Vește șoc la ASU Politehnica! Octavian Benga și-a dat demisia, Dan Alexa preia echipa timișoreană

Anda DELIU 11 Nov. 2020, 12:22 Liga 2
Vește șoc la ASU Politehnica! Octavian Benga și-a dat demisia, Dan Alexa preia echipa timișoreană

ASU Politehnica are un nou antrenor de miercuri, 11 noiembrie. Octavian Benga și-a dat demisia după ce i s-a propus să colaboreze cu Dan Alexa, care ar fi urmat să fie director tehnic. Antrenorul principal al formației timișorene nu a fost de acord și a demisionat. Clubul alb-violet urmează să-l anunțe pe Alexa ca nou antrenor principal! ASU Poli avea cu Benga antrenor cel mai bun parcurs de când a promovat în Liga 2. După 11 etape ocupa locul 3, la doar două puncte de lider.

Schimbări pe banca Politehnicii, deși săptămâna începuse cu Octavian Benga la antrenamente. Marți, cei din club i-au cerut lui Benga să lucreze cu Dan Alexa, care, din postura de manager, ar fi devenit și director tehnic. Antrenorul a refuzat!

Discuția s-a purtat cu președintele Viorel Șerban, un suporter care e și sponsor, Cristian Romoniță, dar și cu Dan Alexa însuși.

”Astăzi mi-am reziliat contractul cu Poli. Am avut ieri o discuție cu cei din conducere. Au cerut anumite schimbări, cu care eu nu am fost de acord. Mi s-a cerut să colaborez, să avem un director tehnic. Nu mi s-a cerut demisia. Dar a fost decizia mea, deoarece eu am dorit să continuăm cu același mod de lucru ca până acum. Până acum eu mi-am asumat tot, eu am făcut tot și doream să continui să-mi asum totul ca și până acum și de acum încolo. Am considerat că e mai bine să plec, decât să fie anumite disensiuni. Până la urmă, ei sunt amfitrionii clubului. Dar și eu am un mod de lucru și o personalitate pe care nu mi le pot schimba”, a declarat Benga pentru Liga2.ro.

Bilanț pozitiv pentru Octavian Benga: ”Noul antrenor va avea o mare presiune”

E clar că la Poli nu au mai încăput două săbii în aceeași teacă. De altfel, Benga a și spus că pe noul antrenor, Dan Alexa, va exista o presiune, întrucât echipa a avut un parcurs bun cu el, în aproximativ un an de zile de când a preluat-o.

”Am venit la echipă acum un an. Am reușit, în 20 de meciuri oficiale, să am două rezultate negative (n.r. – înfrângeri). Am avut o medie de 2 puncte pe meci. Eu zic că este o medie foarte bună, dat fiind bugetul nostru, dar și ceea ce aveau la dispoziție celelalte echipe. Noi avem bugetul al 20-lea și am reușit media acesta. Pe noul antrenor va fi o presiune mare”, consideră deja fostul antrenor al lui Poli.

Benga spune că a refuzat un salariu de patru ori mai mare!

Octavian Benga spune că acum câteva zile a avut o ofertă foarte bună din punct de vedere financiar. ”Le mulțumesc jucătorilor, pentru că ei au dus greul, suporterilor, dar și staffului. Eu am avut o ofertă, chiar sâmbătă. Era un salariu de patru ori mai mare. Duminică am refuzat, pentru că voiam să rămân la Poli”, a mai spus Benga.

Octavian Benga n-a vrut ca Dan Alexa să-i fie superior pe banca tehnică a Politehnicii. De altfel, echipa trece prin cea mai bună perioadă a sa de când joacă în Liga 2, iar schimbarea e surprinzătoare.

Poli revine pe ”Dan Păltinișanu”, deocamdată cu antrenamentele

Trebuie spus că ASU Poli a început să facă antrenamente pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, unde au dreptul să se pregătească de două ori pe săptămână.

Spirijinul ar veni de la noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Înainte de alegeri, oricine dorea acces pe stadionul mare trebuia să-l închizirieze, cu o sumă ce trecea bine de 5000 de lei.

Mai trebuie spus că după cele patru cazuri de coronavirus depistat, clubul face o retestare, din cauza unei suspiciuni de eroare materială. Poli nu are meci oficial în această etapă de Liga 2, a 12-a a sezonului.

ASU Politehnica: ”Am întrerupt de comun acord colaborarea cu antrenorul principal Octavian Benga

UPDATE: Clubul Politehnica a confirmat cele anunțate în exclusivitate de Liga2.ro.

”Politehnica Timişoara a întrerupt astăzi de comun acord colaborarea cu antrenorul principal Octavian Benga. Pe această cale îi mulţumim lui Tavi pentru întreaga muncă depusă în perioada petrecută la clubul nostru. Noul antrenor principal al alb-violeţilor va fi Dan Alexa, care de la începutul sezonului a activat în funcţia de manager general al Politehnicii!”, au anunțat cei de la ASU Politehnica.

Anda DELIU 11 Nov. 2020, 12:22 Liga 2
Pe aceeași temă