Dan Alexa, mulțumit, deși ASU Poli a pierdut meciul cu Astra din Cupa României: ”70-75 de minute am arătat bine, am interpretat bine momentele și nu am avut șansă”

Anda DELIU 11 Feb. 2021, 22:56 Cupa

ASU Poli a cedat cu 2-1 în optimile Cupei României în fața Astrei și a părăsit competiția KO a fotbalului autohton. Alb-violeții au condus cu 1-0 la pauză și au putut visa frumos până când Montini a dat lovitura de grație, iar Dan Alexa a apreciat că echipa sa a jucat mai bine decât adversara din prima ligă.

Dan Alexa: ”Ca joc, cred că am fost echipa mai bună astăzi”

Antrenorul Politehnicii Timișoara a declarat după joc că echipa sa a fost cea care a dominat jocul.

”Au fost două reprize diametral opuse ca rezultat. Ca joc, cred că am fost echipa mai bună astăzi. Am avut multe situații, și la 1-0, și în repriza a doua, și la 1-1, și la 2-1. Astra nu știu dacă pe lângă cele două goluri a avut alte situații clare de a marca, în afară de șutul lui Vali Gheorghe din prima repriză. Mare majoritate a timpului a fost un joc bun al nostru, cu multe situații. Am interpretat de multe ori bine jocul. Din păcate, am luat gol pe niște situații pe care le puteam rezolva mult mai ușor. Încerc să iau lucrurile bune din jocul acesta. Mă bucur că am reușit să băgăm și jucătorii care au venit în urmă cu pregătirea. Aici mă refer la Cioinac și la Rus, care au intrat bine. În rest, sunt dezamăgit de rezultat. Am întâlnit Astra, o echipă cu jucători buni, care pot să facă diferența în anumite momente ale jocului. Dar momentele-cheie au fost momentele în care Plazonja a scăpat singur cu Lazar, iar acel contraatac în care am fost egalați. Sunt lucruri care cu greu le poți prevedea în fotbal. Sunt goluri ușor luate. Aici este marele minus al meciului de astăzi. În schimb, 70-75 de minute am arătat bine, am interpretat bine momentele și nu am avut șansă”, a precizat Dan Alexa în direct la DigiSport.

  • Ionuț Coadă (27′), respectiv Silviu Balaure (59′) și Mattia Montini (81′) au marcat golurile în meciul dintre ASU Poli Timișoara și Astra, scor 1-2, în optimile Cupei României.

Fotbal în condiții de Siberia la Timișoara

Chiar în ziua meciului, gerul năprasnic a lovit Banatul. Astfel, după o perioadă mai blândă, Poli a fost nevoită să joace pe un adevărat ger. Terenul de pe ”Dan Păltinișanu” a fost moale și acoperit de neaua căzută înaintea jocului.

Antrenorul Politehnicii nu s-a plâns de teren, deoarece putea fi mult mai rău dacă ar fi fost înghețat, mai ales că la ora jocului erau -3 grade, sub limita înghețului.

”Acestea sunt condițiile. Nu doar meciurile, și antrenamentele le facem în condiții destul de grele. Aceasta este vreme. Nu avem ce să facem. Pe același teren a jucat și Astra. Nu vreau să spun că din cauza gazonului. A fost un gazon pe care puteai să joci fotbal la un moment dat și astăzi nu am pierdut din cauza gazonului, e clar”, a mai spus Alexa, în cadrul aceluiași-interviu de la finalul jocului.

ASU Poli joacă în deschiderea etapei a 16-a a Ligii 2, prima programată în 2021. Timișorenii întâlnesc joi, 18 februarie, pe teren propriu, tot pe ”Dan Păltinișanu”, de la ora 15:00, pe SCM Gloria Buzău. Alb-violeții sunt pe locul 5, cu 24 de puncte, iar buzoienii sunt pe 10, cu 21 de puncte.

  • Echipele calificate în sferturile de finală ale Cupei României sunt Dunărea Călărași (la masa verde), Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște, Universitatea Cluj, Dinamo, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Astra și Universitatea Craiova.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/8-imi-cupa-romaniei-asu-poli-astra-se-joaca-de-la-ora-1745-timisorenii-vor-sa-produca-si-ei-surpriza-si-sa-treaca-in-sferturi-19169165

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/mos-gerila-a-tinut-cu-astra-pe-un-ger-naprasnic-echipa-lui-eugen-neagoe-a-eliminat-asu-poli-din-cupa-romaniei-19169243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/ionut-coada-i-a-dat-sperante-politehnicii-la-o-calificare-in-sferturile-cupei-romaniei-experienta-si-a-spus-cuvantul-ionut-cioinac-deranjat-de-terenul-inghetat-minge-lun-19169278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/eugen-neagoe-gratulatii-catre-asu-poli-dupa-victoria-astrei-din-cupa-romaniei-sincer-timisoara-chiar-merita-sa-aiba-echipa-in-prima-liga-19169284

Anda DELIU 11 Feb. 2021, 22:56 Cupa
Pe aceeași temă