Cristian Lupuț, mulțumit după ce Viitorul Pandurii și-a luat un 3-0 de la U Craiova în manșa tur a semifinalei Cupei României: ”Am făcut un joc tactic bun. Vreau să felicit jucătorii”

Marius ANGHEL 14 Apr. 2021, 22:03 Liga 3

Viitorul Pandurii Târgu Jiu se poate considera deja eliminată din Cupa României, după doar manșa tur a semifinalei cu Universitatea Craiova. Gorjenii n-au mai produs surpriza, cum o făceau în precedentele trei tururi, când eliminau echipe superioare, fiindcă au cedat cu 3-0 pe ”Ion Oblemenco”.

Ovidiu Bic (9), Alexandru Tudorie (47) și Matteo Fedele (85) au înscris golurile Craiovei într-un meci în care băieții lui Ouzounidis nu s-au solicitat prea mult. Au făcut-o doar în primele minute ale celor două reprize, când au și reușit să înscrie fără mari probleme.

Divizionara secundă a ajuns rar spre deloc la poarta italianului Pigliacelli și a avut singura ocazie în minutul 38, când, după un un-doi între Dragu și Paraschiv, primul a tras din 11 metri la colțul scurt, dar pe lângă țintă. Alt șut spre poartă l-a avut Mitrică, în minutul 68, însă italianul a respins balonul care oricum nu cadra buturile.

Cristian Lupuț, după înfrângerea la scor de neprezentare de la Craiova: ”Am făcut un joc tactic bun”

La finalul jocului, antrenorul revenit la Viitorul Pandurii odată cu începerea play-out-ului Ligii 2, după ce în vară conducerea clubului îi dădea țeapă și nu-i mai prelungea contractul, deși îi promisese acest lucru, s-a prezentat la flash-interviu pentru a-și felicita jucătorii!

Tactica lui Cristian Lupuț la acest meci a fost să închidă jocul, pentru a nu-i permite adversarului să înscrie de multe ori. O tactică falimentară!

”Din punctul meu de vedere, am făcut un joc tactic bun. Știam că întâlnim Universitatea Craiova, una dintre cele mai bune echipe din România. Nu aveam cum să ieșim la joc, pentru că… Dar, una peste alta, vreau să felicit jucătorii, am fost, să spun așa, aproape la acea fază, la 1-0, dacă Dragu înscria… cine știe. În meciurile de cupă sunt surprize”, a spus Lupuț la microfonul DigiSport.

Ratarea play-off-ului e de vină

Viitorul Pandurii e de nerecunoscut în ultimele trei meciuri, în play-out pierzând suspect de ușor, cu reveniri spectaculoase de scor, în primele două etape, cu SCM Gloria Buzău (2-4 pe teren propriu) și Unirea Slobozia (1-3 în deplasare). Lupuț a găsit și scuza perfectă pentru înfrângerea cu U Craiova.

”Se pare că ne apasă această ratare a play-off-ului. Eu sper să trecem peste asta, pentru că nu avem timp de reveniri, că ne așteaptă sâmbătă un joc la Bacău, unde trebuie să câștigăm cele trei puncte”, a mai declarat Cristian Lupuț.

Viitorul Pandurii se poate salva de la retrogradare chiar și dacă va pierde toate cele șase meciuri din play-out-ul Ligii 2, însă jocul cu Aerostar este unul special pentru Lupuț. La echipa din Bacău a antrenat în primele patru etape ale acestui sezon, iar după ce a înregistrat patru înfrângeri și jucătorii săi nu au înscris niciun gol a fost demis. Acum probabil vrea răzbunare împotriva Aerostarului.

Lupuț nu se gândește la retur

Întrebat la ce se așteaptă sau ce speranțe mai are pentru returul semifinalei, Cristian Lupuț s-a umplut de penibil. Un antrenor a cărui echipă, chiar și dacă nu el a calificat-o în această fază, a refuzat să vorbească despre următoarea întâlnire cu U Craiova, spunând ”poezia” cu următorul joc e cel mai important.

”Deocamdată, cel mai apropiat joc e cel de sâmbătă. Pe noi ne interesează cel mai apropiat joc. Până la meciul retur mai sunt încă patru jocuri de campionat”, a spus Lupuț.

Manșa retur a semifinalei Cupei României se va desfășura peste o lună, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, iar Viitorul Pandurii chiar are nevoie de o minune pentru a mai întoarce scorul și a obține o calificare în finală.

  • Viitorul Pandurii, cu Flavius Stoican antrenor, a ajuns în semifinalele Cupei României după ce a eliminat echipele: Viitorul Dăești (Liga 3, scor 2-1, după prelungiri, în turul 4), Campionii FC Argeș (Liga 1, scor 1-0, în 16-imi), Gaz Metan Mediaș (Liga 1, scor 1-0, în optimi) și Universitatea Cluj (Liga 2, scor 3-1, în sferturi).

Marinos Ouzounidis: ”Am făcut un pas mare spre finală. Dar trebuie să rămânem concentrați”

De partea cealaltă, antrenorul grec Marinos Ouzounidis a vorbit despre tactica sa prin care U Craiova să le arate adversarilor că este un club mare.

”Rezultatul a fost foarte bun. Cred că am făcut un pas mare spre finală. Dar trebuie să rămânem concentrați, pentru că avem un al doilea meci și, bineînțeles, trebuie să ne respectăm oponentul. Dacă vom fi serioși, cred că suntem aproape de finală. Dacă vrei să fi un club mare, trebuie să-ți respecți toți adversarii. Când echipele mari nu dau 100 la sută, celelalte echipe dau mai mult de 100 la sută și pot apărea surprize. Am făcut, totuși, cinci schimbări față de meciul cu CFR Cluj. Nu puteam să fac mai multe pentru a păstra organizarea ca echipă”, a spus Ouzounidis, care și-a început discursul în limba română, deși a ajuns în țară nu de mult timp, însă s-a străduit să învețe românește.

În precedentele faze ale acestei ediții a Cupei României, Universitatea Craiova le-a eliminat pe Progresul Spartac (Liga 3, scor 5-0, în 16-imi), FC Botoşani (Liga 1, scor 1-0, în optimi) şi Chindia Târgovişte (Liga 1, scor 1-0, în sferturi).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/viitorul-pandurii-vrea-sa-mai-produca-un-nou-soc-in-cupa-romaniei-acum-cu-u-craiova-meciul-tur-din-semifinale-se-joaca-de-la-ora-1900-ce-au-spus-ouzounidis-si-luput-19179275

Marius ANGHEL 14 Apr. 2021, 22:03 Liga 3
Pe aceeași temă