VIDEO | Dinamo și-a prezentat noii acționari majoritari. Eugen Voicu: ”Vrem să gestionăm acest club împreună cu un grup de antreprenori.” Andrei Nicolescu: ”Să vorbim mai puțin, să încercăm să facem mai mult”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2023, 14:37 Liga 2

În ziua în care s-a făcut înregistrarea oficială la Registrul Comerțului și, astfel, Red&White 2022 Management a devenit acționar majoritar al clubului, cu 80,7758 la sută acțiuni, luate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758 la sută) și Asociația ”Peluza Cătălin Hîldan” (8 la sută), la 11 zile distanță de la anunț, Dinamo și-a prezentat noul ”management”.

Într-o conferință de presă susținută la stadion ”Arcul de Triumf”, între timp devenită casa echipei antrenate de Ovidiu Burcă, au vorbit Eugen Voicu (președinte al Consiliul de Administrație al Red&White), Andrei Nicolescu (acționar al aceleași firme și cel care își asumă responsabilitatea de președinte – director general al clubului), Răzvan Zăvăleanu (administrator judiciar) și Vlad Iacob (administrator special).

Eugen Voicu: ”Vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de fotbal din România”

Eugen Voicu a vorbit primul și a spus că această conferință a fost făcută pentru ”a aduce la cunoștință schimbările pe care vrem să le facem și să ne cunoașteți un pic mai bine”.

”Am depun un efort de coagulare a intereselor tuturor celor interesați în bunul mers al lucrurilor în ultima perioadă și, din acest punct de vedere, vrem în continuare să rămânem aliniați. Noi, cei care suntem acum acționari. Evident că lista acționarilor se va lărgi. Apoi, suporterii. Suporterii sunt cea mai mare bucurie din comunitatea Dinamo și pentru că există suporterii aceștia excepționali, eu am ales să mă alătur acestui proiect. Evident că și echipa este foarte importantă și, la rândul ei, toată comunitatea care își dorește ca Dinamo să obțină din nou performanțe. Dar, accentul principal vreau să îl pun în continuare tot pe suporterii care sunt alături de echipă.

Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de fotbal din România, în așa fel încât să gestionăm acest club împreună cu un grup de antreprenori. Am vrea ca fiecare să fie foarte relevant în viitorul clubului, dar să nu existe un singur acționar care e factor de decizie. Credem că acest model este unul similar oricărei afaceri. Eu, personal, privesc din această perspectivă această implicare, deci nu vreau să înțelegeți că vreau să fac bani cu investiția pe care a făcut-o în clubul Dinamo, dar regulile după care ea trebuie să se desfășoare în continuare sunt obligatoriu regulile pe care le presupune orice business bine administrat. Din acest puncte de vedere, de la început am avut o comunicare foarte bună cu Andrei Nicolescu și, fiind așa de bine aliniați, cred că avem cele mai bune premise să ne realizăm visul: acela de a deploca și a relansa acest club”, a spus Eugen Voicu.

”Nu vom încerca să facem promisiuni pe care nu le putem onora, dar să ne dați și timpul necesar pentru a reuși să organizăm bine lucrurile. Nu se poate întâmpla nimic peste noapte, vrem să punem niște baze solide. Schimbarea este fundamentală, așa cum am anunțat în primul comunicat de presă”
Eugen Voicu, unul dintre noii acționari majoritari ai clubului Dinamo

”Majorare de capital social este soluția pe care o vom aplica, chiar dacă, inițial, pot fi niște împrumuturi, ele sunt, de fapt, împrumuturi convertibile în acțiuni”, Voicu, despre modul în care firma căruia îi este președinte CA, Red&White, se va implica la Dinamo.

”Pentru noi nu banii sunt pe primul loc, vrem să contruim cu adevărat un club puternic”

Eugen Voicu spune că sunt discuții cu antreprenori și că banii nu sunt o problemă. Ceea ce se dorește este transformarea clubului într-unul puternic, ”cel mai puternic din România”, care să se susțină singur și să nu ajungă să aibă un singur investitor.

