La miștouri, campioană, la fotbal, repetentă! Poli Timișoara a fost eliminată din Cupa României din nou de la primul joc, acum de Phoenix Buziaș, pe care au ironizat-o înainte de meci

Anda DELIU 10 Aug. 2023, 15:28 Cupa României
La miștouri, campioană, la fotbal, repetentă! Poli Timișoara a fost eliminată din Cupa României din nou de la primul joc, acum de Phoenix Buziaș, pe care au ironizat-o înainte de meci

O surpriză poate pentru iubitorii de fotbal din țară, dar nu neapărat și pentru cei din zona Banatului, a fost rezultatul din Cupa României de la meciul dintre Phoenix Buziaș și Poli Timișoara.

Partida s-a jucat la Lugoj, iar echipa antrenată de Cosmin Petruescu s-a impus cu 2-0 în fața fostei divizionare secunde Poli, după ce a înscris în reprizele de prelungiri, căci după cele 90 de minute tabela a rămas nemodificată.

Desigur, un rezultat care a dezămăgit suporterii viola și care arată nivelul scăzut la care a ajuns un brand al fotbalului românesc.

Telenovelă cu locația partidei dintre Phoenix Buziaș și Poli Timișoara! Alb-violeții i-au ironizat pe adversari

Anterior partidei propriu-zise, la care Buziașul, club aflat la al doilea an în Liga 3, era gazdă, fiindcă în sezonul trecut a activat într-o ligă inferioară față de adversara din Cupă, s-a petrecut o adevărată telenovela pe pagina Politehnicii.

Din dorința de a informa fanii despre locația meciului, cei care se mai ocupă de comunicare din partea clubului s-au tot pripit și când nu era vreun stadion bătut în cuie. Astfel, au fost patru anunțuri diferite! Prima locație era arena din satul Carani, situat aproape de Timișoara, unde a jucat Phoenix tot sezonul trecut și va mai juca, deoarece baza sportivă de tip 1 ce se face pe locația stadionului din orașul-stațiune nu este gata. La Carani însă se refac complet vestiarele, astfel că au fost unele discuții, finalizate cu un eșec, de a juca pe Electrica, în Timișoara.

Ulterior, s-a revenit cu Caraniul, arenă omologată de Aurel Ionescu de la FRF pentru Liga 3 și, implicit și pentru Cupa României, cu mențiunea firească de obligație de finalizare a clădirii vestiarelor. Buziașul a și cerut, de altfel, să aibă prima etapă de Liga 3 pe teren advers.

Până la urmă, s-a ajuns la Lugoj, altă arenă omologată ca teren de rezervă, la cerința buzieșenilor. Poli Timișoara a făcut un anunț cu un aspect neprofesionist din punct de vedere al unui club care dorește să (mai) emită pretenții, mai ales cu informația falsă despre omologarea arenei din Carani.

”O, Doamne! Se pare că stadionul din Carani nu a primit omologare pentru meciul din Cupă… așa că facem din nou reconfigurare de traseu”, a fost ultima postare referitoare la locația disputării acestui joc a celor ce administrează acum pagina lui Poli, nu prima într-un ton de acest gen, deloc gustat de fani, care au mai ironizat manieră de a transmite informații în comentarii.

Buziașul a învins Poli în prelungiri

Poli a abordat meciul, primul oficial din noul sezon, cu o echipă din care nu a menajat vreun jucător din lotul condus în continuare de Paul Codrea. Au jucat inclusiv fotbaliști cu ștate vechi la Liga 2, precum Rareș Murariu, Denis Radu, Cristian Bocșan și Carol Taub, dar și tineri care au luat deja contactul cu acest eșalon, precum Dan Pureca, Fabian Marincu, David Ciurel, adus de la Ripensia după ce Corvinul nu l-a păstrat, sau Patrik Pașcalău.

Cu toate aceste, alb-violeții nu au găsit drumul spre gol în fața echipei lui Cosmin Petruescu, fost antrenor în Liga 2 la Ripensia și Poli. După 0-0 în minutul 90, au făcut-o însă elevii lui Petruescu, în reprizele de prelungiri.

