CS Tunari, una dintre surprizele acestui sezon de Liga 3! Echipa ilfoveană a încheiat anul cu o gafă de amatori, dar e calificată deja în play-off: ”Dacă putem să promovăm la Liga 2, nu ne dăm înapoi.” Motivul pentru care se autointitulează Arsenal Tunari

Marius ANGHEL 17 Dec. 2021, 21:34 Liga 3

CS Tunari este una dintre surprizele acestui sezon de Liga 3, echipa de lângă București terminând prima parte a campionatului pe locul 2 și fiind deja calificată în play-off-ul Seriei a 4-a, în care lider detașat este Progresul Spartac, unul dintre cele trei cluburi neînvinse din tot eșalonul, alături de CSM Reșița (Seria 7) și CS Hunedoara (Seria 9).

Trupa ilfoveană antrenată pentru al patrulea sezon consecutiv de Ștefan Odoroabă (40 de ani) a încheiat anul cu un succes la scor, 4-0 cu Academica Clinceni 2 (penultima clasată), însă mai apoi a primit o lovitură de imagine din partea FRF, una care mărește și mai mult distanța dintre ea și liderul Progresul Spartac.

CS Tunari a pierdut la ”masa verde” trei puncte din cele câștigate pe teren, din cauza unei gafe la jocul cu FCSB 2

Mai exact, Departamentul Competiții al FRF a descoperit că CS Tunari a utilizat în meciul din deplasare cu FCSB 2, din etapa a 13-a a sezonului, un fotbalist fără drept de joc.

Alexandru Edward Dane a evoluat în partida câștigată pe teren cu 3-1 de echipa sa, deși se afla în stare de suspendare, astfel încât Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis pierderea respectivului meci cu 0-3 la ”masa verde”.

În aceste condiții, CS Tunari a pierdut trei puncte la ”masa verde”, de la 35 câștigate pe teren având acum 32. Astfel, diferența față de liderul Progresul Spartac (43 de puncte) s-a mărit la 11 puncte, cu trei etape înainte de finalul sezonului regular. FCSB 2 a ajuns acum la 17 puncte acumulate și a urcat de pe locul 7 pe 8, devansând la golaveraj Real Bradu și apropiindu-se la un punct de Dinamo 2 și Flacăra Moreni (ambele cu 18 puncte).

”Rămâne cum s-a stabilit. Greșelile se plătesc, ale antrenorilor și delegatului”, spune Florin Vlădilă, conducătorul clubului din Tunari, despre această speță.

E la nouă puncte de liderul Progresul Spartac: ”Dacă avem valoare, îi batem în cele patru meciuri directe pe care le vom avea”

Florin Vlădilă a iertat însă repede această gafă de nivel de amatori a staffului tehnic și consideră că diferența de nouă de puncte dintre CS Tunari și liderul Progresul Spartac poate fi recuperată cu ușurință în meciurile rămase. Cele două echipe se vor întâlni în chiar primul meci oficial din 2022, în returul sezonului regular, iar în play-off vor disputa alte trei jocuri directe.

”Dacă avem valoare, îi batem în retur pe Progresul, pentru că mai jucăm o dată în campionatul regular și de încă trei ori în play-off, pentru că sigur intrăm acolo. Oricum, dacă e să ajungem la baraj de pe locul 2 trebuie să jucăm cu CS Afumați (n.r. – acum lider în Seria 3, grupa cu care la baraj vor fi împerecheate primele două clasate din Seria 4), iar mingea e rotundă, poți să-i bați!”, spune, pentru Liga2.ro, conducătorul echipei ilfovene.

În meciul tur, desfășurat pe terenul Tunariului, la Chiajna, Progresul Spartac s-a impus cu 2-0.

Rezultate bune obținute în ciuda schimbării aproape în totalitate a lotului. Florin Vlădilă: ”Dacă putem să promovăm la Liga 2, nu ne dăm înapoi”

Momentan, la CS Tunari e liniște! Echipa a intrat în vacanță, iar decizii privind strategia pentru partea a doua a sezonului nu au fost luate.

”Deocamdată suntem în așteptare. Marți am avut petrecerea de final de an, am tăiat porcul, a fost bine, și-au luat salariile, suntem fără probleme. Echipa este a Consiliului Local”, spune Florin Vlădilă, administratorul clubului, responsabil din partea Consiliului Local al comunei Tunari.

Acesta este mulțumit cu ceea ce s-a realizat la echipă în acest sezon, mai ales că înaintea actualului sezon au avut loc schimbări majore în lot. CS Tunari este calificată matematic în play-off-ul Seriei a 4-a, unde vor participa alte trei echipe, două dintre ele fiind Progresul Spartac și Rapid 2, iar promovarea în Liga 2 poate deveni o realitate.