”Banii sunt un ingredient, nu banii rezolvă problema. Dacă am descărca un camion cu bani situația tot critică ar rămâne la Dinamo. Mult mai important este ceea ce vrem să construim și regulile pe care le vom aplica de aci încolo. În momentul în care lucrurile sunt clare și toată lumea capătă încredere în planul nostru de business pe care îl avem, să știți că banii vin. Nici astăzi, pentru noi, banii nu sunt cu adevărat o problemă, pentru că sunt deja antreprenori cu care discutăm și avem variantă în care putem rezolva rapid, în anumiți termeni, problema banilor. Dar pentru noi nu banii sunt pe primul loc, vrem să contruim cu adevărat un club puternic, care să se dezvolte singur, care poate să devină, poate, nu știu, cel mai puternic club din România, tocmai pentru că nu se bagă doar bani și că nu depinde de un singur om care investește sau dezinvestește, în funcție de anumite criterii personale. Aceasta este diferența pe care vrem să o facem la Dinamo”, a spus Voicu.

Andrei Nicolescu: ”Vrem să venim cu rezultate concrete. Să vorbim mai puțin, să încercăm să facem mai mult”

Andrei Nicolescu, acționat cu 60 la sută în Red&White 2022 Management și cel care își asumă responsabilitatea de a fi noul președinte / director general al clubului Dinamo, spune că, pentru început, noua conducere se va ocupa de organizarea administrativă, iar în curând și de cea sportivă.

Fostul rapidist e de părere că el și ceilalți trei conducători aflați la masă, în fața presei, formează o echipă cu coeziune care își dorește să vorbească mai puțin și să facă mai mult.

”Împreună cu Eugen, împreună cu Vlad și alături de Răzvan, ne dorim să facem pași mici, dar pași esențiali pentru ca clubul acesta să se reorganizeze. Începând de astăzi, sau în viitorul apropiat, ne vom focusa pe ceea ce în seamnă organizarea administrativă a clubului și, cât de curând, și în ceea ce înseamnă organizarea sportivă. Cred că cel mai important ingredient în această reușită pe care ne-o dorim va fi coeziunea echipei și, din punctul ăsta de vedere, așa cum a spus și Eugen, din toate discuțiile pe care le-am avut și împărtășirea ideilor pe care le-am avut, suntem o echipă cu coeziune și toți cei patru de la masă de aici am înțeles proiectul, proiectul pe care trebuie să-l aibă Dinamo de acum încolo. Așa cum vă spuneam și prin comunicat, există trei piloni esențiali pentru managementul imediat al clubului și, de asemenea, există dorința noastră de a veni în fața dumneavoastră cu rezultate concrete și tocmai de aceea ne dorim să vorbim mai puțin, să încercăm să facem mai mult, iar atunci când este cazul să vorbim pe ceea ce s-a realizat, nu pe himere sau pe promisiuni fără acoperire”, a spus Andrei Nicolescu.

Nicolescu a spus că, neoficial, este implicat la Dinamo de o perioadă de timp. Despre proiectele pe care dorește să le implementeze la club a declarat că le va prezenta pe ”parcursul acestei călătorii”. ”Împreună cu Vlad voi începe de astăzi, mă rog, eu sunt implicat de ceva timp în evidența clubului și am reușit să cunosc cât de cât ce se întâmplă acolo, dar începând de astăzi și oficial vom forma o echipă ca să încercăm să readucem Dinamo acolo unde îi este locul. Detalii despre toate proiectele pe care ni le dorim implementate în viitor la Dinamo vă vom oferi pe parcursul acestei călătorii, dar vă garantez că va fi o călătorie foarte interesantă”, a mai vorbit Nicolescu.

