Eugeniu Cebotaru, nerăbdător să înceapă aventura de la Petrolul: ”Mă culc și mă trezesc cu gândul la promovare”. Mijlocașul nu se teme de presiune: ”O pun singur, ajută”

Andrei PASCU 15 Jun. 2021, 18:30 Liga 2

Petrolul a început pregătirile pentru startul unui sezon la capătul căruia speră să nu mai rateze promovarea în Liga 1. Ploieștenii au făcut mai multe transferuri până acum, iar unul dintre cei veniți recent e Eugeniu Cebotaru (36 de ani). Mijlocașul sosit de la Academica Clinceni a oferit primele impresii.

Eugeniu Cebotaru: ”Mă bucur să fac parte din această familie frumoasă, Petrolul” 

Cebotaru a venit cu gânduri mari la Petrolul și a făcut o promisiune clară suporterilor încă de pe acum, că echipa nu va mai rata accederea în Liga 1 de această dată. Fotbalistul din Republica Moldova a recunoscut că a venit cu mult entuziasm la Petrolul și a semnat fără să discute prea mult cu conducerea.

Eugeniu Cebotaru a primit mai multe oferte, dar nu au mai contat pentru el în momentul în care a aflat de interesul ”lupilor galbeni”.

Mă bucur să fac parte din această familie frumoasă, Petrolul. Astăzi am intrat în contact cu suporterii, am fost foarte impresionat și sunt convins că în campionatul următor vor fi alături de noi. Avem foarte mare nevoie de ei. Eu, sincer, de când am semnat contractul cu Petrolul, mă culc și mă trezesc cu gândul la promovare, să fim în Liga 1, acolo unde e locul acestui club.

Am acceptat cu mare plăcere să vin aici. Conducerea știe, am avut discuții foarte scurte. Conducerea știa și de ofertele mele, dar sincer a fost o discuție scurtă și am ales cu sufletul.

Cred că a fost o alegere foarte bună și sunt convins de asta. Am un obiectiv clar al meu, vreau să facem un grup unit, să fim dornici de muncă, să avem rezultate. Să obținem apoi promovarea”, a declarat Eugeniu Cebotaru pentru FC Petrolul Ploiești.

Eugeniu Cebotaru: ”Eu, singur am pus mereu presiune pe mine” 

Deși e convins că a venit la o echipă unde se cer rezultate și unde presiunea va fi una uriașă pe el și pe colegii săi, mijlocașul a declarat că acest aspect îl motivează suplimentar. Pentru el, presiunea e un lucru pozitiv, care îl ajută să aibă evoluții și mai bune.

Am vorbit cu stafful tehnic care a venit. Am avut o ședință, ni s-a spus clar că trebuie să ne mobilizăm și să fim concentrați pentru campionatul care urmează. Trebuie să facem un grup bun, să avem aceleași dorințe. Să ieșim pe teren și să dăm totul. Sunt convins că pas cu pas o să facem un sezon frumos.

În experiența mea, am jucat la echipe unde mereu era presiune. Eu, singur am pus mereu presiune pe mine, pentru că oriunde am fost aveam un obiectiv clar. Presiunea nu face decât să ne motiveze, asta trebuie să înțeleagă fiecare jucător în parte. Trebuie să facem totul cu plăcere, presiunea nu trebuie să ne îngreuneze, trebuie să ne ajute”, a declarat noul transfer al Petrolului.

Eugeniu Cebotaru, jucător important sezonul trecut de Liga 1, la Academica Clinceni 

Trecerea lui Cebotaru la Petrolul s-a făcut fără sumă de transfer, pentru că înțelegerea lui Cebotaru cu Academica Clinceni s-a terminat în această vară. Asta deși a fost un jucător important în stagiunea 2020/2021. A evoluat în 29 de partide în Liga 1, iar în 26 dintre acestea a fost titular. În plus, a și marcat de trei ori.

În sezonul 2019/2020, mijlocașul născut în Republica Moldova a avut statistici și mai bune, 35 de meciuri și patru goluri în Liga 1.

Petrolul, patru transferuri până acum 

Marius Coman (atacant, ex Fotbal Comuna Recea), Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Sergiu Pîrvulescu (fundaș, împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov) sunt celelalte veniri la Petrolul în această vară, pe lângă transferul lui Eugeniu Cebotaru.

Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-coman-nu-si-propune-sa-fie-golgheter-la-petrolul-aici-este-ceva-colectiv-ce-are-nevoie-pentru-a-confirma-si-la-o-echipa-mare-dupa-rateurile-de-la-cfr-si-19189152

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-a-sunat-adunarea-la-petrolul-si-a-avut-34-de-jucatori-la-primul-antrenament-simon-mazarache-este-ultima-noutate-a-ploiestenilor-19189064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-sergiu-pirvulescu-al-patrulea-transfer-perfectat-de-petrolul-pentru-noul-sezon-performanta-deloc-de-neglijat-cu-care-i-a-impresionat-pe-ploiesteni-19189052

Andrei PASCU 15 Jun. 2021, 18:30 Liga 2
Pe aceeași temă