CS Tunari continuă surprizele în Cupa României, dar și seria generală de rezultate pozitive. După U Craiova, nici FC Voluntari n-a învins echipa alb-roșie. Ștefan Odoroabă: ”Nu avem vreun secret”

Marius ANGHEL 01 Nov. 2023, 20:40 Liga 2

CS Tunari continuă rezultatele surpriză în această ediție a Cupei României. Ajunsă în premieră în faza grupelor, echipa ilfoveană a reușit să nu piardă nici al doilea meci disputat cu o formație din SuperLigă și urmează pentru ea, teoretic, cel mai facil joc.

După 1-1 cu U Craiova, în care a fost egalată în minutul 90, de această dată, cu FC Voluntari, tot pe teren propriu, echipa ilfoveană din Liga 2 a reușit ea să egaleze pe final și să obțină remiza de 1-1.

Cu două puncte obținute în Grupa D, CS Tunari păstrează șanse de calificare în sferturi, însă în ultima etapă are nevoie de o victorie cu Gloria Buzău, colegă din campionat.

După U Craiova, și FC Voluntari a plecat fără victorie de la Tunari

În prima repriză, căpitanul Tunariului era să-și îngroape echipa. A gafat inadmisibil în propriul careu, a fost deposedat de Dumiter (24), însă atacantul Voluntariului nu l-a putut învinge pe Moroz din postura de unu la unu. De fapt, portarul a deviat decisiv și a respins în corner. Aceasta a fost și singura mare ocazie de gol a primei părți a întâlnirii.

După pauză, cu Mihăescu și alți doi coechipeiri rămași la vestiar, CS Tunari putea primit gol în minutul 56, însă Florea a ratat incredibil. Servit ideal de Cocian, atacantul a pus latul din 3 metri și a trimis în transversală. După aproape zece minute, prim-divizionara a deschis scorul. Rață a centrat dintr-o lovitură liberă din dreapta, iar Patricio Matricardi (64) a câștigat duelul aerian cu Alexandru Gheorghe și a trimis din 5 metri lateral stânga la colțul lung.

Echipa lui Odoroabă a avut în minutul 77 o dublă mare ocazie prin Dragoș Gheorghe și Lambru, însă a reușit egalarea în minutul 84, când, după o acțiune în stânga a lui Sin, o minge așezată de Dragoș Gheorghe și un șut al lui Luca Mitrică la colțul lung, Vâlceanu s-a recunoscut învins. Dar, până la golul egalizator, Voluntariul ar fi putut înscrie din nou prin Cocian (81), însă Moroz a respins în două rânduri pentru a menține doar o diferență minimă de scor în acel moment.

”Le-am spus că ne putem ridica la nivelul celor de la FC Voluntari și, deși am fost conduși, am revenit și pe final, cu puțină șansă, puteam chiar și câștiga, dar e un rezultat meritat acesta, de egalitate”, a spus, după joc, antrenorul echipei din Tunari, Ștefan Odoroabă.

CS Tunari, serie de șapte meciuri fără eșec, în care a avut și două jocuri cu echipe din prima ligă

După acel 1-6 de la CSC Dumbrăvița, care a dus la ruptura de antrenorul Florin Stîngă, cu care s-a început sezonul după promovarea în Liga 2, CS Tunari a intrat într-o serie de rezultate pozitive pe care o continuă și acum, cu toate că a avut inclusiv două meciuri cu formații din prima ligă, în Cupa României.

CS Tunari are șapte partide la rând de când nu a mai pierdut în cele două competiții în care este activă, Liga 2 și Cupa României, iar de patru jocuri, de când a fost preluată de Ștefan Odoroabă, are numai remize, trei dintre ele la scorul de 1-1.

”Eu am venit aici când ei aveau trei rezultate pozitive, două victorii și un egal, eu am continuat cu jocurile egale și sper să vină și victoria. Nu avem vreun secret. Secretul e că jucătorii răspund la ceea ce le cerem noi și încercăm, prin disciplină, să luăm cât mai puține goluri”, a comentat, la microfonul DigiSport, Ștefan Odoroabă parcursul bun al echipei sale.

CS Tunari, în remiza cu FC Voluntari: Moroz – Al. Nic. Gheorghe, Ad. Stoian (Sin 46′), Rogac, Florică (L. Mitrică 74′) – Mih. Ene, Mihăescu (cpt.)(D. Novac 46′), Cr. Licsandru (Al. Sima  46′) – Al. Stoian (Plumbuitu 59′), Lambru, Dr. Gheorghe. Rezerve neutilizate: Petrișor – D. Despa, Feraru, Al. Despa.

