Craiovenii se consideră mari favoriţi în duelul oltenesc cu Viitorul Pandurii, în semifinala Cupei României: ”Vrem să tranşăm din prima manşă calificarea”

Cosmin STAICU 13 Apr. 2021, 15:34 Cupa României
Craiovenii se consideră mari favoriţi în duelul oltenesc cu Viitorul Pandurii, în semifinala Cupei României: ”Vrem să tranşăm din prima manşă calificarea”

Universitatea Craiova întâlneşte Viitorul Pandurii Târgu Jiu în semifinalele Cupei României, în dublă manşă, turul fiind programat pe stadionul ”Ion Oblemenco”, miercuri, 14 aprilie, de la ora 19:00.

Antrenorul Marinos Ouzounidis consideră că echipa sa este favorită la calificare în fața divizionare secunde care a rezistat până în semifinale, dar trebuie să trateze meciul foarte serios pentru a lua din primul joc o opţiune importantă pentru calificarea în ultimul act al competiţiei pe care Craiova a câştigat-o acum trei ani.

”Suntem favoriţi, fiind echipa mai bună, dintr-un eşalon superior faţă de Viitorul Pandurii, dar trebuie să ne respectăm adversarul, să tratăm meciul foarte serios. Sper să facem un joc de calitate şi să reuşim un rezultat pozitiv, chiar unul care să ne dea şanse mari de calificare. Este important să luăm o opţiune pentru calificare, înaintea meciului retur, care va fi în deplasare”, a declarat Marinos Ouzounidis.

Alexandru Mateiu, înaintea meciului tu cu Viitorul Pandurii, din semifinalele Cupei României: ”Trebuie să tranşăm din prima manşă calificarea”

Alexandru Mateiu este în ton cu antrenorul său, precizând că el şi coechipierii trebuie să se impună încă din prima manşă pentru a avea o misiune mai facilă în returul de pe Municipalul din Târgu Jiu.

”Consider că va fi un meci dificil, meciurile din Cupa României sunt imprevizibile, trebuie să-l tratăm foarte serios şi să tranşăm din prima manşă calificarea. Avem emoţii pozitive, trebuie să dăm maximum, mai ales că jucăm acasă şi să ne facem un avantaj suficient de mare înaintea returului”, a declarat mijlocaşul de 31 de ani.

Andrei Chivulete arbitrează U Craiova – Viitorul Pandurii

Andrei Chivulete (București) va arbitra meciul din Bănie, ajutat la cele două linii de Andrei Constantinescu (București) și Adrian Vornicu (Iași), în timp ce rezervă este Sorin Costreie (Buftea). Observatori la jocul de pe stadionul „Ion Oblemenco” vor fi Cornel Sorescu (Pitești) și Vlad Căluşer (Voiniceni).

Până în această fază, Universitatea Craiova le-a eliminat pe Progresul Spartac (Liga 3, scor 5-0, în 16-imi), FC Botoşani (Liga 1, scor 1-0, în optimi) şi Chindia Târgovişte (Liga 1, scor 1-0, în sferturi).

De partea cealaltă, Viitorul Pandurii, care este implicată în play-out-ul Ligii a 2-a, a trecut în Cupa României de Viitorul Dăești (Liga 3, scor 2-1, după prelungiri, în turul 4), Campionii FC Argeș (Liga 1, scor 1-0, în 16-imi), Gaz Metan Mediaș (Liga 1, scor 1-0, în optimi) și Universitatea Cluj (Liga 2, scor 3-1, în sferturi).

  • În cealaltă semifinală din Cupa României se întâlnesc, astăzi, de la ora 19:00, Astra şi Dinamo. Returul semifinalelor este programat peste o lună.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cosmin STAICU 13 Apr. 2021, 15:34 Cupa României
Pe aceeași temă