CS Dinamo, lovitură de imagine! Clubul din Liga 3 primește ajutorul lui Ionuț Lupescu

Andrei PASCU 18 Oct. 2023, 14:35 Liga 3
CS Dinamo, lovitură de imagine! Clubul din Liga 3 primește ajutorul lui Ionuț Lupescu

CS Dinamo, echipă din Seria 4 a Ligii 3, unde este pe locul 1 după opt etape, cu 19 puncte, a dat o adevărată lovitură de imagine în aceste zile și a reușit să-l atragă pe Ionuț Lupescu! Fostul mare fotbalist nu va avea, însă, o funcție oficială, ci va face o analiză a centrului de copii și juniori.

CS Dinamo, care vrea promovarea în Liga 2, investește în tineri și își dorește ca în curând să scoată în față jucători cu potențial, care să debuteze pentru echipa de seniori și apoi, eventual, să plece pentru sume importante la alte formații.

Ionuț Lupescu va ajuta CS Dinamo, echipă din Seria 4 de Liga 3 

Clubul din divizia a treia a reușit să obțină acordul lui Ionuț Lupescu pentru o implicare cumva indirectă în academie, acesta urmând să facă o analiză a problemelor centrului și să ofere variante de rezolvare ale carențelor.

Cu vastă experiență la nivel administrativ, chiar și în structurile UEFA, Ionuț Lupescu vrea să ajute CS Dinamo să se dezvolte la nivelul centrului de copii și juniori. Liderul Seriei 4 din Liga 3 a făcut anunțul marți seară.

O legendă a fotbalului dinamovist se întoarce acasă! Ionuț Lupescu se alătură Clubului Sportiv Dinamo!

Ionuț Lupescu revine la clubul la care s-a consacrat. Mijlocașul generației de aur a acceptat oferta Clubului Sportiv Dinamo și va ocupa, în prima fază, o funcție cheie în dezvoltarea Academiei de Fotbal CS Dinamo. Lupescu (54 de ani) va realiza o analiză amplă a Academiei și va propune un proiect ambițios pentru dezvoltarea acestui segment.

Ionuț Lupescu s-a format la Dinamo, unde a debutat în 1986, la numai 17 ani. După ce a participat cu naționala României la turneul final al Campionatului Mondial din 1990, ”Kaiserul” a semnat cu gruparea germană Bayer Leverkusen, unde a stat şase sezoane şi a jucat 184 de meciuri. Lupescu a mai jucat pentru Dinamo în trei perioade: 1998-2000, 2000-2001 și 2001-2002. A câștigat două campionate și trei Cupe ale României în tricoul ”alb-roșu”.

Bine ai venit, Ionuț Lupescu!”, a transmis CS Dinamo.

Despre Ionuț Lupescu s-a vorbit că ar putea semna cu Dinamo

Ionuț Lupescu a fost jucător la Dinamo în mai multe rânduri, unde a și crescut, și a mai trecut pe la Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach (ambele din Germania), Bursaspor (Turcia) și Al-Hilal (Arabia Saudită).

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Ionuț Lupescu a avut o reacție categorică cu privire la presupusele negocieri dintre el și Dinamo, lăsând de înțeles că nu se pune problema unei posibile colaborări cu formația din SuperLiga României.

Mai mult, la acel moment a părut că lovește ușor în conducerea ”câinilor”. Andrei Nicolescu a fost cel care a dezvăluit că Eugen Voicu, acționarul majoritar al societății Red & White, a purtat discuții cu Ionuț Lupescu. Însă, respectiva dezvăluire nu i-a picat bine fostului mare mijlocaș.

Nu e vorba de vreo negociere, m-am întâlnit la stadion cu domnul Voicu și dânsul a dorit să ne cunoaștem mai mult, să stăm de vorbă. E clar, se vede că domnul Voicu este pionier în de-ale fotbalului și m-a rugat să-i explic câteva lucruri: ce înseamnă Dinamo, ADN-ul lui Dinamo, ce înseamnă acest club, ca să înțeleagă ce business a luat.

I-am explicat în ce constă forța acestui club și asta a fost tot, o discuție rapidă, nu are nicio legătură cu o negociere. A fost o discuție particulară, la o limonadă, nu a durat nici măcar o oră. Nu așa se fac negocierile. Probabil, pe fondul acesta de insuccese, vor să mai potolească anumite reacții.

I-am transmis clar, de la început, că nu am niciun interes la Dinamo, ce-i spun, o fac ca simplu suporter”, a spus Ionuț Lupescu pentru ProSport.

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-calificare-la-turul-de-elita-dupa-1-1-cu-cehia-u19-19288840

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-memoriu-dupa-jocul-cu-csm-olimpia-satu-mare-19288819

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-bacau-are-un-nou-manager-la-sectia-de-fotbal-19288833

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-va-antrena-in-liga-3-unirea-alba-iulia-19288812

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-la-un-punct-de-calificarea-la-turul-de-elita-19288788

Andrei PASCU 18 Oct. 2023, 14:35 Liga 3
Pe aceeași temă