Derby fără goluri la Poli – Craiova. Oltenii au dominat autoritar, dar steril, iar Axente a bifat o nouă ratare monumentală, una care putea urca echipa timișoreană pe locul 1 în Liga 2

Anda DELIU 07 Nov. 2020, 18:32 Liga 2

ASU Politehnica și U Craiova 1948 SA au oferit un derby al clasamentului fără goluri în etapa a 11-a a Ligii 2, la jocul de la Timișoara terminat la scorul de 0-0. Nici fazele importante de poartă nu au fost atât de numeroase în acest meci, unul în care Craiova a intrat foarte montată, cu o dominare și o posesie net superioară gazdelor. Pe final însă, mare ratare a jocului i-a aparținut deja ratangiului de serviciu, Mircea Axente.

Cu pressing sufocant al oltenilor în prima repriză, Poli a mișcat cu greu în front pe teren propriu, dar, cu toate acestea, a avut prima ocazie. Casado a tras în minutul 6 spre buturi, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă. Presiunea oltenilor s-a concretizat în câteva ocazii irosite. Mai întâi, un șut al lui Răducanu peste poartă, iar, apoi, o reluare foarte slabă a lui Claudiu Bălan, reținut fără probleme de Hindrich, în minutul 26. Peste opt minute, tot Bălan putea deschide scorul, dar tânărul portar timișorean l-a blocat din nou bine.

Ignea, periculos din lovitură liberă. Poli a obținut geu faze fixe

Timișorenii au mai fost periculoși la o lovitură liberă bătută bine de Ignea, dar respinsă de Robert Popa în corner. De altfel, a și fost singurul corner al alb-violeților în toată prima repriză, ceea ce spune multe despre cum a reușit formația lui Dan Vasilică să controleze ostilitățile. Jocul, destul de bine închis de oaspeți în prima repriză, s-a modificat în a doua jumătate a partidei.

Joc mai dechis în a doua repriză

Chiar și cu dominarea alb-albaștrilor, timișorenii au reușit să aibă ceva ocazii. În minutul 48, Ivanovici a tras puțin pe lângă poartă. Oltenii au stat foarte prost în continuare la finalizare, unde și Baeten a avut un șut anemic, care nu l-a putut păcăli pe Hindrich. O mare ocazie a avut Alin Manea, intrat de pe bancă, la o fază la care a scăpat liber și a încercat să lobeze portarul, ieșit în întâmpinare, dar fără succes, în minutul 75. Peste trei minute, și Coadă a prins un șut pe poartă, fără a-l pune în dificultate pe Robert Popa.

Axente, ”monumental” de ineficient

Și Gugu a încercat să-l învingă pe Hindrich, dar a trimis pe lângă buturi.

Cea mai mare ratare a meciului s-a consemnat în minutul 90, când Axente a primit de la Manea, iar din 6 metri poziție ușor lateral stânga a trimis în plasa laterală, spre disperare alb-violeților. Cu un mare oftat după această ratare neverosimilă, la care Popa era învins, Poli a trebuit să se mulțumească doar cu egalul.

Pentru Craiova, este a doua remiză consecutivă de 0-0 în campionat.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – U CRAIOVA 1948 SA  0-0

ASU Poli: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Coadă, Casado (D. Codrea 66’) – Al. Munteanu (Alin Manea 71’), A. Ignea, P. Ivanovici – Plazonja (Axente 71’)
Rezerve neutilizate: Deronja – D. Andrei, D. Radu, R. Toader, Al. Popescu
Antrenor: Octavian Benga

”FC U” Craiova: Rob. Popa – Paramatti (Andr. Ciolacu 74’), Diallo, Gugu (cpt.), Huyghebaert – Dr. Albu, Baeten (Stoenac 81’), C. Cristea (Anghelina 64’), R. Negru – Rob. Răducanu, Cl. Bălan (Campagno 74’)
Rezerve neutilizate: Taborta – M. Avram, Criștiu, Blidar, Vl. Pop
Antrenor: Dan Vasilică

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş); Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei); Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca); Rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad); Observatori: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) și Daniel Sabou (Zalău).

Craiova rămâne lider în campionatul Ligii 2, cu 22 de puncte. În 15 noiembrie, la ora 19:00, va primi vizita echipei SCM Gloria Buzău. ASU Poli se menține pe locul 3, cu 20 de puncte și săptămâna viitoare va sta.

Foto: Leczki Jozsi și Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Anda DELIU 07 Nov. 2020, 18:32 Liga 2
Pe aceeași temă