CS Ocna Mureș, ca și salvată de la retrogradarea din Liga 3. Motivul pentru care a câștigat la ”masa verde” manșa tur a barajului cu CS Iernut, campioana din Mureș

Marius ANGHEL 20 May. 2021, 13:01 Liga 3
CS Ocna Mureș, ca și salvată de la retrogradarea din Liga 3. Motivul pentru care a câștigat la ”masa verde” manșa tur a barajului cu CS Iernut, campioana din Mureș

CS Ocna Mureș și-a mărit considerabil șansele de a se menține în campionatul Liga 3, ediția 2021-2022, după ce Comisia de Disciplină și Etică a FRF i-a acordat victorie la ”masa verde”, cu 3-0, în manșa tur a barajului cu CS Iernut, campioana Ligii a 4-a Mureș. Pe teren, trupa din Alba câștigase cu 3-1.

CS Ocna Mureș, victorie la ”masa verde” cu CS Iernut

La finalul meciului desfășurat duminica trecută, pe terenul celor de la CS Ocna Mureș, gazdele au contestat dreptul de joc al unui fotbalist utilizat de adversară, CS Iernut. Comisia de Disciplină și Etică a FRF a analizat cazul ieri, 19 mai, și a dat dreptate divizionarei a treia, acordându-i, astfel, victoria la ”masa verde”.

”În baza art. 25/2/b și art. 26 din ROAF, admite contestația CS Ocna Mureș. În baza art. 83/10/1 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, CS Iernut se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CS Ocna Mureș) și ise aplică penalitate sportivă de 635 lei”, a fost decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

CS Iernut a utilizat un jucător achiziționat în afara perioadei de transferuri, luat de la o echipă din Liga 3

CS Ocna Mureș câștigase pe teren cu 3-1 manșa tur a barajului de menținere în Liga 3 cu CS Iernut. Claudiu Haiduc (42), Alexandru Cioară (45 – penalty) și Flaviu Chișu (65), respectiv Andrei Balea (72) au înscris golurile partidei.

Trupa din Ocna Mureș a contestat dreptul de joc al lui Adrian Crișan, intrat pe teren la CS Iernu în minutul 55, în locul lui George Orban.

Conform Ziarul Unirea, Crișan fusese transferat în data de 18 aprilie 2021 de CS Iernut de la echipa de Liga 3 Unirea Ungheni, deci în afara perioadei de transferuri, încheiată la 8 februarie 2021. Jucătorul, în momentul legitimării la Iernut, nu era nici liber de contract și nici nu-și depusese memoriu pentru a fi liber de contract înainte de data de 8 februarie.

Potrivit sursei citate, CS Iernut nu a mizat, din același motiv, nici pe portarul titular, Tudor Negrușa, apelându-se la Emil Ștef, veteranul în vârstă de 42 de ani, care nu mai apărase de trei ani. Negrușa fusese adus de la Avântul Reghin, tot în afara perioadei de transferuri.

Sportul Chiscani și Dinamo Bacău au câștigat la ”masa verde” menținerea/promovarea în Liga 3

În aceste condiții, CS Ocna Mureș, care participă la barajul de menținere fiindcă a încheiat sezonul de Liga 3 pe locul 9 din 10 în Seria a 9-a, este ca fi salvată de la retrogradare. În returul cu CS Iernut, programat duminică, 23 mai, de la ora 17:30, în deplasare, pornește cu avansul actui 3-0 decis la ”masa verde”.

În cele 21 de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 3, două meciuri nu s-au disputat.

Sportul Chiscani (Seria 2 Liga 3) a trecut la ”masa verde”, fără joc, de CSO Ovidiu, campioană județeană a Constanței, care a fost exclusă de FRF, după ce s-a constatat că aceasta nu a îndeplinit minimele condiții de participare la baraj.

Noroc a avut și Dinamo Bacău, campioana județeană a Bacăului. Aceasta ar fi trebuit să întâlnească la baraj echipa Bradu Borca (penultima clasată din Seria 1 a Ligii 3), însă formația din județul Neamț a anunțat FRF că nu își mai dorește să continue la Liga 3. În aceste condiții, Dinamo Bacău a beneficiat de acest abandon și a devenit prima echipă din Liga 4 care a promovat în această vară în Liga 3.

Rezultatele meciurilor tur ale barajului de promovare/menţinere în Liga 3

Foto: Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-tur-ale-barajului-de-promovare-mentinere-in-liga-3-se-joaca-astazi-stim-deja-primele-doua-echipe-castigatoare-la-masa-verde-19185279

https://liga2.prosport.ro/liga-4/teodora-albon-prima-femeie-presedinte-de-ajf-fostul-arbitru-international-a-castigat-alegerile-la-cluj-19185915

https://liga2.prosport.ro/liga-4/frf-lovitura-de-gratie-data-cluburilor-din-liga-4-care-vor-sa-promoveze-in-liga-3-foto-adresa-federatiei-catre-ajf-uri-si-amfb-cu-privire-la-ce-jucatori-au-dreptul-sa-utilizeze-campioanele-judeten-19179775

Marius ANGHEL 20 May. 2021, 13:01 Liga 3
Pe aceeași temă