CS Corvinul Hunedoara, decizii clare după ratarea promovării în Liga 2. Continuă seria plecărilor, dar a și venit un atacant important. Cât va fi bugetul sezonul următor

Andrei PASCU 30 Jun. 2022, 19:13 Liga 3
CS Corvinul Hunedoara, decizii clare după ratarea promovării în Liga 2. Continuă seria plecărilor, dar a și venit un atacant important. Cât va fi bugetul sezonul următor

CS Corvinul Hunedoara nu și-a pierdut încrederea după eșecul de sezonul trecut, când a ratat accederea în Liga 2, astfel că și stagiunea următoare se anunță una în care se va investi serios în jucători, salarii, condiții și așa mai departe. Bugetul va fi la fel de mare și în anul fotbalistic 2022-2023, în jur de 300.000 de euro.

Continuă să aibă loc schimbări la nivelul lotului de jucători, nu însă și la nivelul staffului tehnic, care, din câte se pare în acest moment, va rămâne același, cu Florin Maxim antrenor principal.

CS Corvinul Hunedoara continuă modificările de lot după ratarea promovării în Liga 2

Alte două plecări s-au consemnat la nivel oficial, CS Corvinul Hunedoara anunțând pe site-ul oficial despărțirile de Adrian Bedea şi Claudiu Giura. Anterior, alți patru jucători importanți au plecat, imediat după ratarea promovării, căpitanul Laurențiu Buș și unul dintre golgheterii din sezonul trecut, Sergiu Arnăutu, au fost dați afară. Ceilalți doi au fost brazilienii Jairo Rodrigues și Matheus Da Motta.

Adrian Bedea şi Claudiu Giura nu vor mai face parte din lotul echipei noastre în sezonul viitor.

Cei doi au ajuns la Hunedoara în vara anului trecut, de la Viitorul Şelimbăr, respectiv Dunărea Călăraşi şi s-au numărat printre jucătorii care au bifat mai multe minute în tricoul alb-albastru, pe parcursul stagiunii trecute.

În vârstă de 27 de ani, Adrian Bedea a evoluat în 22 de partide pentru Corvinul, timp în care a şi marcat o dată, în vreme ce Claudiu Giura (21 de ani) a bifat 29 de meciuri pentru echipa noastră, în linia mediană.
Le mulțumim pentru aportul pe care l-au adus clubului nostru și le urăm multă baftă în viitoarele aventuri!”, se arată pe site-ul oficial al clubului din Hunedoara.

CS Corvinul Hunedoara l-a transferat pe Marius Coman!

Un transfer important a bifat CS Corvinul Hunedoara la capitolul veniri. Atacantul Marius Coman (25 de ani), plecat de la Petrolul în această vară, a fost anunțat ca jucător acontat și semnat. Din păcate, vârful nu trece prin cel mai bun moment al carierei, el fiind în revenire după ce a fost accidentat grav.

Acesta a și fost motivul pentru care nu a dat randament la Petrolul, unde a bifat doar două meciuri, echivalentul în minute a mai puțin de o repriză. El era adus la Ploiești chiar de antrenorul Nicolae Constantin, cei doi lucrând și la fosta Fotbal Comuna Recea împreună, dar problema medicală a făcut ca atacantul să fie trecut la plecări după terminarea campionatului trecut de Liga 2, după ce Petrolul a promovat.

”Corvinul Hunedoara transferă din Liga I! Clubul nostru și Petrolul Ploiești au ajuns la un acord privind transferul definitiv al atacantului de 25 de ani, care va semna o înțelegere valabilă pe două sezoane cu gruparea alb-albastră.

Originar din Vișeu de Sus, Marius Coman (1.85 metri), are în CV un titlu de campion al României, în sezonul 2017-2018, atunci când a adunat patru prezențe pentru CFR Cluj și se numără printre golgheterii recenți ai ligii secunde. În urmă cu două sezoane, pe când evolua la FC Comuna Recea, atacantul a fost cel mai bun marcator al eșalonului secund cu 15 reușite (10 în sezonul regular, 5 în play-out), lucru ce a atras atenția Petrolului, care l-a transferat și cu care și-a trecut în cont promovarea în Liga I, la finele sezonului trecut. În cariera sa, Marius Coman a mai jucat pentru Minaur Baia Mare, Bucovina Pojorâta, Academica Clinceni, Universitatea Cluj și CSM Reșița, totalizând, la nivel de eșalon secund, peste 120 de apariții și 39 goluri marcate.

