Mihai Ianovschi, supărat după ce CSM Slatina a fost învinsă de ultima clasată Pandurii: ”Avem oscilații din punct de vedere defensiv.” Cum a comentat antrenorul neprezentarea la restanța cu Unirea Slobozia

Mircea OGLINDOIU 21 Nov. 2020, 19:33 Liga 2

Deși etapa trecută reușise să se impună, surprinzător, cu 1-0 la Metaloglobus București, nou-promovata CSM Slatina s-a întors fără niciun punct de la Târgu Jiu, unde a întâlnit ultima clasată Pandurii. Cu 1-2 au cedat oltenii în etapa a 13-a a Ligii 2, după ce miercuri nu se prezentaseră la restanța cu Unirea Slobozia pe motiv că au probleme cu COVID-19, iar FRF le-a dat bonus o victorie la ”masa verde”.

Gorjenii au deschis scorul după doar 75 de secunde de la primul fluier al arbitrului, prin Cătălin Vaida. Gabriel Dodoi, scăpat singur spre poarta adversă, a majorat scorul în minutul 87. La ambele goluri, fundașul Vlad Motroc poate fi considerat vinovat, după ce a pierdut, de fiecare dată, balonul, în propria jumătate de teren. În cel de-al treilea minut al prelungirilor, Radu Necșulescu a redus din diferență, cu un șut de la 18 metri, la firul ierbii, în dreapta portarului Aldescu.

Mihai Ianovschi: ”Avem în continuare probleme din punct de vedere defensiv”

S-a încheiat 2-1 pentru Pandurii, care a obținut astfel prima victorie pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, inaugurat în urmă cu un an.

Slatina își reia înfrângerile în deplasare, după ce în precedentele patru jocuri desfășurate pe teren obținuse un singur punct la Ploiești, după 1-1 cu Petrolul.

”Din păcate, jucătorii mei n-au înțeles că meciul începe în minutul 1. Am luat gol la prima fază, dintr-o neglijență rară. Am început efectiv jocul de la 1-0 pentru adversari. Ne-am creat apoi ocazii pe care nu le-am materializat. La fiecare joc, ajungem în fața porții și, din păcate, din situații incredibile, ratăm. Problema cea mai mare nu e însă asta: mă deranjează că avem în continuare probleme din punct de vedere defensiv. Avem oscilații aici. Dacă de la Metaloglobus, pe care eu o consider revelația seriei, nu am primit gol, acum am luat două goluri de la ultima clasată, care, cu tot respectul, avea cele mai multe goluri primite din serie și cele mai puține marcate. Mă supăra lipsa de atitudine și relaxarea din debutul meciului. Nu reușesc ei, sau nu reușesc eu să transmit mesajul clar, că meciul începe în momentul în care arbitrul fluieră startul partidei. Per ansamblul, am controlat jocul, dar scorul a fost 2-1 pentru adversari. Îi felicit”, a spus antrenorul nou-promovatei din Slatina, Mihai Ianovschi.

Ianovschi crede că Slatina merita mai multe puncte

Echipa sa a rămas cu 13 puncte, dintre care trei câștigate la ”masa verde”, iar tehnicianul spera la o linie de clasament mult mai bună.

”Mai sunt două etape din acest an. Bilanțul de până acum nu mă mulțumește, fiindcă îmi doream să avem mult mai multe puncte, dar au fost multe naivități. Nu mai vreau să mai revin la ideea că suntem o echipă tânără, fiindcă nu mai suntem la primele meciuri din Liga 2. Au trecut multe etape din acest sezon, iar jucătorii trebuie să se maturizeze. Consider că la momentul acesta avem mai puține puncte decât meritam”, a conchis Ianovschi.

N-a comentat prea mult pe seama jocului cu Slobozia, câștigat la ”masa verde”

Acesta a încercat să ofere un punct de vedere și la acuzele aduse de Unirea Slobozia, care i-a suspectat pe olteni că au făcut de așa natură încât să nu facă deplasarea în Ialomița, pentru a câștiga meciul cu 3-0, la ”masa verde”, motivând cazuri de COVID-19.

Ianovschi a ținut să precizeze că echipa sa a respectat protocolul medical, însă n-a oferit un răspuns concret.

”Am văzut și eu acuzele, dar n-am comentat subiectul. Ce pot să vă spun e că noi suntem una dintre puținele echipe care au respectat într-un totul protocolul medical. Jucătorii noștri vin de acasă echipați. Noi nu am folosit nici astăzi vestiarul. Aceasta a fost decizia Direcției de Sănătate Publică Olt (n.r. – de a nu lasă echipa să facă deplasarea la Slobozia, după ce s-au depistat trei cazuri de COVID-19 în cadrul echipei) și nimic mai mult. Alte comentarii nu am de făcut”, a spus Ianovschi.

Peste doar 3 zile, DSP Olt a lăsat CSM Slatina să facă deplasarea pentru meciul de la Târgu Jiu.

Aflată pe 17 în clasament, CSM Slatina mai are de jucat în acest an, acasă, cu Turris Oltul Turnu Măgurele, miercuri pe 24 noiembrie, și la Concordia Chiajna, pe 5 decembrie.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-la-prima-victorie-pe-noul-stadion-municipal-din-targu-jiu-echipa-fanion-a-gorjului-nu-mai-castigase-in-calitate-de-gazda-de-18-luni-a-venit-in-sfarsit-momentul-sa-ne-bucuram-si-19158904

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sapte-meciuri-incep-la-ora-1100-cele-trei-echipe-clasate-pe-podium-joaca-in-deschiderea-rundei-19158679

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-decis-csm-slatina-a-castigat-la-masa-verde-meciul-restant-cu-unirea-slobozia-si-sporting-juniorul-vaslui-a-fost-declarata-invingatoare-in-fata-celor-de-la-csm-ceahlaul-19158688

Mircea OGLINDOIU 21 Nov. 2020, 19:33 Liga 2
Pe aceeași temă