Meciurile din optimile Cupei României. Poli Timișoara – Rapid e derby-ul rundei. La Baia Mare ajunge U Craiova. Tragere la sorți norocoasă pentru FC Buzău și FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 05 Oct. 2021, 15:50 Cupa României
Meciurile din optimile Cupei României. Poli Timișoara - Rapid e derby-ul rundei. La Baia Mare ajunge U Craiova. Tragere la sorți norocoasă pentru FC Buzău și FC Hermannstadt

Federația Română de Fotbal a efectuat astăzi, 5 octombrie, de la ora 15:30, la Casa Fotbalului, tragerea la sorți a meciurilor din faza optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2021-2022.

Faza șaisprezecimilor de finală s-a încheiat la 23 septembrie, iar mai departe au trecut două echipe din Liga 3, Minaur Baia Mare și ACSO Filiași, patru din Liga 2, Dunărea Călărași, Politehnica Timișoara, FC Buzău, FC Hermannstadt, și zece din Liga 1, FC Voluntari, U Craiova 1948 SA, Rapid, Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, Gaz Metan Mediaș, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FCSB, Dinamo și Universitatea Craiova.

În urma tragerii la sorți au rezultat următoarele meciuri în faza optimilor Cupei României:

FC Buzău – Dunărea Călărași
Politehnica Timișoara – Rapid
ACSO Filiași – FC Hermannstadt
FC Voluntari – FCSB
U Craiova 1948 SA – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova
Dinamo – Campionii FC Argeș
Gaz Metan Mediaș – Chindia Târgoviște

Partidele se vor desfășoara într-o singură manșă eliminatorie, pe terenul echipelor care s-au clasat mai slab în sezonul trecut. Faza optimilor este programată să aibă loc în jurul datei de 27 octombrie. Programul exact va fi stabilit ulterior de FRF și deținătorii de drepturi TV.

Tragerea la sorți a optimilor Cupei României:


Meciurile din 8-imile Cupei României s-au decis tot pe baza urnelor

Tragerea la sorți a optimilor Cupei României s-a desfășurat ținând cont tot de urne, cum s-a întâmplat și la stabilirea meciurilor din 16-imi. Componența celor două urne a fost decisă pe baza echipelor calificate în sezonul trecut în faza optimilor. Formațiile calificate atunci în 8-imi și prezente acum în competiție au făcut parte din Urna A la tragerea la sorți, iar restul au fost repartizate în Urna B.

Acum, în 16-imi, dacă o echipă care a fost în Urna B a eliminat o echipă din Urna A, atunci aceasta i-a luat locul în Urna A. Au fost și cazuri în care echipele din Urna B au avut meci direct (Șomuz Fălticeni – FC Voluntari, Farul – Sepsi OSK, FC Buzău – Acadenica Clinceni, CS Mioveni – Rapid, CA Oradea – FC Hermannstadt), astfel că acestea au făcut parte în continuare, la următoarea tragere la sorți, tot din Urna B.

Au urcat în Urna A din Urna B echipele: Campionii FC Argeș, ACSO Filiași, Minaur Baia Mare, U Craiova 1948 SA,

Echipele calificate în optimile Cupei României și componența urnelor:

Urna 1: FCSB, Universitatea Craiova, Chindia Târgoviște, Gaz Metan Mediaș, Dinamo, Dunărea Călărași, Politehnica Timișoara, Campionii FC Argeș, ACSO Filiași, Minaur Baia Mare, U Craiova 1948 SA.

Urna 2: FC Voluntari, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Hermannstadt, Rapid, FC Buzău.

S-au grupat echipele din Urna A cu echipe din Urna B (cinci jocuri) şi, în continuare, cele șase echipe rămase în Urna A au fost grupate între ele (trei jocuri).

REZULTATELE din FAZA I, FAZA A II-A, FAZA A III-A, FAZA A IV-A și 16-IMI

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Marius ANGHEL 05 Oct. 2021, 15:50 Cupa României
Pe aceeași temă