Bine ai venit la Hunedoara și la cât mai multe realizări în tricoul Corvinului, Marius!”, a anunțat CS Corvinul Hunedoara venirea lui Coman.

CS Corvinul Hunedoara, ședință cu iz politic

În altă ordine de idei, în aceste zile, sâmbătă 25 iunie mai exact, CS Corvinul Hunedoara a avut o ședință foarte importantă, în care s-au tras concluziile celor întâmplate sezonul trecut. S-a decis continuarea cu Florin Maxim pe banca tehnică, dar și formarea unui lot care să nu mai rateze promovarea.

Așa se face că, mai mult ca sigur, la Hunedoara vor ajunge și alți jucători cu experiență și cu un trecut interesant, așa cum este și situația lui Marius Coman. La ședință au luat parte mai mulți oameni importanți din club, dar au fost nelipsiți oamenii politici.

Florin Maxim continuă la CS Corvinul Hunedoara și trebuie să facă un lot solid

Pentru că nimic nu mișcă la Hunedoara fără ca autoritățile locale și autoritățile județene să știe, au participat și Dan Bobouţanu, primar, Costel Avram, administrator public al judeţului, și Ciprian Palcău, reprezentant al Consiliului Local Hunedoara.

Bineînțeles, la ședință a luat parte și agentul Bogdan Apostu, atât de implicat la clubul din Hunedoara de parcă este conducător, deși CS Corvinul Hunedoara îl numește doar ”reprezentantul firmei de management sportiv cu care colaborează gruparea noastră”.

Care este rolul lui Apostu la această ședință nu știm, dar nu e ceva nou. Același rol neoficial la un club îl are și la UTA.

În privința bugetului pe care CS Corvinul Hunedoara îl va avea în 2022-2023, acesta va fi aproximativ același cu cel din sezonul trecut, 300.000 de euro.

Consiliul de Administraţie al clubului nostru s-a reunit, ieri, pentru o ședință în care a fost făcută o analiză extinsă asupra întregii activități a grupării, în sezonul trecut, unul în care formația noastră a ratat promovarea în liga secundă. Astfel, au luat parte la şedinţă, Ioan Andone, preşedintele CA, Remus Vlad, Dan Bobouţanu, primarul municipiului, Costel Avram – administrator public al judeţului și Ciprian Palcău, reprezentant al Consiliului Local Hunedoara. Alături de aceştia au mai participat preşedintele clubului, Sorin Cimpoca, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori, Dinu Maghici, antrenorul principal al echipei, Florin Maxim, şi Bogdan Apostu, reprezentantul firmei de management sportiv cu care colaborează gruparea noastră.

A fost tras un prim set de concluzii, legat de modul în care ar fi trebuit să fie gestionat sezonul încheiat la începutul acestei luni, atât la echipa de seniori, cât și la Centrul de Copii și Juniori, urmând să fie luate unele măsuri interne. În ceea ce privește echipa mare, având în vedere că, inițial, proiectul a fost gândit pentru două sezoane, se va merge pe continuitate la nivelul băncii tehnice, în vreme ce lotul va fi și el îmbunătățit, pentru a îndeplini obiectivul trasat: promovarea în liga secundă!

Trebuie spus că toate discuțiile au fost purtate în ideea așteptării unei comunicări oficiale din partea Federației Române de Fotbal, cu privire la posibilitatea ca echipei noastre să îi revină un loc la startul ediției viitoare a ligii secunde – pe merit sportiv (conform criteriilor stabilite în ședința Comitetului de Urgență din 30 mai), cu atât mai mult cu cât dosarul de licenţiere, depus la Forul din Capitală, a fost validat de către FRF! De altfel, o decizie finală despre acest lucru este așteptată în jurul datei de 15 iulie.

