Alexa.

Returul fazei semifinale a barajului de promovare în Liga 2 se va juca sâmbătă, de la ora 17:30, la Reșița. Învingătoare va juca apoi cu câștigătoarea manșei duble dintre CSC Dumbrăvița și CSM Deva, cel mai probabil, cu timișenii, care s-au impus cu 5-1 la Orăștie.

CSC GHIRODA ŞI GIARMATA VII – CSM REȘIȚA 0-1

Amir Jorza 49′

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mikloș – Sporin, Stupu, Hecsko, Velcan (Bîrlovean 64′), Dav. Pop, Mancaș (cpt.), Jichici (Bădăuță 64′), Românu (Roșus 90+1′), Trandu (Coroiu 79′), Grancea (Andr. Precup 64′)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Andreșoiu, Zavaleche, Miclau
Antrenor: Răzvan Leuca

CSM Reșița: Micu – Bărboianu, Dudea, Ant. Manolache (Val. Munteanu 49′), Nic. Sima, Vasluian (Rimovecz 87′), Cioinac, Jorza, Breșneni (cpt.)(C. Cristea 65′), Ndiaye (Fota 81′), Val. Lazăr (Drăghiceanu 65′)
Rezerve neutilizate: Zimmermann – Velcotă, Al. Negru, Mura
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: ”Emilian Pavel” (Ghiroda – Timiş); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Casian Băla (Arad) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca); Rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad); Observatori: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin) și Marin Iancu (Urziceni).

 

Anda DELIU 25 May. 2022, 23:03 Liga 3
Pe aceeași temă