Florin Pârvu, impresionat de Corvinul și publicul hunedorean, în semifinala Cupei pierdută de FC Voluntari. Momentul cheie al jocului, cel care ”a turnat plumb în picioarele” ilfovenilor

Marius ANGHEL 17 Apr. 2024, 23:25 Cupa României

FC Voluntari este a treia echipă din prima ligă victimă în acest sezon la Hunedoara, în Cupa României, în fața divizionarei secunde Corvinul. Trupa ilfoveană a ratat pentru prima dată accederea în finală, după ce precedentele două semifinale jucate în istoria sa le câștigase.

Cu 3-1 a câștigat Corvinul meciul disputat miercuri, 17 aprilie 2024, pe stadionul ”Michael Klein”, în urma unui joc controlat în pare parte, de parcă ea ar fi fost echipa din prima ligă, nu FC Voluntari.

Antrenorul Florin Pârvu nu a părut prea afectat de acest eșec, deși a spus că s-a dorit calificarea în finală, a transmis că gândul său este deja la meciurile din campionat și a felicitat învingătoare și suporterii săi.

FC Voluntari a pierdut semifinala Cupei României cu Corvinul. Florin Pârvu: ”Am întâlnit o echipă foarte motivată”

După Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (scor 0-1), învinsă în faza grupelor, și CFR Cluj (scor 0-4), umilită în faza sferturilor de finală, FC Voluntari a plecat și ea bătută de la stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara. Miza unei calificări în finala Cupei României a fost mai importantă pentru Corvinul, așa cum s-a văzut și pe teren. Alexandru Neașca și compania au avut atitudine și s-au dăruit, iar fotbalul i-a răsplătit și de această dată.

Daniel Florea (33′) a reușit egalarea, la un moment dat, pentru FC Voluntari, după ce Antoniu Manolache (20′) deschisese scorul pentru Corvinul, însă în partea secundă a marcat de alte două ori trupa din Liga 2, prin Alexandru Neacșa (61′) și Marius Coman (72′). 

La conferința de presă de după joc, Florin Pârvu (49 de ani) și-a început discursul prin a spune că FC Voluntari și-a dorit calificarea în finală, chiar dacă ar fi jucat acolo fără să poată merge apoi în cupele europene, neavând licența necesară pentru asta.

”În primul rând, aș vrea să spun că ne-am dorit să trecem mai departe în Cupă. Am respectat Cupa României, pentru că este o competiție în care ne-am dorit să ajungem cât mai sus. Este clar, am ajuns până în semifinale și ne doream să jucăm finala. Din păcate, nu am reușit în seara asta să trecem mai departe. Am întâlnit o echipă foarte motivată a Corvinului Hunedoara, susținută de un public minunat, pot spune. A venit în număr foarte mare la stadion și și-a susținut din primul minut echipa.

Ca joc, din păcate, nu am făcut unul așa cum mi-am dorit eu în seara asta, dar pot să vă spun că gândul nostru chiar după finalul de meci este către ceea ce urmează. Urmează o serie de meciuri foarte importante în campionat. Suntem angrenați în lupta pentru evitarea retrogradării. Mai sunt meciuri importante, urmează o serie de trei meciuri foarte-foarte grele și deja gândul meu zboară către primul joc, cel de la Iași”, a spus Pârvu, numit pe banca echipei ilfovene în luna martie.

”În repriza a doua a venit acel gol și parcă ne-a turnat plumb în picioare”

După egalarea reușită în minutul 33, după o fază care nu anunța mare lucru, FC Voluntari a controlat jocul până în pauză, însă apoi, după revenirea de la vestiare, s-a repetat scenariul din starul întâlnirii, când Corvinul a dominat. De această dată, a marcat de două ori și a ieșit învingătoare.

Pârvu e de părere că al doilea gol primit de jucătorii săi le-a ”turnat plumb în picioare”.

”Știam că ne așteaptă un forcing de la început, din partea echipei din Hunedoara, dar am gestionat eu zic bine începutul de joc. Din păcate, am luat gol din fază fixă și am spus băieților că echipa din Hunedoara este una care este foarte bună la fazele fixe și a înscris foarte multe goluri așa. Din păcate, am luat gol dintr-o astfel de fază, dar mă bucur că am reușit să egalăm imediat, am avut un control al jocului, dar în repriza a doua a venit acel gol și parcă ne-a turnat plumb în picioare și nu am mai putut să revenim pe tabelă.

Consider că este o victorie meritată a celor de la Corvinul. Le urez multă baftă în finala Cupei României. Aici, la Hunedoara, s-a creat o emulație în jurul echipei, am văzut foarte mulți oameni alături de echipă. Mă bucur. Am auzit că se construiește și un stadion nou, iar asta este foarte important pentru comunicate. Cred că Corvinul merită să aibă un stadion frumos, are suporteri foarte fanatici, pot spune, și sunt aproape de echipă. S-a văzut și în seara asta, fiindcă au susținut echipa din primul minut până în minutul 90. Îi felicit pe această cale și pe ei, pe suporteri, și să fie alături de echipă”, a mai declarat antrenorul Voluntariului.

FC Voluntari, în eșecul cu Corvinul: Oct. Vâlceanu – Droppa (cpt.), Paz, Turda, Roemer (Merloi 55′) – Cârnaț, Cascini, Răduț (Marcelo Lopes 74′), Andr. Ciobanu (Al. Munteanu 81′) – Rob. Popescu (Rob. Voican 55′), D. Florea. Rezerve: Jesus – Chilili, Lambrinoc, Cocian, Andr. Dima

FC Voluntari, cu gândul la meciurile din prima ligă, pentru menținerea în acest eșalon

Precum Corvinul, FC Voluntari a fost acum tot la a treia semifinală din istoria sa, dar echipa ilfoveană reușise în primele două dăți, contra U Craiova, în 2017, și CFC Argeș, în 2022, să treacă în finală. Acum a pierdut pentru prima dată o semifinală, în timp ce echipa hunedoreană a fost la prima victorie într-o astfel de fază a Cupei României, după ce în 1983 a cedat la lovituri de departajare împotriva Politehnicii Timișoara, iar în 1984 a pierdut contra lui Dinamo.

De acum, FC Voluntari se va concentra doar pe meciurile din play-out-ul primei ligi, unde în acest moment este pe locul 6 din 10, cu 21 de puncte, la doar două puncte peste al doilea loc care duce în barajul de menținere, ocupat de Dinamo, și la patru puncte peste ultimele două poziții retrogradabile direct, pe care se află FCU Craiova FC și FC Botoșani.

”Noi trebuie să ne adunăm. De mâine suntem la antrenament, urmează o serie de meciuri foarte dificile și trebuie să le gestionăm foarte bine”, a mai spus Pârvu.

În acest sezon al Cupei României, FC Voluntari a trecut de CSC Șelimbăr (2-1 în deplasare, în play-off / Liga 2), Farul Constanța (2-0 acasă, în grupe / Liga 1), CS Tunari (1-1 în deplasare, în grupe / Liga 2), UTA Arad (0-0 în deplasare, în grupe / Liga 1) și FCU Craiova FC (0-0 după 90 și 120 de minute și 4-2 la lovituri de departajare, în deplasare, în sferturi / Liga 1). Și-a găsit nașul în Corvinul.

Foto: Iosif Vajnar / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/alexandru-neacsa-a-inscris-pentru-corvinul-impotriva-voluntariului-19312663

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-fc-voluntari-prima-semifinala-din-acest-sezon-de-cupa-romaniei-19312596

Marius ANGHEL 17 Apr. 2024, 23:25 Cupa României
Pe aceeași temă