AFC Odorheiu Secuiesc și-a luat antrenor de la Sepsi OSK, fost la FC Brașov. ”Am ajuns la un club puternic de Liga 3, un club foarte bine organizat, se dorește performanță”

Adi MARICA 09 Feb. 2023, 15:45 Liga 3
AFC Odorheiu Secuiesc și-a luat antrenor de la Sepsi OSK, fost la FC Brașov. ”Am ajuns la un club puternic de Liga 3, un club foarte bine organizat, se dorește performanță”

Lucian Nicolau (48 de ani) este noul antrenor al echipei AFC Odorheiu Secuiesc, clasată pe locul 5 în Seria a 5-a a Ligii 3 după 15 etape desfășurate în acest sezon.

La începutul acestui an, AFC Odorheiu Secuiesc s-a despărțit de antrenorul Gabriel Rădulescu, iar echipa a început pregătirile pentru partea a doua a sezonului cu Szilard Mitra și Daniel Harnagea.

Lucian Nicolau, noul antrenor principal al echipei AFC Odorheiu Secuiesc

Lucian Nicolau a semnat un contract valabil până în vara anului 2024, iar Mitra și Harnagea vor face parte din stafful său.

Noul antrenor principal a fost prezentat oficial astăzi, 9 februarie 2023, jucătorilor grupării harghitene. ”Am venit cu inima deschisă la Odorheiu Secuiesc. Am ajuns la un club puternic de Liga a 3-a, un club foarte bine organizat, se dorește performanță, acesta fiind și motivul pentru care am făcut această alegere. Împreună cu stafful meu, Mitra și Harnagea, dar și cu jucătorii, sper să ridicăm ștacheta și să mergem în play-off”, a spus Nicolau, care va debuta sâmbătă, în amicalul cu FK Miercurea Ciuc 2.

AFC Odorheiu Secuiesc a disputat până acum un singur meci de pregătire, 4-0 cu echipa U18 a celor de la Miercurea Ciuc.

”Aveam nevoie de un antrenor principal și am ajuns la varianta Lucian Nicolau. Luni am avut o primă întâlnire cu el și patronul Attila Berkeczi și am căzut de acord, iar astăzi Nicolau a semnat un contractul. Ne propunem să intrăm în play-off și în acest sezon. Dacă nu vom reuși în acest an, sezonul viitor vom avea ca obiectiv disputarea barajului de promovare”, a declarat Laszlo Zsolt, managerul AFC Odorheiu Secuiesc.

Nicolau a antrenat ultima oară pe Sepsi OSK U19

Lucian Nicolau are Licența A UEFA de antrenor din 2004. Și-a început cariera de antrenor la Viromet Victoria, după care a făcut pasul la FC Brașov (2013-2017), unde a antrenat echipele U19, U15 și FC Brașov 2.

La FC Brașov, Nicolau a fost și preparator fizic în Liga 1 și Liga a 2-a.

De la FC Brașov a trecut la Corona Brașov, unde a antrenat grupa U15, după care a plecat la FK Miercurea Ciuc, unde a activat ca preparator fizic, dar și antrenor secund al lui Valentin Suciu.

De la începutul lui 2022, Nicolau a activat la Sepsi OSK, unde a antrenat echipa U19, cu care a ajuns, sezonul trecut, în finala Cupei Elitelor, pierdută cu 0-1 în fața celor de la FK Miercurea Ciuc.

Cinci plecări, patru veniri la AFC Odorheiu Secuiesc

AFC Odorheiu Secuiesc s-a despărțit în această iarnă de de cinci fotbaliști: Fabian Petrescu, Florin Guță, Cristian Moldovan, Darius Dobrean și Andrei Curpăn.

La capitolul achiziții, harghitenii l-au adus pe portarul Leonard Vlasa, împrumutat de la Unirea Ungheni, juniorii Nimrod Ketesdi și Tamas Hadnagy, ambii născuți în 2003, de la FK Miercurea U19, dar și pe Ovidiu Aramă, un jucător de futsal care a jucat Imperial Wet Miercurea Ciuc sau Autobergamo Deva!

AFC Odorheiu Secuiesc e pe locul 5 în Seria 5

Campionatul Ligii 3 se va relua la data de 10 martie, iar AFC Odorheiu Secuiesc mai are trei meciuri de disputat în sezonul regular, cu CSO Plopeni (locul 2, deplasare), Kids Tâmpa Brașov (locul 9, acasă) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (locul 6, deplasare).

Echipa ocupă locul 5, cu 20 de puncte, și se luptă pentru accederea între primele patru, poziții care duc la play-off-ul care determină cele două echipe din această serie care merg pentru început în manșa semifinală a barajului de promovare. Primele patru echipe din Seria 5 sunt CS Blejoi (38 puncte), deja calificată matematic în play-off, CSO Plopeni (27 puncte), Olimpic Cetate Râșnov (24 puncte) și SR Brașov (23 puncte). Și aceasta din urmă și-a schimbat antrenorul în această iarnă, numindu-l pe fostul stelist Ionuț Pîrvu.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viorel-ferfelea-la-adus-la-agricola-borcea-pe-raul-ciupe-19259879

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-munteanu-a-reziliat-cu-gloria-buzau-19259808

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-blaga-a-fost-cedat-de-steaua-19259770

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-odorheiu-secuiesc-schimba-antrenorul-un-jucator-ii-ia-locul-lui-gabriel-radulescu-se-stie-ca-un-antrenor-depinde-de-rezultate-si-locul-ocupat-in-clasament-19258535

Adi MARICA 09 Feb. 2023, 15:45 Liga 3
Pe aceeași temă