Abia acum e oficial! CS Hunedoara și-a schimbat numele în CS Corvinul Hunedoara și va începe Liga 3 sub această denumire. Comunicatul clubului și de ce nu a fost posibilă utilizarea ”FC”

Andrei PASCU 30 Jun. 2022, 16:06 Liga 3
Abia acum e oficial! CS Hunedoara și-a schimbat numele în CS Corvinul Hunedoara și va începe Liga 3 sub această denumire. Comunicatul clubului și de ce nu a fost posibilă utilizarea ”FC”

CS Hunedoara și-a schimbat denumirea din această vară, demersurile fiind cunoscute de o perioadă bună de timp, de câteva luni. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, miercuri, 29 iunie, inițiativa clubului de a se numi, mai nou, ”CS Corvinul 1921 Hunedoara”.

CS Hunedoara și-a schimbat denumirea în CS Corvinul Hunedoara

Sub această titulatură va juca din acest moment clubul din Hunedoara, dar inițial era în plan ca denumirea să fie ”FC Corvinul 1921 Hunedoara”, care a fost înscrisă și la OSIM. De ce nu a putut echipa hunedoreană să trimită actele către FRF sub titulatura ”fotbal club”, ci sub ”club sportiv”? Iată explicațiile echipei:

Forma juridică de Club Sportiv este dată ca fiind obligatorie de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi, în plus, conform regulamentului Federaţiei Române de Fotbal, „Solicitantul poate fi numai un club sportiv, adică o persoană juridică, care este pe deplin şi exclusiv responsabilă de echipele de fotbal care participă la competiţiile naţionale şi internaţionale şi care este membru afiliat al FRF”.

Anunțul CS Corvinul Hunedoara: ”(…) municipalitatea, prin intermediul clubului sportiv subordonat Consiliului Local, deţine brandul FC Corvinul 1921 Hunedoara”

Ulterior depunerii documentelor către Federația Română de Fotbal, clubul din Hunedoara a primit răspunsul, unul favorabil, miercuri, și a prezentat vestea pe pagina de Facebook, comunicatul fiind apreciat de sute de fani ai fotbalului hunedorean.

Întrunit, astăzi, 29 iunie, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, cu unanimitate de voturi, schimbarea denumirii clubului nostru, din CS Hunedoara în CS Corvinul 1921 Hunedoara.

Decizia vine la doar câteva zile după ce Primăria municipiului Hunedoara şi conducerea clubului sportiv subordonat Consiliului Local Hunedoara au finalizat demersurile pentru schimbarea oficială a denumirii. Vă reamintim că, la începutul lunii, s-au depus toate documentele necesare la Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru schimbarea denumirii şi în certificatul de identitate sportivă al clubului.

În aceste condiţii, este de reţinut că municipalitatea, prin intermediul clubului sportiv subordonat Consiliului Local, deţine brandul FC Corvinul 1921 Hunedoara (înregistrat la OSIM) mulţumită eforturilor depuse atât de administraţie cât şi de comunitatea locală şi de iubitorii Corvinului, anul trecut, când s-a reuşit recuperarea acestuia, odată cu Centenarul fotbalului hunedorean”, se arată în comunicat, la care este atașată și o declarație a primarului Dan Bobouţanu.

Dan Bobouţanu, primar Hunedoara: ”Vreau să le mulţumesc, public, tuturor celor care au sprijinit acest demers,”

Dan Bobouţanu a declarat că este mulțumit de modul în care au decurs lucrurile pe partea juridică în această vară, prin schimbarea numelui, dar echipa din Hunedoara putea sărbători demersul din Liga 2, dacă nu pierdea dubla decisivă cu Minaur Baia Mare.

”Iată că la nici 12 luni de la frumosul eveniment dedicat celor 100 de ani de fotbal în Hunedoara am reuşit ceea ce ne-am propus: să aducem Corvinul acasă! Mai întâi am recuperat brand-ul, iar acum, ceea ce în urmă cu mulţi ani părea aproape imposibil, s-a realizat: echipa noastră va evolua în toate competiţiile organizate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, sub denumirea de Corvinul 1921 Hunedoara!

Vreau să le mulţumesc, public, tuturor celor care au sprijinit acest demers, de la inimoşii fani, până la glorii ale clubului şi oameni importanţi din municipiu şi judeţ şi să îi asigur că administraţia locală va rămâne aproape de club şi va clădi pe această bază solidă o grupare de care să ne mândrim, din nou, aşa cum am făcut-o ani la rând!”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Foto: CS Corvinul Hunedoara

 

 

 

 

Andrei PASCU 30 Jun. 2022, 16:06 Liga 3
Pe aceeași temă