Bucovina Rădăuți a fost amendată pentru prezența suporterilor în tribune la meciul cu Foresta Suceava. Președintele, suspendat trei luni din activitatea sportivă

Andrei PASCU 03 May. 2021, 17:07 Liga 3
Bucovina Rădăuți a fost amendată pentru prezența suporterilor în tribune la meciul cu Foresta Suceava. Președintele, suspendat trei luni din activitatea sportivă

Clubul Bucovina Rădăuți s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei, în urma meciului de pe teren propriu cu Foresta Suceava, disputat în etapa a 12-a a Seriei 1 a Ligii 3, terminat la egalitate, scor 1-1. Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a considerat că echipa a încălcat Regulamentul Disciplinar.

Bucovina Rădăuți, amendată cu 15.000 de lei! 

Totul a venit după o sesizare a Departamentului de Competiții al Federației Române de Fotbal, potrivit căreia Bucovina Rădăuți a încălcat articolul 83/7. Acesta prevede, printre altele, și prezența suporterilor pe stadion, deși în acest context pandemic, legislația în vigoare interzice acest lucru.

Concret, punctul la care se face referire prevede următoarele: ”Încălcarea altor dispoziții ale ROAF privind organizarea în condiții regulamentare a jocului (permiterea accesului publicului în stadion peste capacitatea regulamentară, vînzarea băuturilor alcoolice în stadion, accesul unor persoane neautorizate în incinta terenului, pe culoarele de acces și la vestiare, neafișarea în stadion a regulilor ce trebuie respectate de spectatori, existența în stadion a unor obiecte sau materiale interzise, neasigurarea condițiilor pentru activitatea presei, interzicerea nejustificată a înregistrării audio-video a jocului de către orice alt club, neprezentarea antrenorilor principali la conferința de presă de după joc, omisiunea imprimării pe documentele de acces a sectorului, rîndului și locului ce urmează sa fie ocupate precum și orice alte încălcări de la prevederile ROAF privind organizarea jocului), se sancționează gradual, cu penalitate sportivă de la 10.000 la 100.000 lei…”.

Președintele Bucovinei Rădăuți, suspendat trei luni și amendat cu 12.500 de lei 

În plus, Vichentie Popescu, președintele clubului Bucovina Rădăuți, a fost suspendat trei luni din activitatea sportivă, dar și amendat cu 12.500 de lei. Aceeași pedeapsă a primit-o și unul dintre stewardzii care au fost implicați în organizarea evenimentului.

De o manieră menită a influența derularea și/sau a rezultatului unui meci sau a unei competiții, printr-un comportament contrar stipulațiilor statutare ale FRF, în vederea obținerii unui avantaj pentru sine însuși sau pentru un terț. Abaterile prevăzute în prezentul articol se sancționează cu măsura suspendării de la o lună la 12 luni și penalitate sportivă de la 10.000 lei la 150.000 de lei”, prevede cadrul legal sub forma în care a fost încălcat regulamentul de către președintele Bucovinei Rădăuți.

Bucovina Rădăuți luptă pentru promovarea în Liga 2! 

Bucovina Rădăuți este calificată în primul baraj de promovare pentru Liga 2. A terminat chiar pe primul loc Seria 1, cu 39 de puncte, la trei lungimi de Foresta Suceava, locul 2, care va merge la rândul ei în acest baraj. În cele 18 meciuri din sezonul regular, formația din Rădăuți a înregistrat 12 victorii, trei egaluri și trei înfrângeri.

Bucovina Rădăuți își cunoaște și adversara din barajul cu numărul unu. Este vorba de echipa clasată pe locul 2 în Seria 2, Dacia Unirea Brăila, 38 de puncte, care a terminat la trei puncte în spatele liderului SC Oțelul.

Foto: CSM Bucovina Rădăuți și Gazeta Suceava

 

 

 

Andrei PASCU 03 May. 2021, 17:07 Liga 3
Pe aceeași temă