ASU Politehnica s-a încurcat pe terenul penultimei clasate Aerostar Bacău. Dan Alexa s-a plâns de arbitraj după ce echipa sa a ratat victoria în minutul 90+4

Anda DELIU 25 Nov. 2020, 20:21 Liga 2
ASU Politehnica s-a încurcat pe terenul penultimei clasate Aerostar Bacău. Dan Alexa s-a plâns de arbitraj după ce echipa sa a ratat victoria în minutul 90+4

ASU Politehnica a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul jucat miercuri pe terenul penultimei clasate din Liga 2 Aerostar Bacău, după ce moldovenii au egalat aproape la ultima fază a jocului din etapa a 14-a a Ligii 2. Timișorenii au jucat peste jumătate de oră în inferioritate, după ce Mircea Axente a fost eliminat la un al doilea avertisment dat pentru un fault din spate. Alb-violeții au marcat prin Ioan Mera și Petre Ivanovici, iar moldoveni au punctat prin Horia Ilie și Alexandru Cristian Zaharia.

La finalul partidei, antrenorul Dan Alexa a invocat greșelile de arbitraj comise de brigada exclusiv fenimină.

Ocazii la ambele porți în prima parte a meciului de pe stadionul Aerostar

ASU Poli a început meciul bine, chiar dacă și moldovenii au avut câteva faze mai curajoase. Danale nu a reușit să-l învingă pe Hindrich, iar Vraciu a reușit să înscrie, dar dintr-un ofsaid mare. După ce și Munteanu l-a pus la încercare pe Cebotari, Corban a avut și el un șut bun după un contraatac, care s-a dus puțin pe lângă poartă. Ulterior, jocul moldovenilor s-a mai stins.

În minutul 17, Axente a fost faultat în careu, dar nu s-a fluierat nimic, după ce, anterior, alb-violeții reclamaseră un penalty și la Munteanu, care însă faultase și el în atac anterior fazei la care Cebotari l-a agățat.

Dominare timișoreană în a doua jumătate a reprizei, concretizată cu golul lui Ioan Mera

Poli a început să devină tot mai sigură pe ea pe măsură ce ritmul s-a scurs, iar asta s-a văzut și pe tabelă. În minutul 27, timișorenii au înscris după o fază creată de Ivanovici. Mijlocașul a recuperat un balon în careu și a centrat spre Ioan Mera, care era la câțiva metri de prima bară și a deviat cu capul în poartă, la colțul scurt. Băcăuanii nu au mai reușit să scape pe vreun contraatac sau să aibă mari ocazii, astfel că oaspeții au intrat cu avantaj la cabine.

Bacăul a făcut două înlocuiri la pauză, în timp ce Alexa a păstrat ”stilul” lui Benga, de a face puține înlocuiri și târziu.

Mircea Axente, eliminat din minutul 58

Intrările lui Burlacu și Manole nu au schimbat foarte mult ”parametrii” partidei. Tot Poli a continuat să domine și după pauză. După ce a ratat o ocazie bună, Petre Ivanovici a marcat în minutul 54, după o acțiune personală la care a trimis cu efect, cu stângul, deși era flancat de mai mulți apărători. În minutul 58, când Plazonja avea prim-planul, Mircea Axente îl dubla și a făcut o eroare mare la experiența sa, intrând din spate într-un adversar. A luat al doilea galben, și și-a lăsat colegii în inferioritate.

Poli a continuat să mai domine, chiar și în zece oameni, și a avut o ocazie bună la o reluare a lui Scutaru peste buturi.

Finalul jocului a fost al moldovenilor

Până la urmă, la fel ca și în meciul cu Petrolul, poliștii nu au mai putut presa pe finalul de joc, de data aceasta, cu o cădere după minutul 80.

