Ora de disputare a meciului Petrolul – Poli Iași a fost modificată. Dunărea Călărași e prima calificată în sferturile Cupei României, după abandonul celor de la Turris Oltul

Marius ANGHEL 07 Feb. 2021, 23:13 Cupa României
Ora de disputare a meciului Petrolul - Poli Iași a fost modificată. Dunărea Călărași e prima calificată în sferturile Cupei României, după abandonul celor de la Turris Oltul

Programul optimilor Cupei României a suferit modificări după ce Turris Oltul Turnu Măgurele și-a anunțat retragerea din competițiile organizate de Federația Română de Fotbal. Meciul Petrolului cu Poli Iași va fi primul din această fază a competiției KO, însă a suferit și o modificare de oră.

Abandonul celor de la Turris Oltul o transformă automat pe Dunărea Călărași în prima echipă calificată în faza sferturilor de finală ale Cupei României. Trupa lui Cristian Pustai va beneficia de o victorie la ”masa verde” împotriva teleormănenilor.

Retragerea echipei Turris Oltul a dus și la modificarea orei de disputare a meciului Petrolul – Poli Iași

Jocul dintre Dunărea și Turris Oltul trebuia să fie cel care deschidea faza 8-imilor Cupei României. Cum acesta nu va mai avea loc, televiziunile deținătoare de drepturi de transmitere a partidelor din această competiție au stabilit o modificare privind cel de-al doilea joc decis în această fază.

Partida Petrolul – Poli Iași a fost mutată mai devreme cu o oră și jumătate. Astfel, pe ”Ilie Oană” nu se mai joacă marți, 9 februarie, de la ora 20:30, ci de la ora 19:00. Pentru acest joc, Petrolul a scos la vânzare bilete virtuale, iar cumpărătorii au șansa să câștige un tricou cu autografele jucătorilor.

Restul programului a rămas asemănător cum fusese decis inițial.

Petrolul, Farul, ”U” Cluj, Viitorul Pandurii și ASU Poli trebuie să câștige pe teren pentru a se califica în sferturile Cupei României, acolo unde a ajuns fără joc Dunărea Călărași

Faza optimile Cupei României, în care au ajuns nouă echipe din Liga 1 și șapte din Liga 2, are loc în perioada 9-11 februarie.

Din Liga 2, pe lângă Petrolul, la joc intră și Farul, ”U” Cluj, Viitorul Pandurii și ASU Poli.

Meciurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Toate partidele vor fi transmise în direct de televiziunile DigiSport, LookSport și TelekomSport.

REZULTATELE TURULUI 1, 2, 3, 4 și 16-imile Cupei României

Meciurile din faza 8-imilor de finală ale Cupei României:

marți, 9 februarie
Dunărea Călărași – Turris Oltul Turnu Măgurele, ora 17:45 – nu se dispută
Petrolul Ploiești – Politehnica Iași, ora 19:00

miercuri, 10 februarie
Farul Constanța – Chindia Târgoviște, ora 14:30
Universitatea Cluj – UTA Arad, ora 17:15
Dinamo – FCSB, ora 20:30

joi, 11 februarie
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaș, ora 15:00
ASU Politehnica Timișoara – Astra, ora 17:45turi
FC Botoșani – Universitatea Craiova, ora 20:30

Meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

REZULTATELE TURULUI 1, 2, 3, 4 și 16-imile Cupei României

Foto: Bogdan Balas / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 07 Feb. 2021, 23:13 Cupa României
Pe aceeași temă