Mateiu poate salva încă o dată FC Brașov. Mijlocașul Craiovei e dorit de Becali la FCSB, iar „stegarii” urmează să încase o sumă importantă de bani

Mateiu poate salva încă o dată FC Brașov.** Mijlocașul Craiovei e dorit de Becali la FCSB, iar

În ultimii ani, FC Brașov a supraviețuit doar din banii încasați de pe urma transferurile unor jucători importanți, Chipciu la Steaua și apoi la Anderlecht, Vlad Olteanu la Dinamo sau Florin Iacob la Chiajna. Și acum clubul de sub Tâmpa mai are de încasat circa 230.000 de euro din procentele de transfer al lui Chipciu în Belgia, sumă care ar garanta continuarea activității sportive până la finalul campionatului în curs.

Până la finalizarea cazului Chipciu, aflat pe rol la comisiile FRF, FC Brașov va avea de trecut un hop important la începutul lunii viitoare, când la Tribunalul Brașov este programat un nou termen în dosarul în care se cere falimentul clubului. În cazul în care va trece și de acest hop de la Tribunal, „Steagu'” ar mai putea beneficia, în această vară, de pe urma unui alt fost jucător. Este vorba de Alexandru Mateiu, cel care prin transferul din 2014 la CS U Craiova ajuta clubul brașovean să obțină licența pentru Liga 1. Atunci, Brașovul încasa circa 250.000 de euro din transferul la gruparea olteană, sumă plătită în aprilie 2014, iar jucătorul avea să ajungă în Bănie în vara acelui an. Presați de faptul că dosarul de licențiere era incomplet, în primăvara lui 2014, șefii lui FC Brașov l-au scos la vânzare pe cel mai bine cotat jucător din lot la acea vreme: mijlocașul Alexandru Mateiu. Chiar dacă era și în atenția altor cluburi, acționarii lui CSU Craiova au fost singurii care au fost dispuși să plătească încă din luna aprilie a acelui an suma solicitată de Ioan Neculaie. După mai multe runde de negocieri purtate între oficialii celor două cluburi, Mateiu semna un contract pe trei ani cu gruparea din Bănie, cu opțiune de prelungire pentru încă doi ani. Mai mult, în cazul unui transfer al lui Mateiu de la CS U Craiova, FC Brașov va mai încasa o sumă importantă de bani.

Craiova nu vrea să-l piardă gratis

În această vară, Mateiu va încheia contractul cu CS U Craiova, dar clubul oltean are opțiune de prelungire pentru încă doi ani. Cum Mateiu traversează o perioadă excelentă la Craiova, cu siguranță, șefii clubului din Bănie nu vor să-l piardă gratis, mai ales că Gigi Becali a intrat pe fir și a anunțat că îl dorește pe brașovean la FCSB.

Cel mai probabil, Mateiu își va prelungi contractul cu CS U Craiova, iar, în vară, în cazul unei oferte bune de la FCSB, Craiova îl va ceda, situație în care FC Brașov va încasa circa 300.000 de euro. „Eu sunt jucător crescut de FC Brașov, am pus suflet pentru Steagu’. Știu că prin transferul meu la Craiova, FC Brașov s-a salvat de la faliment”, spunea Mateiu după transferul la Craiova.

„O să iau tot ce e mai bun din play-off”

Imediat după meciul de duminică seara de la Turneu Severin, câștigat de FCSB cu 1-0 în fața celor de la CS U Craiova, Gigi Becali a intrat în direct la Digi Sport și a anunțat că va transfera, în vară, mai mulți jucători de la Craiova, Viitorul, Astra și chiar Dinamo. „Vreau să iau 7-8-9 jucători. O să iau tot ce e mai bun din play-off. O să iau de la Craiova, de la Dinamo, de la Astra, o să iau doi jucători și de la Gică Hagi, de la Viitorul, dar și de la CFR Cluj. Gică a spus și public că așteaptă oferte! Dacă nu câștigă campionatul, va vinde, iar eu plătesc prețuri convenabile. O să iau și tineri fotbaliști de valoare, dar și consacrați, experimentați cu care să întăresc echipa”, a spus Gigi Becali.

Interesul lui Gigi Becali pentru Mateiu este mai vechi, „latifundiarul din Pipera” având mai multe discuții cu oficialiii Craiovei în ultimii doi ani.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă