FRF a decis: CSM Slatina a câștigat la ”masa verde” meciul restant cu Unirea Slobozia. Și Sporting Juniorul Vaslui a fost declarată învingătoare în fața celor de la CSM Ceahlăul

Marius ANGHEL 21 Nov. 2020, 13:56 Liga 2
FRF a decis: CSM Slatina a câștigat la ”masa verde” meciul restant cu Unirea Slobozia. Și Sporting Juniorul Vaslui a fost declarată învingătoare în fața celor de la CSM Ceahlăul

CSM Slatina se poate ”mândri” cu încă trei puncte acumulate în clasamentul Ligii 2, unele câștigate la ”masa verde”, profitând de o eroare a regulamentului făcut de FRF pentru această perioadă în care se joacă în pandemie. Formația din Olt nu s-a prezentat la mijlocul săptămânii la meciul restant cu Unirea Slobozia, invocând probleme cu COVID-19, adversarii fiind convinși că a făcut-o chiar intenționat, pentru a se ajunge în această situație de a câștiga fără să joace.

Regulamentul spune că un meci amânat din cauza problemelor întâmpinate de o echipă cu COVID-19 poate fi reprogramat o singură dată, iar în situația în care nu se dispută nici la reprogramare, chiar dacă vina aparține de această dată celeilalte formații, atunci jocul va fi pierdut la ”masa verde” de echipa din cauza căreia nu s-a jucat prima dată.

În Liga 2, prima situație de acest gen s-a întâmplat la partida Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în urma căreia Comisia de Disciplină și Etică a FRF a pus în aplicare regulamentul și a sancționat cu înfrângere la ”masa verde” echipa din Bacău, după ce la reprogramare trupa gorjeană a acuzat probleme cu COVID-19 și faptul că nu e lăsată de DSP Gorj să joace. Acum, Unirea Slobozia e sancționată cu înfrângere la comisie, după ce Slatina n-a putut juca la reprogramare.

CSM Slatina, declarată victorioasă la ”masa verde” în restanța cu Unirea Slobozia, la care nu s-a prezentat

Întrunită vineri, 20 noiembrie 2020, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a sancționat Unirea Slobozia cu înfrângere la ”masa verde” în partida restantă cu CSM Slatina, după ce oltenii au transmis federației că nu pot juca din cauza unor cazuri de COVID-19 în lot. Ialomițenii au fost scoți țapi ispășitori, fiindcă din cauza lor s-a amânat prima dată partida din etapa a 11-a a Ligii 2.

”În conformitate cu art. 79/9 din RD coroborat cu principiul 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor în noul sezon, adoptate contextului pandemiei aprobate în Comitetul Executiv al FRF din 18.08.2020 cu aplicarea art.34 din RD sancționarea AFC Unirea 04 Slobozia cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CSM Slatina)”, a sunat decizia comisiei FRF.

Cu această victorie la ”masa verde”, CSM Slatina a acumulat un total de 13 puncte și a urcat de pe poziția a 18-a pe 17. În schimb, Unirea Slobozia a rămas cu 14 puncte, pe locul 15.

CSM Slatina a jucat fără probleme meciul cu Pandurii, însă s-a făcut de râs. Unirea Slobozia a remizat cu liderul U Craiova 1948 SA

Interesant este și faptul că CSM Slatina, așa cum a anticipat și Unirea Slobozia și a spus-o printr-un comunicat, nu a mai avut nicio problemă peste trei zile, adică astăzi, când s-a deplasat la Târgu Jiu și a jucat meciul cu Pandurii Târgu Jiu, din etapa a 13-a a Ligii 2.

Mihai Ianovschi a aliniat pe foaia de arbitraj inclusiv nouă rezerve, dovedind, astfel, cât de lovitură de COVID-19 a fost echipa sa și cât de în imposibilitate a fost să joace restanța cu Unirea Slobozia.

