Filiaşiul speră la o altă surpriză în Cupa României, dar se teme şi de un dezastru, în duelul oltenesc din sferturi. Victor Naicu: ”N-aş vrea ca Universitatea să se descătuşeze cu noi”

Cosmin STAICU 30 Nov. 2021, 15:39 Cupa României
Filiaşiul speră la o altă surpriză în Cupa României, dar se teme şi de un dezastru, în duelul oltenesc din sferturi. Victor Naicu: ”N-aş vrea ca Universitatea să se descătuşeze cu noi”

Sferturile Cupei României se încheie joi, cu duelul oltenesc de pe ”Ion Oblemenco”, de la ora 20:30, dintre Universitatea Craiova şi performera acestei ediţii, formaţia din Liga 3 ACSO Filiaşi.

Antrenorul Filiaşiului, Victor Naicu, a fost pe banca tehnică a Universităţii Craiova în urmă cu 5 ani, în duet cu Daniel Mogoşanu, dar parcursul de până acum al formaţiei din Liga 3 a fost înfăptuit cu Mario Găman la timonă, plecat la Pandurii Târgu Jiu a doua zi după victoria din optimi cu FC Hermannstadt.

Victor Naicu: ”N-aş vrea ca Universitatea Craiova să se descătuşeze cu noi”

Victor Naicu (48 de ani) ia în calcul şi o eventuală surpriză, dar şi un posibil dezastru, ţinând cont că în ultima etapă de campionat, Filiaşiul a pierdut cu 0-6 pe teren propriu în faţa celor de la CSM Slatina.

”Este un meci foarte important pentru noi, este o onoare că ne aflăm în această fază, este meritul echipei şi al fostului antrenor, Mario Găman, fiindcă eu sunt de puţin timp la echipă. Sperăm să facem un joc bun şi, dacă vrea Dumnezeu, să mai facem o surpriză. Jucăm la o oră de maximă audienţă şi în faţa întregii ţări şi suntem motivaţi, responsabilizaţi. Va fi ceva deosebit, sper ca băieţii mei să nu fie depăşiţi de miza partidei. Am fost cea mai ghinionistă echipă la tragerea la sorţi, trebuie să fim realişti să recunoaştem valoarea lor individuală, dar în fotbal s-au văzut foarte multe, cu atât mai mult în Cupa României, şi sperăm să scoatem maximum. Ne facem toate scenariile posibilele, nici Craiova nu trece printr-o perioadă bună, şansele la campionat s-au diminuat, chiar dacă se mai agaţă de ele, Cupa e singurul obiectiv real la care sunt agrenaţi şi n-aş vrea ca ei să se descătuşeze, sper să fie un meci echilibrat şi dacă am pierde, să o facem onorabil. Tot lotul Universităţii Craiova este unul valoros şi nu contează cine joacă. Noi avem probleme de efectiv, Pencea, Fotescu şi Duriţă nu vor putea juca, dar cine va intra sper să se simtă mândru şi să se autodepăşească”, a declarat Victor Naicu.

Eduard Dina: ”O calificare ar însemna enorm, dar sper să nu ne facem de râs”

Fundaşul central Eduard Dina (25 de ani) a jucat în urmă cu câţiva ani pentru echipa-satelit a Universităţii Craiova, de unde a plecat în Austria, la St. Polten, pentru ca la revenirea în ţară să evolueze pentru ”FC U” Craiova şi CSM Deva, înainte de a ajunge la Filiaşi.

”De câteva zile ne gândim la acest meci, abia aştept să vină ziua de joi. Va fi un meci greu, contra unei echipe bune, dar sper să facem un joc bun. Eu am mai jucat pe astfel de arene, fiindcă am evoluat un an în Austria şi acolo erau astfel de stadioane, dar sunt mândru că voi juca pe «Ion Oblemenco». În primă fază nu mă gândeam că vom ajunge aici, dar după meciul cu UTA am început să sperăm, ne-am dat seama că avem echipă bună şi putem face surprize în continuare. Uşor de ţinut nu va fi niciunul dintre atacanţii Craiovei, pentru că au experienţă, dar sper să ne descurcăm. Am pregătit jocul bine, nu mi-e teamă de un dezastru, fiindcă ne mobilizăm la meciurile importante. Am luat 6 goluri cu Slatina, fiindcă aşa se întâmplă la Liga a 3-a, noi am fost cu posesia, iar lor le-au intrat toate. O calificare ar însemna enorm, dar sper să facem un joc bun, să nu ne facem de râs. Nu m-am gândit cu cine fac schimb de tricouri, e cam frig afară, voi vedea după meci”, a spus Eduard Dina.

