Ripensiștii ridică din umeri după înfrângerea cu Dinamo. Cosmin Petruescu: ”Suntem o echipă în plină dezvoltare”

Anda DELIU 24 Sep. 2021, 11:11 Cupa României

Ripensia a fost, ca de obicei, și în fața lui Dinamo, o echipă de periferie, din toate punctele de vedere. Joc modest, public puțin, fără sare și piper, în fața unei formații roș-albe la minimul său istoric.

Pentru că la clubul timișorean există ideea că timpul are răbdare, spre deosebire de celebra frază din ”Moromeții”, Cosmin Petruescu, un antrenor care are de ani de zile Licența Pro, spune că toată lumea învață la club din astfel de meciuri.

Indiferent de rezultat, declarativ, Ripensia joacă bine

După un meci slab, per ansamblu, pentru privitor, Petruescu a spus că e mulțumit de cum a jucat echipa cu Dinamo, în eșecul cu 0-1 pe ”Dan Păltinișanu” în 16-imile cupei României.

”Un meci la finalul căruia rămânem cu dezamăgirea că nu am reușit mai mult din punct de vedere al rezultatului. Din punct de vedere al jocului aș vrea să-i felicit în primul rând pe băieți, pentru atitudinea pe care au avut-o. Ne-am dorit foarte mult să fim una dintre echipele care produc o nouă surpriză n această fază a Cupei României. Dar, din păcate, nu a fost să fie. Acea nesincronizare din prima repriză, în care am primit goll, apoi o repriză a doua în care consider că s-a jucat mai mult în jumătatea adversă de teren. Am încercat să împingem jocul cât am putut de mult, dar nu am fost foarte inspirați acolo, în ultimii 15-20 de metri”, a spus antrenorul Ripensia.

  • Cosmin Matei a înscris în minutul 36 unicul gol al meciului de pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Echipa condusă a schimbat ambii închizători

Când mai era mai bine de o jumătate de oră de joc, deși atacantul Emmanuel Ernest părea că are nevoie de sprijin, Cosmin Petruescu a găsit de cuviință să îi trimită în teren pe Coulibaly și Vidrăsan, ambii închizători, în locul altor închizători, Valerii Macrițchii și Stoi.

”În zona respectivă au făcut foarte mult efort. Ne-am dorit să întărim mijlocul. La începutul reprizei a doua, Dinamo venise puțin peste noi din punct de vedere al posesiei, și am vrut să introduc doi jucători mai proaspeți în acea zonă. Consider că ulterior jocul s-a mutat în jumătatea adversă de teren. Nu au jucat rău, atât stoi cât și Valerii, dar am considerat că e mai oportun să introduc doi jucători mai prasoepeți în acea zonă, în care se face cel mai mare efort”, a mai spus Petruescu.

  • Ripensia în meciul cu Dinamo: I. Rus – Andr. Macrițchii, Țieranu, Fridrich, Gladun – Stoi (cpt.)(Vidrăsan 61′), Val. Macrițchii (Coulibaly 61′) – Piftor (Rz. Morariu 78′), Taras, Mitrov (Mih. Ion 71′) – Ernest (Golda 78′). Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Lalic, Szimionas, Rob. Stoica.

FCSB a umplut arena la Hunedoara, Dinamo nu a avut același efect la Timișoara

ACS Poli, echipa care e ca și dispărută, reușea să mobilizeze timișorenii când juca cu Dinamo. Ripensia se vede că plictisește. A fost puțină lume, în contextul în care de câteva sezoane Ripensia stagnează deasupra liniei de menținere în Liga 2, iar patronul visează că se va îmbogăți din vânzarea unor jucători fără cine știe ce potențial.

Petruescu a descris perfect condiția Ripensia: un club mediocru și atât, unde toată lumea face o calificare perpetuă.

”Noi am tratat meciurile cu maximă seriozitate, din fazele anterioare ale Cupei României. Ne-am dorit să ne calificăm, am reușit acest lucru. Am ajuns în această fază a Cupei României. Probabil că așteptările sunt mari, dar, pentru moment, atât putem noi ca și club, ca și echipă. Suntem o echipă în plină dezvoltare, atât sportivă, cât și profesională, noi, cei din stafful tehnic. Încercăm să acumulăm experiență pe zi ce trece și consider că din astfel de partide cu echipe bune, de Liga 1, sau cu echipe bune de Liga 2, putem să ne dezvoltăm și noi profesional și sportiv”, a mai spus antrenorul Ripensiei.

Ripensia (locul 12, 9 puncte în 7 etape) va juca duminică, de la ora 11:00, în etapa a 8-a a Ligii 2, cu Concordia Chiajna (locul 3, 17 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fotbal-si-atmosfera-nu-bataie-da-video-fanii-echipelor-poli-si-dinamo-s-au-batut-inaintea-meciului-cainilor-cu-ripensia-din-cupa-romaniei-19202581

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dinamo-se-califica-in-optimile-cupei-romaniei-dupa-o-victorie-in-semi-anonimat-cu-ripensia-in-injuraturile-bucurestenilor-pentru-banateni-19202520

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ripensia-sparring-partner-ul-perfect-pentru-dinamo-sa-depaseasca-seria-de-sase-esecuri-la-rand-sorin-colceag-am-aratat-ca-o-echipa-muncitoare-umila-modesta-care-stie-19202548

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-16-imi-acso-filiasi-uta-se-joaca-de-la-ora-1600-ripensia-ultima-echipa-din-liga-2-ramasa-sa-joace-pentru-calificarea-in-optimi-19202362

Anda DELIU 24 Sep. 2021, 11:11 Cupa României
Pe aceeași temă