Ștefan Odoroabă, numai cu gândul la jocurile din campionat: ”Obiectivul e să ieșim cât mai repede din zona aceea periculoasă și clar trebuie să ne salvăm”

CS Tunari are 2 puncte acumulate în Grupa D a Cupei României, iar în ultima etapă va întâlni pe teren propriu Gloria Buzău, colegă situată mai bine în clasamentul Ligii 2 și care la momentul jocului direct ar putea fi eliminată din comperiție. Buzoienii urmează să joace joi, pe teren propriu, cu Farul, în această rundă a Cupei, iar în cazul unui eșec nu va mai avea șanse de calificare în sferturi, lucru care i-ar conveni Tunariului.

”Noi ne propunem să jucăm bine și, dacă jucăm bine, să și câștigăm. Acum, până la meciul de pe 6 decembrie mai avem patru jocuri în campionat. Numai acolo îmi e gândul. Până la meciul cu Buzău avem treabă multă. Obiectivul e să ieșim cât mai repede din zona aceea periculoasă și clar trebuie să ne salvăm. Ăsta e obiectivul meu și al conducerii. Eu zic că ne vom atinge obiectivul”, a declarat Odoroabă despre ceea ce urmează pentru CS Tunari.

Până la jocul cu Gloria Buzău din Cupă, programat în jurul datei de 6 decembrie, CS Tunari va avea ultimele patru meciuri din acest an în Liga 2, cu CS Mioveni (deplasare), Concordia Chiajna (acasă), Chindia Târgoviște (acasă) și Metaloglobus (deplasare).

Luca Mitrică, la primul gol pentru CS Tunari: ”Nu mai aveam ce să fac, eram blocat din toate părțile și am zis: Ce-o fi, o fi!”

Despre marcatorul golului care i-a adus Tunariului un punct cu FC Voluntari și îi menține seria pozitivă din ultimul timp, Ștefan Odoroabă spune că i-a dat o șansă astăzi, prima de când a fost numit el ca antrenor principal, și a demonstrat că merită și altele.

”E un jucător căruia i-am dat șansă să joace astăzi. Am dat șansă mai multor jucători, care, până să vin eu, nu au jucat, sau nu i-am luat nici eu în lot. De exemplu, pe Luca Mitrică nici nu l-am luat în lot meciurile trecute. A intrat, a dat gol și a dovedit că are șansa lui mai departe”, a spus Odoroabă, întrebat despre Luca Mitrică.

Și tânărul de 20 de ani, fost în Liga 2 și la Unirea Constanța, a vorbit despre meciul cu FC Voluntari. ”Am făcut egal, dar nu este obiectivul principal Cupa. Obiectivul principal e să câștigăm cât mai multe puncte în campionat, să ne apropiem de locurile de play-off și să ne salvăm de la retrogradare, asta e primordial”, a comentat Luca Mitrică.

Acesta a spus și cum a gândit faza în care a înscris: ”Am avut o fază de contraatac, mi-a scos-o Dragoș Gheorghe și nu mai aveam ce să fac, eram blocat din toate părțile și am zis: Ce-o fi, o fi! Am prins-o bine și a intrată în poartă. În a doua repriză nu se vedea absolut nimic pe partea noastră de atac, eram orbi din cauza soarelui. Era infernal. E un gol care îmi dă încredere, mă bucură și sper să avem cât mai multe reușite de acum încolo ca echipă și individuale. Golul îl dedic părinților mei și fratelui meu.”

În campionat, Luca Mitrică a prind doar 24 de minute într-un meci pentru CS Tunari, în eșecul din prima etapă cu CSM Slatina, 1-3 pe teren propriu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-a-fost-umilita-de-fc-hermannstadt-in-cupa-romaniei-19291033

https://liga2.prosport.ro/liga-3/interviu-cu-stefan-nikolic-fost-campion-cu-fcsb-acum-la-scm-zalau-19291015

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/concluziile-lui-vasile-miriuta-florin-parvu-si-iustin-popescu-dupa-chindia-petrolul-0-2-19290900

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-invins-sepsi-osk-in-grupele-din-cupa-romaniei-19290852

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/miercuri-se-joaca-5-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290939

Marius ANGHEL 01 Nov. 2023, 20:40 Liga 2
Pe aceeași temă