Eduard Dina și Robert Dănescu, în meciul ACSO Filiași – UTA Arad, din 16-imile Cupei Romaniei, desfășurat pe Stadionul Orășenesc din Filiași, joi, 23 septembrie 2021.

Alexandru Armăşelu: ”E un meci special, am jucat la Universitatea şi sunt prieten cu jucătorii de acolo”

Un alt jucător care a evoluat la ambele formaţii din Bănie este Alexandru Armăşelu (24 de ani), care a prefaţat astfel duelul cu deţinătoarea Cupei României, pentru care a debutat acum 7 ani: ”E un meci special pentru mine, am jucat la Universitatea Craiova în anul promovării. Mă cunosc cu mulţi dintre jucătorii Universităţii, suntem prieteni, am păstrat legătura, dar nu m-am gândit cu cine aş face schimb de tricouri. Nu ar trebui să avem emoţii, pentru că noi nu avem ce pierde. Când am început această ediţie, la Cârcea, nu ne aşteptam să ajungem până aici, să jucăm pe «Ion Oblemenco», împotriva deţinătoarei trofeului.”

”Nu sunt emoţii, este o plăcere să jucăm pe «Ion Oblemenco» şi cu Universitatea Craiova. Eu am mai jucat împotriva lor în Liga a II-a, când eram la Slatina, pe vechiul «Ion Oblemenco». Nu ne gândeam că ajungem aici, am luat totul pas cu pas, acum e un bonus. Ar fi de vis să marchez, dar e cam greu, mai ales pe terenul lor. Dacă dau gol, i l-aş dedica fiului meu. O să fac o poză cu trofeul dacă îl vor afişa la stadion, ca să am şi eu o amintire”, a declarat și Viorel Vâlcică.

Meciul se va disputa cu spectatori, în limita a 30 la sută din capacitatea arenei. Deşi Filiaşiul este pe hârtie organizatoare, Universitatea Craiova a achitat suma pentru închirierea arenei şi vinde biletele de intrare, preţurile fiind: 15 lei la Peluza Nord, 30 de la tribuna a II-a, 40 de lei la tribuna I şi 100 de lei la VIP.

ACSO Filiaşi s-a duelat recent cu echipa satelit a Universităţii Craiova, în campionatul Ligii 2, partida terminându-se la egalitate, scor 1-1, pe stadionul ”Orăşenesc” din Filiaşi.

Fotbaliștii echipei din Filiași, incluzându-i pe Alexandru Armășelu, Daniel Rogoveanu sau Ionuț Tătaru, salută publicul după ce au învins în 16-imile Cupei României prim-divizionara UTA Arad.

Echipa din Liga 3 a eliminat cinci echipe până acum, una din Liga 1, două din Liga 2, una din Liga 3 și alta din Liga 4. Craiova a trecut de CFR Cluj și Minaur Maia Mare

ACSO Filiași – Universitatea Craiova are loc joi, 2 decembrie, de la ora 20:30, pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova.

Pentru a ajunge în această fază a competiției KO, în sferturi, ACSO Filiaşi a trecut de CS Cârcea (Liga 4, 3-0 în deplasare), Vediţa Coloneşti (Liga 3, 11-10 după lovituri de departajare, acasă), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, 3-2, acasă), UTA Arad (Liga 1, 1-0, acasă) și FC Hermannstadt (Liga 2, 6-5 după loviturile de departajare, acasă).

U Craiova a învins CFR Cluj (Liga 1, 1-0, acasă) și Minaur Baia Mare (Liga 3, 4-0, în deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cosmin STAICU 30 Nov. 2021, 15:39 Cupa României
Pe aceeași temă