UTA împrumută la Ripensia, CS Hunedoara și CSM Alexandria în ultima zi de transferuri!

Călin MNERIE 14 Feb. 2022, 13:39 Liga 2
UTA împrumută la Ripensia, CS Hunedoara și CSM Alexandria în ultima zi de transferuri!

Astăzi, 14 februarie, e ultima zi de transferuri pentru echipele de Liga 1, iar UTA se desparte provizoriu de trei dintre tinerii săi jucători. Doi dintre ei ajung la echipe care se luptă la promovare în Liga a 3-a, CS Hunedoara, respectiv CSM Alexandria, iar unul merge în Liga 2, la Ripensia, unde – însă – rămâne de văzut cât va juca la nici 16 ani împliniți.

Haralambie Mociu n-a mai semnat cu CSM Alexandria și ajunge la CS Hunedoara

Portarul Haralambie Mociu o va ajuta pe CS Hunedoara să ajungă în Liga 2 în această vară.

Inițial, fotbalistul de 20 de ani ar fi trebuit să joace până la vară la CSM Alexandria, însă a revenit la Arad după nici două săptămâni de antrenamente sub comanda unui alt fost utist, Cristian Dănălache, noul antrenor al teleormănenilor.

Ionuț Badea spunea că moralul lui Mociu trebuie ridicat după scurta aventură la trupa din sudul țării, însă, între timp, liderul din Seriaa 9-a l-a solicitat pentru un împrumut până la vară. Aici va fi antrenat de Florin Maxim, unul dintre antrenorii foarte apropiați de Bogdan Apostu, împreună cu care a făcut toată campioana de transferuri ”sub furnale”, după modelul Laszlo Balint la UTA.

  • Mociu visează să promoveze în Liga 2 cu CS Hunedoara, competiție în care a mai jucat pentru Ripensia, în 5 meciuri în ediția 2019-2020, de la care a plecat la UTA, în ianuarie 2021.
Haralambie Mociu merge la CS Hunedoara, cu care speră să promoveze în Liga 2, competiție în care a debutat în tricoul Ripensiei. Foto: Ripensia Timișoara

Adrian Mar coboară în Liga 3, la CSM Alexandria

Și, totuși, UTA va împrumuta un fotbalist la CSM Alexandria.

Este vorba despre Adrian Mar (19 ani), fotbalist de bandă stânga, care nu a apucat să debuteze în tricoul echipei arădene în Liga 1. Teleormănenii sunt pe locul 3 în Seria a 6-a a Ligii 3 și vor încerca să recupereze în play-off diferența de 11, respectiv 10 puncte față de ocupantele primelor două locuri, Viitorul Dăești, respectiv CSM Slatina.

Noul antrenor al Alexandriei, Cristian Dănălache, este impresariat tot de Bogdan Apostu, de aici și apropierea dintre echipele teleormăneană și UTA.

  • Mar a mai jucat în cariera sa în Liga 3 la Sănătatea Cluj, iar în Liga 2 a prins 23 de meciuri și a marcat un gol în sezonul 2020-2021, pentru CS Mioveni.
Adrian Mar a fost unul dintre jucătorii care în sezonul trecut a ajutat CS Mioveni să promoveze în Liga 1. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ioan Vermeșan, o nouă mutare între UTA și Ripensia

În fine, Ioan Vermeșan (15 ani) s-a întors acasă, la Timișoara, unde va evolua pentru divizionara secundă Ripensia.

Atacantul naționalei U16 își dorea foarte mult să revină lângă mama sa, după decesul tragic al tătălui său în urmă cu trei luni de zile. Fotbalistul a făcut parte din lotul deplasat în această iarnă de Laszlo Balint în cantonamentul din Antalya, dar la revenirea acasă și-a manifestat dorința de a se întoarce în orașul de pe Bega.

Ioan Vermeșan va evolua mai mult la juniorii Ripensiei.

În această iarnă, de la UTA la Ripensia s-a întors și mijlocașul Tudor Călin (21 de ani), care n-a apucat să debuteze în Liga 1 pentru arădeni.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-cedat-in-ultimul-amical-jucat-in-antalya-cu-georgienii-de-la-fc-samgurali-concluziile-lui-florin-fabian-19219340

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-alexandria-muta-interesant-la-nivelul-bancii-tehnice-l-a-numit-antrenor-principal-pe-cristian-danalache-am-gandit-un-plan-pentru-o-perioada-mai-lunga-19215276

Călin MNERIE 14 Feb. 2022, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă