CS Dinamo a ratat play-off-ul Ligii 3 și acuză jocuri de culise în ultima etapă: ”Dacă sesisează cineva…” Sfat pentru ”sora mai mare” din Liga 2 și cât de aproape se văd buldozerele pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”

Silvian BĂDULESCU 29 Mar. 2023, 13:31 Liga 3
CS Dinamo a ratat play-off-ul Ligii 3 și acuză jocuri de culise în ultima etapă: ”Dacă sesisează cineva…” Sfat pentru ”sora mai mare” din Liga 2 și cât de aproape se văd buldozerele pe stadionul din ”Ștefan cel Mare”

Weekendul 24-26 martie a tras cortina peste sezonul regular al Ligii 3, echipa 2022-2023, cu excepția Seriei a 3-a. În Seria 4 în care, la început de sezon, a fost repartizată nou-promovata CS Dinamo, s-a produs surpriza. Echipa Ministerului de Interne a ratat accederea în play-off și, implicit, lupta pentru promovare se oprește.

”Câinii” de la Interne au făcut egal cu penultima clasată și vor lupta, în continuare, pentru menținerea în Liga 3.

ProSport l-a contactat pe Dănuț Lupu, cel care se ocupă cu secția de fotbal a CS-ului. Acesta s-a arătat extrem de dezamăgit de ratarea obiectivului și a acuzat jocuri de culise în ultima etapă. Totodată, a oferit un sfat ”surorii mai mari” din Liga 2 și a menționat care este stadiul demolării bătrânului stadion din ”Groapă”.

Dănuț Lupu: ”Sunt foarte dezamăgit. Dacă sesisează cineva ce s-a întâmplat la meciul Bradu – Moreni…”

CS Dinamo a avut un sezon ezitant în Liga 3. ”Câinii” de la Interne au fost, preponderent, la granița dintre play-off și play-out. În ultima etapă din sezonul regular, în urma rezultatului cu FC Pucioasa, penultima clasată, dar și a jocului de rezultate, CS Dinamo a ajuns în play-out.

Astfel, obiectivul setat la început de stagiune, cel al promovării, este ratat. Dănuț Lupu a vorbit, în exclusivitate pentru ProSport, despre această situație.

”Nu am intrat în play-off în urma rezultatului de sâmbătă (n.r. – FC Pucioasa – CS Dinamo 1-1). Totuși, dacă cineva sesisează ce s-a întâmplat la meciul Bradu – Moreni (n.r. – Flacăra Moreni a câștigat la Real Bradu, scor 3-2, și s-a calificat în play-off alături de echipa gazdă), e altceva. Nu sunt dezamăgit, ci foarte dezamăgit! Dar ăsta este fotbalul, cu bune și cu rele. Nu credeam nicio secundă că n-o să reușim să prindem play-off-ul. Am mizat foarte mult pe jucători, dar ei nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor în ultima partidă. Suntem, totuși, o echipă care, în doi ani, am ajuns în Liga 3. Eu mi-am dorit din tot sufletul să promovăm în Liga 2, jucătorii la fel, dar mingea e rotundă. Și mai știi cum e, când joci împotriva lui Dinamo, toată lumea vrea să câștige”, a spus Dănuț Lupu.

”Fotbaliștii n-au reușit să se mobilizeze cu echipele slab cotate, nu s-au concentrat”

Problema echipei din ”Ștefan cel Mare” a fost constanța. În etapele disputate cu formațiile de pe primele două locuri, CS Tunari și SC Popești Leordeni, alb-roșiii au obținut 7 puncte din 12 puse în joc. În rest, echipa s-a încurcat cu echipe considerate mai slab cotate.

”Am luat patru puncte din șase cu Tunari, liderul seriei, trei puncte cu Popești, locul 2. Am bătut FCSB 2 la ei, cu jucători de la echipa de seniori. Fotbaliștii, însă, n-au reușit să se mobilizeze cu echipele slab cotate, nu s-au concentrat. Am învățat, avem mulți jucători tineri și o să vedeți că la anul nu se va mai întâmpla asta”, spune Lupu.

Întrebat de posibilitatea unei demiteri, Dănuț Lupu a declarat că ”nu știu câtă vină pot să am. N-am jucat și nici n-am antrenat echipa.”

  • 22 de puncte a adunat CS Dinamo în 16 etape jucate pe teren, 18 la început de sezon. Astra s-a retras chiar înainte de finalul turului și rezultatele ei, numai înfrângeri, au fost anulate pentru toate competitoarele din Seria 4.

