Cosmin Matei, lăsat fără aer la Timișoara! Dinamovistul decisiv cu Ripensia a trăit clipe de panică pe ”Dan Păltinișanu”

Anda DELIU 24 Sep. 2021, 14:53 Cupa României

Cosmin Matei (30 de ani) a marcat în minutul 36 golul victoriei obținute de Dinamo contra Ripensiei în șaisprezecimile Cupei României, scor 1-0 pe ”Dan Păltinișanu”. Jucătorul a avut parte și de momente urâte însă, după ce a fost lovit puternic de un ripensist care a încercat să compenseze lipsa de calități fotbalistice cu o intrare de ”ciobăneală”. A fost doar o alarmă falsă, dar Matei nu a putut respira câteva secunde bune, motiv pentru care s-a speriat.

Meciul de la Timișoara a fost unul foarte slab, din partea ambelor echipe. Matei a spus că e greu când o formație de prima ligă joacă pe terenul uneia de divizie inferioară. ”Important este că mergem în faza următoare. Tot timpul când joci unei echipe dintr-un eșalon inferior meciurile sunt dificile și am jucat și în deplasare. Ne bucurăm că mergem mai departe”, a spus Cosmin Matei.

Mijlocașul a spus că dinamoviștii i-au simțit aproape pe fanii veniți să îi susțină în număr de câteva zeci bune. ”Da, cu siguranță tot timpul ei sunt aproape de noi, de jucători. Mă bucur că am reușit să înscriu și am obținut victoria prin acest gol”, a punctat Matei la finalul jocului cu Ripensia.

Matei, lăsat fără aer de Ripensia

În repriza secundă, Matei a fost lovit puternic la centrul terenului, după ce un adversar a intrat total aiurea în el, fără să fie vreo fază periculoasă. De altfel, de când tot scade valoarea fotbalului românesc, mulți jucători înțeleg să încerce să ”compenseze” lamentabil cu intrări de K1, care pot duce la tragedii.

Colegii lui Matei s-au panicat, pe teren au intrat ambele ambulanțe, dar dinamovistul a reușit să respire singur după câteva secunde după ce a primit lovitura.

”Jucătorul advers a intrat în spatele meu, mi-am pierdut respirația și au fost câteva secunde în care eu nu am reușit să respir. M-am panicat și eu puțin”, a spus Matei despre cele întâmplate.

Altfel, fotbalistul a lăudat jocul Ripensiei, mai degrabă din politețe. ”Mie, personal, mi-au plăcut. O echipă care a încercat să joace, să construiască de jos și cred că au făcut un joc bun și îi felicit”, a punctat marcatorul de pe ”Dan Păltinișanu”.

Mai vine Rednic?

Miercuri seara, Mircea Rednic a fost în tribune la meciul dintre CS Hunedoara și FCSB (scor 3-5 după reprizele de prelungiri). Nu a venit și spre vest, la Timișoara, să o vadă și pe Dinamo.

Cosmin Matei spune că în vestiar nu se știe nimic despre ce va fi. ”Noi nu știm nimic, știam doar ce se vehiculează prin presă și cam atât. Nu avem nicio informație. Nu știm nimic”, a conchis mijlocașul care a mai evoluat pentru Farul, Steaua, Astra, Atromitos (Grecia), Genclerbirligi (Turcia), NK Istra (Croația) și Viitorul.

  • Dinamo în meciul cu Ripensia: Mih. Eșanu – Sorescu (cpt.), Șt. Popa (Dudea 87′), Ric. Grigore, Andr. Radu – Al. Răuță (G. Crețu 56′), Itu – Rob. Moldoveanu (Amzar 71′), C. Matei, Bani – Țîră (Neicuțescu 87′). Rezerve neutilizate: Iliev – Cl. Stan, Borcea, Măgureanu.

În Liga 1, Dinamo (locul 15 din 16, cu 6 puncte în 9 etape) are meci luni seara (ora 21:00), în deplasare la Universitatea Craiova (locul 9, 13 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 24 Sep. 2021, 14:53 Cupa României
Pe aceeași temă