”Evoluția din prima parte a sezonului, având în vedere că la începutul campionatului am schimbat aproape tot lotul, din 23 de jucători au mai rămas doar patru (portarul Daniel Isvoranu și fundașii Dragoș Barabaș, Liviu Oșca și Călin Tudose), deci 19 noi, opt noi în echipa de start tot timpul, a fost grea, cât de cât, chiar dacă am adus fotbaliști de la Chiajna sau Mostiștea Ulmu. 

Sper să ajungem la baraj, avem chiar obiectiv să ajungem la baraj și dacă putem să promovăm la Liga 2, nu ne dăm înapoi. Noi deja o să pregătim documentația pentru licențierea la Liga a 2-a. E o zonă în plină dezvoltare la noi, poate o să vină vreun sponsor mai potent financiar, să ne ajute cu un buget, să aducem vreun jucător mai răsărit. Avem programul de iarnă stabilit. Pe 17 ianuarie ne reunim, iar pe 7 februarie plecăm într-un stagiu de pregătire de o săptămână la Cheile Grădiștei, la Fundata, unde de fiecare dată mergem, de vreo 10-12 ani”, a mai declarat Vlădilă pentru Liga2.ro.

Echipa ilfoveană este antrenată de principalul Ștefan Odoroabă, secundul Alin Ilin și antrenorul cu portarii Corneliu Fulga.

În cele 15 meciuri disputate în acest sezon, nepunând la socoteală jocul pierdut la ”masa verde” cu FCSB 2, CS Tunari a înregistrat 11 victorii, două egaluri și două înfrângeri, cu golaveraj 30-11. După acea gafă, echipa a rămas cu 10 victorii, are trei eșecuri și mai nou golaverajul este 27-13.

CS Tunari revine acasă în 2022. ”Încercăm să facem prima dată infrastructura”

Pentru partea a doua a campionatului, cele trei etape din sezonul regular rămase și nouă jocuri în play-off, apoi posibila participare la baraj, CS Tunari are în plan să se ”întărească” cu câțiva jucători ”under”, dar și cu cel puțin un fotbalist cu experiența ligilor superioare.

În acest sezon, echipa și-a disputat meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Chiajna, al Concordiei, fiindcă propria bază sportivă a fost în lucru, pentru a fi modernizată. Revenirea la Tunari se va produce, spune Florin Vlădilă, chiar din primul joc oficial de acasă din 2022, partida cu Real Bradu, din etapa a 17-a, care va fi programată la 18 sau 19 martie.

”Momentan avem în plan să căutăm doi-trei juniori născuți în 2002, jucători care să ne ajute, pentru că mai avem doi-trei buni și fără cinci-șase nu se poate, mai ales că mai sunt destule meciuri. Și dacă vom găsi și un jucător cu experiență, care a jucat mai sus și se încadrează în bugetul nostru, că nu avem un buget așa de mare, gen cei de la Afumați, inclusiv Progresul.

Dar noi încercăm să facem prima dată infrastructura. Vrem să facem un teren sintetic sus, acolo, avem deja două terenuri de iarnă, ne apucăm de unul sintetic, mare, anul ăsta, avem încă unul mic, 60 cu 40, chiar acolo sus, lângă stadion. Am făcut o clădire nouă, de la A la Z, cu etaj, cu vestiare mari și înalte. Jos am finisat, dar sus vrem să facem sală de mese, ca să poată să servească sportivii. Avem și mai multe grupe de copiii, patru la AJF Ilfov, și una mai mică, de inițiere, cu copiii mai micuți, deci cinci grupe, cu peste 100 de copii. Avem și alte secții, de handbal fete, box”, a spus Florin Vlădilă, care a comentat și ce ar mai trebui făcut la stadionul unde va evolua echipa în Liga 3: ”Mai trebuie montate, săptămâna viitoare, scaunele la vestiare. Din 2022 vom juca acasă.”

De ce autointitularea Arsenal Tunari

Administratorul clubului din Tunari a explicat și motivul pentru care echipa se autointitulează Arsenal Tunari, deși denumirea sa oficială este CS Tunari.