Dănuț Lupu, despre prezența echipei Dinamo din Liga 2 în play-off: ”Nu știu cât i-ar ajuta să promoveze așa”

Fostul internațional a vorbit și despre ”sora mai mare” din Liga 2, SC Dinamo 1948 SA, calificată în play-off și implicată în lupta pentru promovare.

”Important e să-și rezolve problemele financiare. Să promoveze cu lotul actual, cu problemele care sunt la zi, nu știu cât i-ar ajuta. Eu îmi doresc ca din trei de Dinamo să facem unul puternic”, a spus Dănuț Lupu.

Divizionara secundă și-a schimbat acționarul majoritar, dar ”discuții au tot existat, indiferent de conducerea lor, pentru o eventuală colaborare cu CS-ul. Totuși, până nu-și rezolvă problemele financiare, nu se poate face nimic. Păi, ce, să plătească statul datoriile altora?”

Lucian Bode, ministrul de Interne, a dat de înțeles că la final de septembrie, buldozerele vor intra în ”Groapă”: ”Estimăm că în luna septembrie a acestui an, activitatea efectivă de demolare să înceapă. În paralel, Compania Națională de Investiții va demara procedurile pentru licitarea proiectării și execuției.”

Dănuț Lupu a dublat aceste vorbe: ”100 la sută se face. A vorbit și domnul ministru Bode. Sperăm ca, până cel mai târziu în septembrie, să intre buldozerele.”

Jocuri de culise sau o simplă coincidență?

CS Dinamo a terminat, după cele 18 etape din sezonul regular (16 jucate pe teren din cauza retragerii Astrei) la egalitate cu Real Bradu. Golaverajul alb-roșiilor a fost net superior: 35-31 (+4), față de adversara din județul Argeș, 22-36 (-14). Totuși, primul criteriu de departajare este rezultatele directe dintre echipele aflate la egalitate. Real Bradu s-a impus acasă, 3-2, și a făcut egal, 2-2, în ”Ștefan cel Mare”. Astfel, argeșenii au avut câștig de cauză și au terminat pe 4, ultimul de calificare în play-off-ul Seriei a 4-a a Ligii 3, în timp ce CS Dinamo s-a situat pe locul 5.

De ce a precizat, însă, Dănuț Lupu că ”cineva poate sesisează ce s-a întâmplat la Bradu – Moreni”?

Pe de-o parte, Flacăra Moreni, cu victoria de la Bradu, s-a calificat în play-off, peste CS Dinamo și adversara din județul Argeș. La rându-i, Bradu a terminat la egalitate de puncte cu alb-roșiii, a avut avantaj în meciurile directe și a mers în play-off.

Pe de altă parte, în ultima etapă din sezonul regular, cu excepția partidei ACS Muscelul Câmpulung Elite – CS Tunari  1-5, între ultima clasată și prima, unde nu s-ar fi putut schimba cu nimic ierarhia finală, toate celelalte partide s-au jucat la aceeași oră, în aceeași zi: 25 martie 2023, ora 15:00.

Practic, dacă CS Dinamo ar fi câștigat, echipa, indiferent de rezultatul dintre Bradu și Moreni, s-ar fi calificat în play-off.

Trebuie menționat și că Flacăra Moreni, condusă 2-0 la pauză la Bradu, a marcat golul calificării în play-off în minutul 90, când a întors, de altfel, și soarta partidei. În caz de egalitate sau victorie Bradu, dâmbovițenii ar fi rămas în afara primelor patru poziții.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-trei-necunoscute-in-privinta-play-off-ului-si-play-out-ului-ligii-3-csm-focsani-si-scm-zalau-sunt-marile-perdante-ale-ultimei-etape-din-sezonul-regular-corvinul-si-csm-deva-au-rezistat-invincib-19264509

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-primele-sase-meciuri-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-au-loc-astazi-mai-sunt-7-locuri-disponibile-in-play-off-si-6-in-play-out-19264382

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-cea-mai-slaba-echipa-din-liga-3-19264649

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sportul-simleu-silvaniei-a-ramas-fara-antrenor-19264635

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorin-goian-a-refuzat-superliga-pentru-foresta-suceava-19264626

https://liga2.prosport.ro/liga-4/jucator-al-unei-echipe-din-liga-4-s-a-ales-cu-dosar-penal-dupa-ce-i-a-facut-galerie-unui-club-din-liga-3-a-ajuns-la-politie-si-a-dat-vina-pe-esecul-favoritilor-19264561

Silvian BĂDULESCU 29 Mar. 2023, 13:31 Liga 3
Pe aceeași temă