A fost fixată şi ziua reunirii echipei de seniori, la 4 iulie, astfel că până la acea dată, lotul va fi creionat în mare măsură, toate noutățile, atât la capitolul despărților, cât și la cel al venirilor, urmând a fi comunicate în următoarea perioadă. În plus, s-a agreat cooptarea în organigama clubului, pe postul de director adjunct, al lui Dorin Nicşa, fost jucător al Corvinului în cea mai importantă perioadă din istoria clubului nostru.

De asemenea, vor exista mai multe modificări în organigrama Centrului de Copii și Juniori, în ideea realizării unei Academii importante, care să cuprindă din ce în ce mai mulți tineri jucători din județ și nu numai, cu atât mai mult cu cât, din acest sezon, vom avea și două grupe de juniori republicani”, a anunțat formația din Hunedoara.

Ioan Andone: ”Bugetul va fi unul similar cu cel de anul trecut și că lotul va fi îmbunătățit” 

Un nume care contează cu adevărat în fotbalul românesc este Ioan Andone, preşedintele Consiliului de Administraţie al CS Corvinul Hunedoara. Iată ce a declarat în urma ședinței de zilele trecute:

Consiliul de Administrație al clubului a cerut o analiză amplă a tuturor celor întâmplate sezonul trecut, astfel că au fost prezentate mai multe rapoarte de activitatate, pentru a putea identifica punctele de plecare pentru ediția viitoare de campionat. Indiferent dacă vom vorbi de încă un sezon în Liga a treia sau de unul în cel de-al doilea eșlon!

Am primit asigurări din partea administraţiei locale şi vreau să le transmit tuturor fanilor Corvinului – cărora le mulțumesc că au rămas aproape de echipă și în această perioadă delicată de după ratarea promovării – că bugetul echipei va fi unul similar cu cel de anul trecut și că lotul va fi îmbunătățit, tocmai pentru a fi pregătiți, din toate punctele de vedere!

Subliniez însă că toate discuțiile purtate au pornit de la premisa în care echipa noastră va juca tot în liga a treia, odată cu ratarea promovării pe teren, iar dacă Federaţia va trimite pe adresa clubului o invitaţie pentru participarea în liga secundă, vom avea parte de un buget modificat, odată cu sprijinul pe care îl vom avea şi din partea autorităţilor judeţene.

Am încrederea că toți cei care fac parte din acest club știu unde s-au făcut greșeli și vor face tot posibilul ca acestea să nu se mai repete, pentru ca, odată revenit acasă, la Hunedoara, Corvinul să ajungă și din punct de vedere fotbalistic, acolo unde îi e locul!”, a declarat Ioan Andone.

Foto: CS Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/abia-acum-e-oficial-cs-hunedoara-si-a-schimbat-numele-in-cs-corvinul-hunedoara-si-va-incepe-liga-3-sub-aceasta-denumire-comunicatul-clubului-si-de-ce-nu-a-fost-posibila-utilizarea-fc-19236189

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-tunari-a-renuntat-la-antrenorul-marcel-abaluta-dupa-ratarea-promovarii-echipa-din-liga-3-si-a-numit-un-nou-principal-si-a-adus-doi-jucatori-din-liga-2-19236180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-fost-stabilite-perioadele-de-transfer-pentru-sezonul-2023-2024-in-acest-moment-este-activa-campania-de-vara-pentru-editia-2022-2023-19236155

https://liga2.prosport.ro/liga-3/campionatul-liga-3-ramane-neschimbat-tot-cu-100-de-echipe-impartite-in-zece-serii-editia-2022-2023-se-va-desfasura-cu-aceleasi-coordonate-ca-precedentul-sezon-in-trei-faze-19236145

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tibor-selymes-revine-in-antrenorat-dupa-aproape-cinci-ani-a-preluat-o-echipa-din-liga-3-19236100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 30 Jun. 2022, 19:13 Liga 3
Pe aceeași temă