Pustai repetă la Rădăuți ”rețeta” de la Fălticeni și vrea același rezultat. ”Cu cât mergem mai mult, cu cât avem joc oficial pentru toată lumea”

Narcis POHOAȚĂ 16 Aug. 2023, 11:38 Cupa României
Pustai repetă la Rădăuți ”rețeta” de la Fălticeni și vrea același rezultat. ”Cu cât mergem mai mult, cu cât avem joc oficial pentru toată lumea”

Bucovina Rădăuți (Liga 3) și Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 2), două din cele patru formații din Moldova prezente pe tabloul Turului 3 al Cupei României, se întâlnesc miercuri, în meci direct, miza fiind calificarea în play-off-ul competiției, fază în care intră în competiție și primele opt echipe din prima ligă.

Partida se va disputa pe terenul echipei de ligă inferioară, Bucovina Rădăuți, cu începere de la ora 17:30.

Ceahlăul va juca cu mai multe rezerve la Rădăuți

Oficialii clubului nemțean au anunțat că și-ar dori o prezență în grupele Cupei României, pentru a fi siguri că vor aduce sub Pietricica o echipă de primă ligă, dar pentru a ajunge acolo Ceahlăul va trebui să treacă alte două tururi, după ce a fost pusă de FRF să evolueze încă din Turul 2 (2-0 cu Șomuz Fălticeni). Totuși, Ceahlăul, dacă va trece de Bucovina, poate pica cu o echipă din prima ligă și din turul următor al Cupei, faza play-off-ului, nefiind necesar să ajungă până în grupe pentru a evolua cu două formații din elită.

Antrenorul Cristian Pustai a declarat că va da credit în meciul de la Rădăuți și unor jucători care au evoluat mai puțin în primele două runde de campionat. Asta în condițiile în care Ceahlăul are în față o deplasare lungă în campionat, până la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii.

”Ideea în Cupa României este acum să dăm minute cât mai multe tuturor jucătorilor. Lotul nostru este cu câte doi jucători pe post și este normal să aibă minute în joc oficial cât mai mulți dintre ei. Asta am făcut și la Fălticeni, asta vom face și la Rădăuți, pentru că până la un moment dat Cupa României te ajută din acest punct de vedere. Este o competiție oficială și îi poți ține pe toți într-o formă sportivă bună. Obiectivul în Cupă este ajungem cât mai sus posibil. Cu cât mergem mai mult, cu cât avem joc oficial pentru toată lumea. Datorită meciului de Cupă pot apărea schimbări între titulari, fapt care la noi s-a întâmplat deja”, a declarat Cristian Pustai înaintea jocului contra echipei pe care a avut-o adversară în play-off-ul Ligii 3.

Ceahlăul vine după două victorii legate în Cupa României (3-0 la Șomuz Fălticeni) și Liga 2 (4-0 cu CSM Reșița). La partida precedentă din Cupă, cea de la Fălticeni, Pustai a utilizat în primul 11 patru jucători folosiți în partida de debut în Liga 2, acel 1-2 cu Corvinul.

După jocul din Cupă, Ceahlăul va evolua sâmbătă, de la ora 11:00, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în runda a 3-a a Ligii 2.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-resita-4-0-19280378

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-csm-resita-4-0-in-etapa-a-2-a-a-ligii-2-19280350

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-19279829

Narcis POHOAȚĂ 16 Aug. 2023, 11:38 Cupa României
Pe aceeași temă