Plecare importantă din Academia FK Miercurea Ciuc. Antrenorul care a adus patru trofee în vitrina harghitenilor a ajuns ”principal” la o echipă din Liga 3

Adi MARICA 12 Jul. 2024, 14:08 Liga 3
Plecare importantă din Academia FK Miercurea Ciuc. Antrenorul care a adus patru trofee în vitrina harghitenilor a ajuns ”principal” la o echipă din Liga 3

AFC Odorheiu Secuiesc are un nou antrenor principal, cu care va ataca noul sezon de Liga 3, 2024-2025.

Alesul vine de la Academia celor de la FK Miercurea Ciuc, a doua cea mai bună din țară pentru al treilea an consecutiv, unde a câștigat două titluri în Liga Elitelor cu echipa U19.

Norbert Demeny, fost jucător și antrenor la AFC Odorheiu Secuiesc în două mandate, este noul antrenor principal al echipei harghitene.

Norbert Demeny i-a luat locul lui Lucian Nicolau la AFC Odorheiu Secuiesc

Demeny (45 de ani) îl înlocuiește pe brașoveanul Lucian Nicolau, cel care a antrenat echipa din februarie 2023.

”Norbert Demeny s-a întors acasă!
Suntem bucuroși să anunțăm că echipa noastră va fi condusă de Norbert Demeny în sezonul 2024-25 al Ligii a 3-a.
Banca nu va fi necunoscută pentru fostul nostru jucător, deoarece a condus deja de două ori AFC Odorheiu Secuiesc.
Sub îndrumarea noului antrenor principal, băieții vor începe luni, 15 iulie, pregătirile pentru noul sezon al Ligii 3.
Haide, SZFC!
Haide, Odorheiu Secuiesc!”, sună anunțul clubului harghitean.

  • În sezonul recent încheiat de Liga 3, AFC Odorheiu Secuiesc a terminat sezonul regular pe locul 5, ultimul sub pozițiile calificabile în play-off. A avut 29 de puncte acumulate în 18 meciuri, cu patru mai puțin față de Kids Tâmpa Brașov, ultima care a mers în play-off. În play-out, AFC Odorheiu Secuiesc a înregistrat șase victorii și patru înfrângeri, cu un total de 47 de puncte acumulate în ediția 2023-2024 situându-se pe locul 1 în acest turneu, adică pe poziția a 5-a la general în Seria 5, cea din care avea să promoveze AFC Câmpulung Muscel (63 puncte) și să retrogradeze SR Brașov (25 puncte) și Ciucaș Tărlungeni (21 puncte).

Laszlo Zsolt, despre readucerea lui Demeny: ”Avem mare încredere în el, este un antrenor profesionist”

Laszlo Zsolt, managerul AFC Odorheiu Secuiesc, este convins că Norbert Demeny va reuși să ducă echipa în play-off în noul sezon, obiectiv ratat de harghiteni în ultimele două ediții ale Ligii 3.

”Lucian Nicolau a încheiat contractul cu noi și am reușit să-l aducem acasă pe Norbert Demeny. Avem mare încredere în el, este un antrenor profesionist, a antrenat în două rânduri aici și a fost și jucătorul nostru. La Miercurea Ciuc, în ultimii patru ani, a câștigat de două ori campionatul Ligii Elitelor, o Cupă a României, dar și Supercupa. Obiectivul este accederea în play-off. Ne vom axa mai mult pe jucători din zonă și sunt convins că vom putea construi o echipă puternică la Odorheiu Secuiesc”, a spus Laszlo Zsolt pentru Liga2.ro.

  • Norbert Demeny antrena la FK Miercurea Ciuc din vara anului 2020 și s-a despărțit vara aceasta de clubul din capitala Harghitei.
  • Cu Demeny antrenor, cea mai mare echipă de juniori a FK Miercurea Ciuc a ieșit campioană în 2021 (2-1 cu Viitorul Constanța) și 2022 (3-0 cu ”U” Cluj) și a câștigat Cupa Elitelor U19 în 2022 (1-0 cu Sepsi OSK) și Supercupa Elitelor U19 tot în 2022 (2-0 cu ”U” Cluj).
  • În sezonul recent încheiat de Liga de Tineret (noua denumire a Ligii Elitelor U19), FK Miercurea Ciuc a terminat pe locul 2 Seria Vest, la cinci puncte sub U Craiova, iar în play-off s-a clasat pe locul 5 din 6, la 16 puncte sub U Craiova.

Două săptămâni și jumătate de la reunire până la primul joc oficial în noul sezon, de Cupa României

Norbert Demeny va conduce luni, 15 iulie, primul antrenament de la revenirea la AFC Odorheiu Secuiesc.

Oficialii echipei au stabilit și două jocuri amicale, cu Avântul Reghin și CSM Târgu Mureș.

Demeny va debuta oficial pe banca harghitenilor la finalul lunii, la 31 iulie 2024, când este programat primul meci oficial al echipei în Cupa României, în Turul 1.

Liga 3 debutează la 31 august, iar, până atunci, echipele din acest campionat, în funcție de clasarea lor în sezonul recent încheiat, vor juca trei sau patru tururi în Cupa României (Turul 1: 31 iulie 2024, Turul 2: 7 august 2024, Turul 3: 14 august 2024, Play-off: 28 august 2024).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și AFC Odorheiu Secuiesc

Adi MARICA 12 Jul. 2024, 14:08 Liga 3
Pe aceeași temă