În acest context, după un atac prelungit cu șuturi în blocaj ale băcăuanilor, Horia Ilie a marcat de la 7 metri, la o fază la care nu era ținut de nimeni. Același Ilie a mai avut o ocazie, salvată de Hindrich, însă, în prelungiri, chiar în ultimul minut, gazdele s-au aruncat în atac, iar Bobaru a trimis pentru Alexandru Cristian Zaharia, care a înscris cu un alt șut în forță de la 13 metri, pentru un rezultat care o îndepărtează pe ASU Poli de ”FC U” Craiova.

Dan Alexa nu a vrut să vorbească de arbitraj… și nu prea nu a vrut!

Dan Alexa, aflat la primul meci pe banca echipei ASU Poli ca antrenor, după ce la cel cu Petrolul a fost suspendat din vremea în care antrena Rapid și a luat loc în tribună, și-a lăudat jucătorii și s-a plâns de anumite erori de arbitraj.

”Un meci controlat de noi. De la început până la final. În momentul în care s-a fluierat la Axente, în situația în care Plazonja înscria, era 3-0. Ce poți să spui după un astfel de meci? Am jucat foarte mult timp în zece oameni. Și în zece oameni, noi am avut ocaziile mai mari. Am luat gol dintr-o greșeală de arbitraj. Axente din punctul meu de vedere, niciodată fault, niciodată de al doilea galben. La primul lor gol, am dat noi mingea în aut, iar arbitra a dat mingea lor. Dar nu vreau să comentez arbitrajul. Nu comentez și gata! A fost un meci foarte bun. Am jucat mai mult de jumătate de oră în zece oameni și așa am avut ocazii”, a declarat Alexa.

AEROSTAR BACĂU – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 2-2

Horia Ilie 83′, Alexandru Cristian Zaharia 90+4′ / Ioan Mera 27′, Petre Ivanovici 54′

Aerostar Bacău: L. Cebotari – C. Ardei, I. Chirilă, Bobaru – Andr. Alecsandru, H. Ilie, P. Popescu, Ct. Vraciu (cpt.) – Vl. Mihalcea (Al. Cr. Zaharia 61′), Corban (D. Burlacu 46′), Danale (Mir. Manole 46′, Andr. Gavrilă 65′)
Rezerve neutilizate: Petrișor – Al. Iul. Zaharia, Oteliță, Belciu, Bobârnac
Antrenor: Daniel Munteanu

ASU Poli: Hindrich – D. Radu, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Al. Munteanu, D. Codrea, A. Ignea, P. Ivanovici (Sg. Popovici 86′) – Plazonja (Bg. Vasile 90+3′), Axente
Rezerve neutilizate: Deronja – C. Jurj, Casado, A. Manea, R. Toader, D. Andrei, S. Iosif
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Mircea Axente 58′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Aerostar (Bacău); Fără spectatori; Arbitru: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti); Asistenți: Mihaela Țepușă (Bucureşti) și Daniela Constantinescu (Craiova); Rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov); Observatori: Silviu Veronel Ioan (Galaţi) și Ciprian Anton (Suceava).

ASU Poli a rămas pe locul 2, momentan, cu 24 de puncte, dar acum e la trei puncte în spatele liderului ”FC U” Craiova. În Cupa României, în 16-imi, echipa timișoreană joacă sâmbătă, la ora 13:15, pe ”Ion Oblemenco”, cu ”FC U” Craiova, iar săptămâna viitoare va juca cu Rapid pe teren propriu.

Aerostar Bacău a acumulat 8 puncte și e pe locul 20, penultimul. Trupa din orașul lui Bacovia a fost eliminată din competiția KO și va juca din nou în 5 decembrie, la SCM Gloria Buzău.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1400-dunarea-calarasi-si-viitorul-pandurii-pot-urca-pe-podium-asu-poli-pare-sa-aiba-o-misiune-facila-si-sa-se-apropie-din-nou-de-lider-19159391

Anda DELIU 25 Nov. 2020, 20:21 Liga 2
Pe aceeași temă