”E un joc de cuvinte. Noi, în anii anteriori, când am reînființat echipa, în anii ’98 sau ’99, când jucam și eu, și actualul primar (n.r. – Cristian Niculae), cineva, un prieten, Laurențiu Ciornei, era ziarist atunci la Evenimentul Zilei, a zis jocul ăsta de cuvinte: Tunarii din Tunari, adică Arsenal Tunari, după arsenal, în engleză. Și asta a fost. Având în vedere și culorile, alb și roșu, i-am spus așa. Oficial, echipa se numește CS Tunari. Pentru a trece Arsenal în denumire trebuie să schimbăm tot, să se dea hotărâre în Consiliul Local, să mergem să schimbăm CIS-ul. E mai complicat. E o plăcere a noastră să îi spunem Arsenal, ne amintește de tinerețe, când jucam și noi fotbal, în anii ’90 și ceva”, a povestit Florin Vlădilă.

Progresul Spartac, CS Tunari și Rapid 2 sunt calificate matematic în play-off

După 15 etape desfășurate din actualul sezon regular al Ligii 3, în fruntea Seriei a 4-a sunt Progresul Spartac (43 puncte), CS Tunari (32 puncte) și Rapid 2 (30 puncte), care au deja asigurată prezența în play-off. Pentru ultimul loc pentru acest turneu se vor lupta în ultimele trei etape, stabilite în 2022, mai multe echipe: Unirea Bascov (21 puncte), Dinamo 2, Flacăra Moreni (ambele cu 18 puncte), FCSB 2 și Real Bradu (ambele cu 17 puncte).

În play-off, primele patru clasate la finalul sezonului regular vor intra cu punctajul acumulat până atunci și vor disputa meciuri tur-retur-tur. Ulterior, primele două clasate merg la barajele pentru promovare. Locul 2 din Seria 4 va întâlni locul 1 din Seria 3 (cel mai probabil CS Afumați), iar locul 1 din Seria 4 va juca împotriva locului 2 din Seria 3 (cel mai probabil SC Popești Leordeni sau Farul Constanța 2). Mai apoi, câștigătoarele acestor două baraje vor avea o nouă dublă manșă, de această dată între ele, iar învingătoarea va promova în Liga 2.

În ultimele trei etape ale sezonului regular, CS Tunari va mai întâlni echipele Progresul Spartac (deplasare, 12 martie), Real Bradu (acasă, 19 martie) și Dinamo 2 (deplasare, 26 martie).

CLASAMENTUL Seriei a 4-a a Ligii 3

Cosmin Ionică e ”tunarul” echipei

În cele 15 meciuri disputate de CS Tunari în acest sezon de Liga 3, șapte dintre cele 30 de goluri marcate au fost reușite de Cosmin Ionică (foto), atacantul bucureștean de 29 de ani (pe care îi va împlini la 21 ianuarie 2022), care a mai evoluat, în Liga 2, la Unirea Slobozia, CS Balotești, ACS Berceni, Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Pandurii Târgu Jiu sau Metaloglobus București, fiind golgheterul trupei pregătire de Ștefan Odoroabă.

Acesta este urmat de Daniel Stoian, cu patru goluri, iar următorii marcatori ai echipei sunt Alexandru Stoian, Alexandru Dane, Răzvan Milea (toți trei cu câte trei goluri), Florin Avădanei, Marian Mihai, Călin Tudose (toți trei cu câte două goluri), Mihai Adăscăliței, Andrei Oancă și Vasile Mihai (toți trei cu câte un gol).

CS Tunari a beneficiat și de un autogol, în meciul cu Flacăra Moreni (3-0 în tur), al lui Andrei Iliescu.

Foto: CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cat-mai-costa-lupta-la-promovare-in-liga-3-bugetul-de-care-dispune-cs-hunedoara-una-dintre-favoritele-certe-la-accederea-in-liga-2-19214164

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorinel-munteanu-le-promite-galatenilor-ca-le-indeplineste-visul-si-promoveaza-sc-otelul-cred-ca-ne-pregatim-de-liga-2-ii-felicit-pe-jucatori-pentru-atitudine-randament-pentru-ce-au-facut-19214370

https://liga2.prosport.ro/liga-3/masuri-dure-la-scm-zalau-echipa-e-din-nou-aproape-de-ratarea-promovarii-conducerea-a-micsorat-salariile-iar-contractele-a-sapte-fotbalisti-au-fost-reziliate-printre-cei-plecati-si-doua-nume-impor-19214349

https://liga2.prosport.ro/liga-3/colonie-de-jucatori-de-la-desfiintata-mostistea-ulmu-la-cs-tunari-divizionara-a-treia-a-adus-deja-patru-fotbalisti-de-acolo-si-a-mai-luat-un-mijlocas-din-liga-2-19190351

Marius ANGHEL 17 Dec. 2021, 21:34 Liga 3
Pe aceeași temă