Derby-ul oltenesc din sferturile Cupei României se va disputa pe arena ”Ion Oblemenco”. ACSO Filiași e gazda, Universitatea Craiova achită costurile de organizare

Cosmin STAICU 17 Nov. 2021, 18:43 Cupa României
Derby-ul oltenesc din sferturile Cupei României se va disputa pe arena ”Ion Oblemenco”. ACSO Filiași e gazda, Universitatea Craiova achită costurile de organizare

Duelul doljean din sferturile de finală ale Cupei României, dintre Universitatea Craiova şi revelaţia actualei ediţii, ACSO Filiaşi, se va disputa pe arena ”Ion Oblemenco”.

Deşi Filiaşiul este considerată echipa gazdă, meciul se va disputa pe arena din Bănie, denumită ”Ion Oblemenco” atunci când Universitatea Craiova organizează meciurile. De altfel, costurile vor fi achitate de clubul de Liga 1 patronat de Mihai Rotaru, iar data de disputare a partidei va fi joi, 2 decembrie.

Cu câteva zile înainte, pe 28 noiembrie, de la ora 20:30, Universitatea Craiova dispută derby-ul de clasament cu FCSB, tot pe ”Ion Oblemenco”, iar pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, oltenii lui Reghecampf evoluează într-un alt meci important pentru partea superioară a ierarhiei Ligii 1, la Botoşani.

ACSO Filiași va fi gazdă pe ”Ion Oblemenco” în meciul cu U Craiova, în sferturile Cupei României

Cei de la Filiaşi şi-ar fi dorit să joace pe teren propriu partida cu Universitatea Craiova, dar stadionul ”Orăşenesc” din localitatea aflată la 35 de km de Craiova nu posedă instaţie de nocturnă.

Închirierea unei nocturne mobile ar fi costat-o pe Filiaşi peste 60.000 de euro, efort financiar făcut, în optimi, de o altă echipă de Liga 3 care a întâlnit Universitatea Craiova, respectiv Minaur Baia Mare. Ori, pentru Filiaşi, chiar şi suma de 10.000 de euro, necesară pentru închirierea arenei din Bănie, este una destul de mare, aceasta urmând a fi achitată de Universitatea Craiova.

”Ne dorim să jucăm pe stadionul Ion Oblemenco, ar trebui să fie o sărbătoare și bucurie pentru tot județul, deoarece nu îmi aduc aminte că două echipe din Dolj să fi jucat într-o faza superioară a competiției. Știu că este o chirie mare, iar noi din păcate nu avem posibilități materiale să putem achita o astfel de sumă. Vă dați seama că și băieții mei își doresc să joace pe stadionul din Bănie. Unii nu știu dacă vor mai avea o astfel de șansă, poate să fie ultima a carierei”, spunea, la momentul tragerii la sorţi, antrenorul Filiaşiului, Victor Naicu.

Stadionul Orășenesc din Filiași nu beneficiază de nocturnă, astfel că nu va putea fi gazda meciului din sferturile Cupei României cu U Craiova. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Parcursul Filiașiului și al Craiovei în acest sezon al Cupei României

Până să ajungă în sferturile de finală ale Cupei României, ACSO Filiaşi le-a eliminat pe CS Cârcea (Liga 4, 3-0 în deplasare), Vediţa Coloneşti (Liga 3, 11-10 după lovituri de departajare, acasă), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, 3-2, acasă), UTA Arad (Liga 1, 1-0, acasă) și FC Hermannstadt (Liga 2, 6-5 după loviturile de departajare), în timp ce Universitatea Craiova, deţinătoarea trofeului, a trecut de CFR Cluj (Liga 1, 1-0, acasă) şi Minaur Baia Mare (Liga 3, 4-0, în deplasare).

O singură dată s-au mai întâlnit două echipe doljene în sferturile de finală ale Cupei României, în 1995, Universitatea Craiova şi Electroputere Craiova, adjudecat de Ştiinţa cu 6-1 pe ”Central”.

Cosmin STAICU 17 Nov. 2021, 18:43 Cupa României
Pe aceeași temă