Adi Popa a dat vina și pe factori externi după ce Steaua a fost eliminată din Cupa României: ”E unic în istoria fotbalului”. Vali Bărbulescu, scuze în fața suporterilor după eșecul cu Chindia Târgoviște: ”Ne-au încurajat până în minutul 90+3”

Răzvan STÎNGĂ 28 Sep. 2022, 16:03 Cupa României

Adrian Popa a găsit și scuze externe pentru faptul că Steaua a fost eliminată din Cupa României de Chindia Târgoviște. Mijlocașul ”militarilor” a afirmat că în rezultatul final, 2-1 pentru formația din prima divizie, a contat și că duelul nu s-a disputat în Ghencea, deși el și colegii săi au avut susținerea fanilor la Mioveni.

Adrian Popa a comentat eliminarea echipei Steaua din Cupa României, 1-2 cu Chindia Târgoviște

Jucătorul de 34 de ani a declarat că meciul s-ar fi putut termina în avantaj pentru Steaua dacă ar fi avut loc în Ghencea, dar ”a dat vina” și pe anumite accidentări și probleme de lot pe care le-a avut Steaua, detaliu remarcat și de Daniel Oprița.

Popa a profitat de ocazia că a ajuns la interviurile de la finalul disputei din play-off-ul Cupei României și a atacat decizia luată de Federația Română de Fotbal în urma incidentelor provocate de fani la partida cu Dinamo, motiv pentru care Steaua este nevoită să joace încă trei meciuri de pe teren propriu în afara complexului din Ghencea. Asta deși, FRF nu a impus și disputarea jocurilor fără spectatori.

Adrian Popa taxează decizia FRF: ”E unic în istoria fotbalului”

Acum, într-o afirmație care a părut ironică, Adrian Popa așteaptă să vadă cum va fi judecat și momentul din partida România – Bosnia, în care fanii naționalelor s-au luat la bătaie în timpul partidei.

Probabil că lipsa noastră de experiență s-a văzut. Chindia a fost formația mai pragmatică, a știut să gestioneze mai bine repriza a doua și am pierdut. Ne pare rău că am pierdut. Știu cât de mult își doreau suporterii, cât de tare voiam și noi, echipa, să mergem în grupe, să ne batem cu echipe din Liga 1. Asta e, capul său, trebuie să câștigăm în campionat pentru că asta ne-a mai rămas.

Am avut foarte multe absențe. Pe final, în atac am jucat eu, pentru că au fost accidentați Chipirliu și Chunchukov, juniorii Trică și Răducan sunt la naționale. Pe lângă asta, am fost privați pe nedrept de dreptul de a juca pe Ghencea. Ar fi fost cu totul altceva să jucăm acasă, așa cum impune regulamentul în Cupă, să-ți dispuți meciul pe teren propriu. Noi am jucat la 130 de km depărtare, ceea ce nu ni se pare corect. E unic în istoria fotbalului.

Sunt curios dacă va veni de la UEFA acum o suspendare de patru etape pentru Bosnia, pentru că și suporterii ei s-au bătut cu jandarmii la meciul cu România. Nu știm în ce bază au judecat cei de la comisie, probabil știu mai bine ca noi. Din ce ne-au informat cei de la club am fost privați pe nedrept de disputarea meciurilor pe Ghencea, pentru că în regulament nu aveau niciun punct care să specifice ceea ce s-a întâmplat.

Conducerea clubului nostru nu și-a asumat galeria, au și trimis hârtie la FRF. Asta este România, ce putem să mai facem? E posibil să apară peste o săptămână în care să ne zică «ne pare rău, am judecat greșit». Asta este

Însă, trebuia să fim pragmatici în repriza a doua, să ținem de rezultat. Prima repriză a fost una echilibrată, dar în a doua ne-au prins de două ori pe contraatac și ne-au taxat. Bravo lor! , a spus Adrian Popa, conform DigiSport.

Adrian Popa spera la un parcurs lung în Cupa României pentru Steaua

Adrian Popa a rămas cu un gust amar după eliminarea din Cupa României, dorind ca el și colegii săi să-și măsoare forțele cu alte echipe din SuperLiga României în grupele competiției:

Dacă am fi intrat în grupe, am fi avut alte meciuri cu echipe din Liga 1, ne măsuram forțele, pentru că acolo ne dorim să ajungem. Facem tot ce putem pe teren ca să ajungem acolo. Facem tot ce trebuie pe teren, ceea ce nu ține de noi, nu putem face”.

Valentin Bărbulescu, scuze în fața suporterilor echipei Steaua

Valentin Bărbulescu și-a cerut scuze suporterilor pentru faptul că Steaua nu a reușit calificarea în faza următoare din Cupa României și acum ”militarii” rămân doar cu obiectivul din Liga 2, dorința de a terminat sezonul pe unul din primele două locuri.

Vreau să îmi cer scuze în fața suporterilor, care au venit și ne-au încurajat din minutul 1 până în minutul 90+3. Și-au dorit mult să ajungem în grupele Cupei României, asta am vrut și noi. Am intrat motivați, ne-am bătut pentru fiecare posesie, dar ne-au prins de două ori și ne-au taxat. Chiar dacă sunt pe ultimul loc în Liga 1, au un alt ritm. Competiția în care ei joacă are o viteză peste noi.

Nu s-a întâmplat nimic în repriza a doua, am luat golul acela repede în minutul 40 și ceva, dar ne-a debusolat chiar dacă am vorbit înainte că orice s-ar întâmpla trebuie să rămânem până în minutul 90, 93, 120 pozitivi.

Din păcate, ne-a rămas doar campionatul, o să dăm tot ce putem pentru a termina în primele două echipe, așa cum ne-am propus. Vom da tot ce putem indiferent ce se va întâmpla până la finalul campionatului. Ne dorim să terminăm în primele două locuri”, a afirmat Valentin Bărbulescu.

Foto: Sport Pictures
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/daniel-oprita-suparat-pe-jucatori-dupa-ce-steaua-a-fost-eliminata-din-cupa-romaniei-le-am-spus-ca-nu-pot-pacali-fotbalul-la-nesfarsit-ce-a-spus-despre-bogdan-chipirliu-prins-fuma-19246866

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-19246621-19246621

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/opinie-cand-pacalesti-fotbalul-poli-iasi-a-iesit-rusinos-din-cupa-romaniei-dupa-ce-a-tratat-cu-dezinteres-meciul-de-la-dumbravita-antrenorul-claudiu-niculescu-preferand-sa-ramana-acasa-19246857

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-doua-jocuri-ale-zilei-incep-de-la-ora-1600-la-suceava-si-petrosani-cele-cinci-echipe-calificate-pana-acum-in-faza-grupelor-19246863

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-iasi-eliminata-de-csc-dumbravita-din-cupa-romaniei-dupa-ce-a-mers-fara-antrenor-si-mai-multi-titulari-in-banat-secundul-cornateanu-explicatii-hilare-19246838

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/lipova-a-iesit-cu-fruntea-sus-din-cupa-romaniei-in-compania-buzaului-abrudean-ne-am-ridicat-la-nivelul-lor-pustai-nici-nu-stiu-daca-sa-ma-bucur-19246825

Răzvan STÎNGĂ 28 Sep. 2022, 16:03 Cupa României
Pe aceeași temă