CSM Reșița își începe drumul spre Liga 2 cu singura echipă care a încurcat-o în sezonul regular, Pandurii. Dan Alexa: ”Trebuie să creștem jocul în play-off”

Mircea OGLINDOIU 31 Mar. 2022, 15:55 Liga 3
CSM Reșița își începe drumul spre Liga 2 cu singura echipă care a încurcat-o în sezonul regular, Pandurii. Dan Alexa: ”Trebuie să creștem jocul în play-off”

CSM Reșița, una dintre echipele cu cel mai bun punctaj în play-off dintre toate cele 40 de cluburi calificate în faza a doua a competiției din Liga 3, joacă sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul ”Mircea Chivu”, cu Pandurii Târgu Jiu, ocupanta locului 4 din Seria 7.

Pandurii, singura echipă care a încurcat de două ori CSM Reșița în acest sezon

Cele două foste divizionare secunde din sezonul trecut sunt despărțite de 20 puncte, iar gorjenii nu mai pot spera decât la locul secund, care, la finele play-off-ului, asigură accesul la unul dintre barajele pentru promovarea în Liga 2. Totodată, Pandurii este singura echipă care a încurcat CSM Reșița în actualul sezon regular, prin două remize, atât în Valea Domanului, scor 1-1 în etapa a 9-a, cât și, vinerea trecută, la Târgu Jiu, scor 0-0, în runda a 18-a.

Reșița are un complex față de Pandurii

De altfel, CSM Reșița pare să fi dezvoltat un complex față de Pandurii, fiindcă oltenii s-au impus sezonul trecut în Liga 2, scor 2-1 în Valea Domanului, în etapa a 9-a a sezonului regular, după care cele două echipe au fost repartizate în serii diferite în play-out, de unde ambele au retrogradat. Dacă gorjenii au făcut-o de pe ultimul loc în Seria A, bănățenii au fost în final penultimii în Seria B și au retrogradat efectiv după eșecul cu contracandidata Unirea Slobozia, din ultima etapă. Ulterior, ialomițenii au învins la baraj Fotbal Comuna Recea, scor 3-2 după două manșe.

”A fost un meci de luptă, am avut trei sau patru situații și cred că a fost un joc echilibrat. Pandurii s-a apărat tot meciul și și-a dorit acest punct. Trebuie să jucăm chiar dacă ne lipsesc jucătorii importanți. Trebuie să găsim soluții. Ne-au lipsit golgheterii echipei, iar supărarea mea este aceea că deși am dus mingea de multe ori în careul advers, n-am reușit să marcăm. Am obținut un punct și trebuie să tragem concluziile corecte. Începe play-off-ul și trebuie să creștem în joc. Trebuie să pregătim foarte bine barajul. În acest moment suntem clar la baraj, deoarece Pandurii cu acest egal a ieșit din lupta pentru locul 1”, a declarat antrenorul Dan Alexa, la finalul jocului de vinerea trecută, în care CSM Reșița a mizat pe: Sebastian Micu, Ștefan Bărboianu, Antonio Manolache, Cornel Ardei, Ion Vasluian, Amir Jorza, Laurențiu Breșneni, Ionuț Cioinac, Marian Drăghiceanu, Valentin Munteanu și Valentin Lazăr. Rezerve au fost: Zimmermann, Rimovecz, Dudea, Fota, Sima, Cristea, Mura, Negru și Velcotă.

Doar CS Hunedoara stă mai bine decât echipa lui Alexa

CSM Reșița a intrat în play-off de pe primul loc în Seria 7, cu 16 victorii și două remize în 18 jocuri, golaveraj 61-8! Doar Progresul Spartac, liderul autoritar din Seria 4, mai are o linie de clasament similară, dar golaveraj 46-8.

Cel mai bun punctaj îl are liderul din Seria a 9-a, CS Hunedoara, cu 17 victorii și o remiză, golaveraj 61-15.

Bănățenii din Valea Domanului nu mai pot pierde primul loc și vor juca în prima fază a barajului pentru promovarea în Liga 2 cu ocupanta locului secund din Seria a 8-a, loc ocupat momentan de CSC Dumbrăvița, cu 31 puncte. Lider este CSC Ghiroda și Giarmata Vii, cu 38 puncte, iar podiumul este completat de Crișul Chișineu Criș, cu 29 puncte.

Foto: Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-alexa-gata-s-o-readuca-pe-csm-resita-in-liga-2-antrenorul-isi-face-deja-planurile-pentru-baraj-incepe-play-off-ul-trebuie-sa-crestem-in-joc-19224863

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-se-indreapta-cu-pasi-repezi-catre-liga-2-pandurii-e-inclusiv-sub-deva-si-lupac-in-seria-a-7-a-a-ligii-3-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-19224839

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipele-calificate-in-play-off-ul-ligii-3-si-cele-care-merg-in-play-out-cu-exceptia-a-trei-necunoscute-csm-ceahlaul-gloria-bistrita-nasaud-si-scm-zalau-sunt-marile-perdante-ale-acestui-sezon-regul-19224790

Mircea OGLINDOIU 31 Mar. 2022, 15:55 Liga 3
Pe aceeași temă