”Eu cred că nu suma de bani este subiectul pe care dumneavoastră vreți să-l aduceți în atenția presei. Din punctul nostru de vedere, și aici suntem din nou aliniați, este mult mai importantă eficiența utilizării banilor și ce valoare aduce utilizarea lor corectă. Ăsta trebuie să fie și dezideratul tuturor care se gândesc cum iese Dinamo din insolvență, ce mijloace trebuie să folosească și care este suma necesară. Până la urmă, orice sumă ar fi necesară este important ca ea să fie utilizată corect”, răspuns al lui Nicolescu legat de câți bani are nevoie Dinamo pentru a ieși din insolvență.

Răzvan Zăvăleanu: ”Sper să ne regăsim în situația în care oamenii de lângă mine au și voință și putință”

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu speră ca din acest moment clubul să intre într-un nou capitol. Pe cei doi noi investitori îi consideră oameni serioși și speră ca aceștia să aibă ”și voință și putință”.

”Astăzi mă bucură gândul că, zicem noi, stăm lângă niște oameni serioși, fiindcă până astăzi acționarii cu care stăteam de vorbă îi puteam împărți în două. Cei care aveau voință și nu aveau putință și cei care aveau putință și nu aveau voință. Acum, astăzi, sper să ne regăsim în situația în care oamenii de lângă mine au și voință și putință. Este evident că din planurile pe care mi le-au împărtășit lucrurile pentru Dinamo ar trebui să arate bine, sunt niște planuri serioase, ambițioase și pe care le urăm să le poartă implementa. Este evident faptul că pentru noi, în calitatea noastră de administrator judiciar, de astăzi ar trebui să înceapă un nou capitol, capitolul în care să ne ocupăm doar strict de supravechearea activității clubului, atâta vreme cât acesta se află în insolvență, având cu cine să lucrăm, având cu cine să stăm de vorbă. Eu le urez succes și sper ca Dinamo să revină acolo unde a fost”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Vlad Iacob: ”Nu am fi putut ajunge aici fără sprijinul extraordinar al tuturor suporterilor dinamoviști”

Administratorul special Vlad Iacob a avut cuvinte de laudă pentru suporterii care au menținut în viață clubul Dinamo.

”Vreau să menționez un aspect extrem de important. Nu am fi putut ajunge aici fără sprijinul extraordinar al tuturor suporterilor dinamoviști, atât al celor implicați în programul DDB, cât și al celor care au ajutat și au fost alături de club în cele mai dificile momente. Ei au definit cu determinare și demnitate identitatea reală a clubului Dinamo, au arătat ceea ce înseamnă spiritul dinamovist. Țin să le mulțumesc acestora că nu au lăsat să moară ceea ce atât eu, cât și ei iubit cu atâta patimă, nu au lăsat să moară clubul Dinamo. Suporterii sunt motivul pentru care trebuia să salvăm acest club și să îl ducem la următorul nivel. Vom intra, începând de acum, într-o nouă eră, a managementului, aceea a unității. Vrem să implementăm un management corporatist, și avem alături de noi oameni cu experiență și expertiză în acest sens. Și îmi doresc ca alături de noua echipă de management să readucem Dinamo acolo unde îi este locul”, a declarat Vlad Iacob.

Conferința de presă de prezentare a noilor acționari majoritari ai clubului Dinamo:

Video: Dinamo București
Foto: Cătălin Mureșanu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamovistii-joaca-pe-o-prima-consistenta-la-meciul-cu-poli-timisoara-cel-care-le-poate-aduce-calificarea-in-play-off-19262417

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-ca-si-calificata-in-playoff-dupa-victoria-cu-cs-comunal-selimbar-19262035

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dinamo-are-un-nou-actionar-majoritar-si-anunta-ceea-ce-urmeaza-un-fost-rapidist-e-noul-conducator-al-clubului-19261124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sondajul-ddb-din-toiul-noptii-care-anunta-posibila-vanzare-a-lui-dinamo-foto-cu-cei-care-poarta-negocieri-secrete-cu-dorin-serdean-azi-pare-a-fi-ziua-decisiva-exclusiv-19261006

Marius ANGHEL 06 Mar. 2023, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă