Primele două clasate din Liga 2 se întâlnesc și în 16-imile Cupei României. Dan Alexa vrea să o elimine cu ASU Poli pe ”FC U” Craiova: ”Mă aștept să fie un meci frumos, spectaculos.” Ce spune despre absențele oltenilor cauzate de coronavirus

Anda DELIU 27 Nov. 2020, 14:15 Cupa României

ASU Politehnica joacă sâmbătă, de la ora 13:30, nu 18:00, nu se anunțase inițial, în șaisprezecimile Cupei României, în deplasare la ”FC U” Craiova, care a primit acceptul de a evolua pe ”Ion Oblemenco” pentru acest joc. Adversarul are cazuri de coronavirus în lot și în staff. Char și așa, Dan Alexa se așteaptă să fie un meci dificil, dar și interesant pentru telespectatori.

Pentru acest meci, Poli nu-l va putea folosi pe Mircea Axente, care este suspendat. Dan Alexa spune că și alți jucători se resimt după ultimele partide, mai ales dacă ținem cont că e final de an și echipa nu a făcut vara aceasta niciun cantonament.

”Mergem cu gândul de a ne califica, clar. Din păcate, avem ceva probleme de lot, jucătorii care resimt cele două jocuri. Au fost jocuri grele, cu intensitate. Am jucat mai mult de 30 de minute în zece oameni (n.r. – în deplasarea de la Aerostar Bacău, unde au fost egalați în minutul 90+4). Vom face anumite schimbări, dar mergem să ne calificăm. Jucăm pe «Oblemenco», împotriva unei echipe foarte bune, de pe prima poziție din Liga 2. O poziție meritată din toate punctele de vedere. O echipă care a avut o anumită constanță. Pentru ei e un meci de sărbătoare și mergem să ne ridicăm la nivelul jocului”, a declarat Alexa, care se va afla la al treilea meci ca antrenor al echipei ASU Poli, după cele cu Petrolul (1-0) și Aerostar (2-2).

Nu crede că absența lui Dan Vasilică și a jucătorilor infectați va influența prea mult jocul

De la Craiova s-au infectat cu coronavirus și au intrat în izolare jucătorii Bradley Diallo și Jeremy Huyghebaert, dar și antrenorul interimar Dan Vasilică, și secunzii Adrian Filip și Ovidiu Dănănae. Antrenorul cu portari, Valentin David, va conduce meciul, deoarece el nu este infectat.

Dan Alexa nu crede că acest aspect va conta atât de mult. ”Nu cred că va influența. Craiova are un lot foarte echilibrat. Au jucători care au jucat mai puțin și pot să intre. Am înțeles că David, antrenorul de portari, nu are coronavirus. Iar David a mai fost principal pe la Pandurii. Îl cunosc foarte bine. Și poate să ducă un meci din postura asta”, a mai spus Alexa despre întâlnirea cu ”FC U” Craiova.

După revenirea de la Bacău, acolo unde echipa a jucat miercuri, ASU Poli s-a oprit la București, unde joi s-a pregătit pe stadion Regie. Sâmbătă, de la ora 13:30, joacă la Craiova și ”FC U”.

Dan Alexa se așteaptă la un meci deschis între primele două clasate din Liga 2

Cele două formații s-au mai întâlnit în campionat, pe Știința, pe vremea când era Octavian Benga antrenor, după acest joc fiind înlocuit cu Dan Alexa. Meciul s-a terminat la egalitate, la scorul de 0-0.

Acum, Alexa spune că se așteaptă la un meci cu potențial ofensiv pe arena din Craiova. ”Mă aștept să fie un meci frumos. Pentru că e un meci cu miză. Pe un stadion foarte frumos al țării noastre. E și o sărbătoare pentru cei de la Craiova, pentru că revin acolo unde își doreau ei să revină, pe «Ion Oblemenco». Cred că va fi un meci spectaculos și cred că se va juca deschis. E un spectacol și trebuie să ne ridicăm la nivelul lui”, a mai spus Alexa.

Dacă e să ne raportăm la pozițiile din campionat, ”FC U” Craiova e lider în Liga 2, cu 27 de puncte, iar ASU Poli e pe poziția a 2-a, cu 24 de puncte. Meciul dintre cele două echipe, din Cupa României, are loc sâmbătă, de la ora 13:15, pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

În campionat, în etapa a 11-a a Ligii 2, ASU Politehnica Timișoara și U Craiova 1948 SA au remizat la scorul de 0-0 pe stadionul Știinta din Timișoara, la data de 7 noiembrie 2020. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Abia al doilea meci pe noul ”Ion Oblemenco” pentru ”FC U” Craiova

Acesta va fi al doilea meci pe care formaţia U Craiova 1948 SA îl dispută pe noua arenă din Bănie, primul fiind tot în aceeaşi fază a Cupei României, anul trecut, cu ”U” Cluj, oaspeţii calificându-se atunci, după prelungiri, cu 3-2.

Faza 16-imilor Cupei României debutează de vineri, 27 noiembrie, și are loc până luni, 30 noiembrie. În cazul în care o echipă este în imposibilitatea de a juca din cauza cazurilor de COVID-19, atunci meciul pe care trebuie să îl joace nu va fi amânat, ci pierdut la ”masa verde”.

Foto: ASU Politehnica Timișoara

Anda DELIU 27 Nov. 2020, 14:15 Cupa României
Pe aceeași temă