Bogdan Ferțu a spart gheața în minutul 110, iar Alexandru Nagy a ”desăvârșit” înfrângerea timișorenilor antrenați de Paul Codrea, cu alt gol frumos în minutul 115.

Altfel, trebuie spus că lugojenii s-au bucurat să vadă stadionul lor din nou plin, arenă ce a trecut prin renovare de lăudat și asupra cărora Liga2.ro va reveni cu un articol detaliat.

Despre Poli, un joc destul de slăbuț, iar pentru fanii se anunță puține motive de bucurie, mai ales că tandemul Pantilimon-Codrea nu își propunerea promovare din primul sezon. Cu FC Bihor Oradea mutată de FRF în Seria 8, timișorenii nu prea au șansă la revenirea în Liga 2.

Ce a spus Paul Codrea după eșecul de la Buziaș:

Puține ”împingeri” prietenești la finalul jocului

La final, deși comentatorul transmiei video a crezut că un număr mic de suporteri a ajuns la banca Politehnicii, pe teren, de fapt a fost altceva.

Portarul de rezervă al buzieneșenilor, Alessandro Lăpădat, a mers bucuros după meci să-i transmită ”inimioare” iubitei din tribună. Dan Pureca, prieten în viața extra-fotbal cu el, a crezut că vrea să incite suporterii și l-a admonestat, astfel că cei doi amici s-au ”împins” puțin, dar spiritele s-au calmat rapid.

Buziașul va juca, astfel, și miercurea viitoare în Cupa României, în Turul 3, după ce în Turul 1 a trecut cu 7-1 de Pobeda Star Bisnov, în timp ce Poli și-a luat deja la revedere de la competiția eliminatorie încă de la primul joc. Tot rușinos, ca și anul trecut, când a pierdut la CSM Reșița, deși cărășenii erau cu un eșalon mai jos, după un joc execrabil.

Phoenix Buziaş: Lăpădat – Nagy, Nicolescu, Mada, Pamfile – Mitre, Ferţu, Românu (Savu 71), Grancea (Horcea 71) – Bădăuţă (Chistrugă 71), Pădurariu (Paleacu 90+1)
Rezerve: Flonta – Angheli, Murgu, Borca
Antrenor: Cosmin Petruescu

Politehnica Timișoara: Murariu – D. Radu (D. Roşu 106), Bocşan, Vlaicu, Taub – Pureca (Adam 106), I. Rotariu (Curescu 56), D. Ciurel – Marincu (Ehling 88), Paşcalău (Huminic 97), Dav. Popa
Rezerve: Mikloş – M. Oprea
Antrenor: Paul Codrea

  • Nu doar Poli a fost eliminată de la primul joc în această ediție a Cupei României, ci și alte două retrogradate din Liga 2 în această vară. Ripensia a cedat cu 0-2 la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar FC Brașov, retrogradată fiindcă nu a primit certificarea, a evoluat cu juniorii la AFC Odorheiu Secuiesc și a pierdut decent, doar cu 0-2. În schimb, Minaur Baia Mare, altă picată din liga secundă, a câștigat cu 3-2 partida din deplasare de la CSM Olimpia Satu Mare.

https://www.youtube.com/watch?v=ZpPZvIe-P4w

Foto și video: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-resita-a-trecut-de-vointa-lupac-in-turul-2-al-cupei-romaniei-19279750

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ceahlaul-a-trecut-de-somuz-falticeni-in-primul-joc-din-cupa-19279747

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gong-final-in-cupa-romaniei-pentru-fc-brasov-deplasata-cu-pustii-la-odorheiu-secuiesc-echipa-retrogradata-din-liga-2-nu-s-a-facut-de-ras-19279723

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-al-cupei-romaniei-29-de-meciuri-au-loc-acum-19279644

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-1-al-cupei-romaniei-se-disputa-astazi-trei-echipe-sunt-calificate-la-masa-verde-in-faza-urmatoare-a-competitiei-19278680

Anda DELIU 10 Aug. 2023, 15:28 Cupa României
Pe aceeași temă