Slatina s-a făcut, însă, de râs în fața ”lanternei roșii” Pandurii Târgu Jiu și a pierdut cu 1-2, după golurile marcate de Cătălin Vaida (2) și Gabriel Dodoi (78), respectiv Radu Necșulescu (90+3).

Slatina a rămas, astfel cu 13 puncte și e în continuare pe locul 17.

În schimb, Unirea Slobozia, care nici de această dată nu a putut alinia echipa ideală după multiplele cazuri de COVID-19 avute în urmă cu două săptămâni, a luptat pe teren, spre deosebire de Slatina, iar în fața liderului U Craiova 1948 SA a scor o remiză, scor 0-0. Ialomițeniii au acumulat un total de 15 puncte și au urcat o poziție în clasament, pe 14.

Sporting Juniorul Vaslui a câștigat și ea la ”masa verde” restanța cu CSM Ceahlăul la care nu s-a prezentat

Altfel, tot în ședința de vineri, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dictat victorie la ”masa verde” și pentru Sporting Juniorul Vaslui, în meciul restant nedisputat cu CSM Ceahlăul.

Trupa din Vaslui a avut două cazuri de COVID-19 și nu s-a prezentat la Piatra Neamț la mijlocul acestei săptămâni, iar CSM Ceahlăul, din cauza căreia s-a amânat prima dată jocul, a fost declarată pierzătoare. Partida restantă conta pentru etapa a 9-a a Ligii 3, Seria 1.

”În conformitate cu art. 79/9 din RD coroborat cu principiul 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor în noul sezon, adoptate contextului pandemiei aprobate în Comitetul Executiv al FRF din 18.08.2020 cu aplicarea art.34 din RD sancționarea ACSM Ceahlăul Piatra Neamț cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CS Sporting Juniorul Vaslui)”, sună decizia Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

Cu acest succes la ”masa verde”, Sporting Juniorul Vaslui acumulează 12 puncte și urcă pe locul 7 în Seria 1 a Ligii 3, în timp ce CSM Ceahlăul rămâne cu 13 puncte și e pe locul 6.

Alte meciuri restante nedisputate în Liga 2 și Liga 3 din cauza COVID-19 și decise la ”masa verde”

Pe lângă Unirea Slobozia – CSM Slatina (Liga 2) și CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Sporting Juniorul Vaslui (Liga 3, Seria 1), alte patru jocuri din Liga 2 sau Liga 3 au fost decise de Comisia de Disciplină și Etică a FRF după ce nu s-au disputat la reprogramare.

Jocuri decide la ”masa verde” în acest sezon sunt:

  • Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0-3 (Liga 2), nedisputată inițial din cauza problemelor cu noul coronavirus pe care le-au avut băcăuanii, iar la reprogramare nu a putut juca trupa gorjeană. Aerostar a fost sancționată cu 3-0.
  • Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi 3-0 (Seria 1 Liga 3), amânat prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 de la oaspeți, iar la reprogramare nu s-a putut desfășura din cauza acelorași probleme întâmpinate de această dată de Foresta.
  • CSM Deva – Măgura Cisnădie 3-0 (Seria 7 Liga 3), echipa gazdă a avut câștig de cauză după ce inițial oaspeții nu au putut juca, iar la reprogramare a avut probleme Deva;
  • CA Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (Seria 10 Liga 3) nu s-a desfășurat nici la programarea inițială, nici la reprogramare din cauza infectărilor multiple cu COVID-19 avute de trupa din Satu Mare. Aceasta a pierdut cu 3-0.

În plus, nu s-a desfășurat nici restanța din etapa a 7-a a Ligii 3, Seria 10 Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare, atât la programare inițială, cât nici la reprogramare, din cauza cazurilor de COVID-19 de la CSM Satu Mare. Comisia de Disciplină și Etică a FRF încă nu s-a pronunțat.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 21 Nov. 2020, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă