Dan Ignat vorbește despre prima sa experiență din fotbalul extern: „Nivelul primei ligi din Iordania e mult peste cel din eșalonul secund din România”

Dan Ignat vorbește despre prima sa experiență din fotbalul extern:**

După ce s-a despărțit vara trecută de CF Brăila, severineanul Dan Ignat (foto, primul din stânga pe rândul de sus) a plecat în Iordania și a semnat cu prim-divizionara Al Ramtha, a cărei bancă tehnică fusese preluată de Florin Motroc (foto, primul din dreapta pe rândul de sus). Echipa lor s-a clasat pe locul al treilea și a ajuns până în semifinalele Cupei Iordaniei, dar ratarea titlului i-a determinat pe cei doi români să părăsească Ramtha.

Severineanul nu exclude însă o revenire în fotbalul arab. Lucrurile au fost frumoase, cât timp am avut șanse la titlu. Când ne-am îndepărtat de câștigarea campionatului, situația s-a înrăutățit și au început să apară probleme, chiar și de natură financiară. Nu voi mai reveni la Ramtha, dar nici nu aș vrea să mă întorc în România. E posibil să joc tot în zona arabă. Deocamdată, sunt doar discuții”, a precizat Ignat.

Aflat la prima experiență în străinătate, fundașul de 28 de ani a rămas impresionat de fotbalul iordanian, pe care îl consideră cu mult  peste cel din eșalonul secund din România, unde Ignat a jucat șapte sezoane consecutive, la FC Drobeta, Farul Constanța, Viitorul Constanța, FC Olt Slatina, Gaz Metan Severin și CF Brăila.

„Nivelul din prima ligă al Iordaniei e destul de bun, cu mult peste cel din eșalonul secund din România. Sunt două-trei echipe care ar face față în Liga 1 de la noi. Ca număr de spectatori, ei stau mult mai bine. Tribunele sunt aproape pline”, a spus severineanul, care a fost titular în toate meciurile pentru Al Ramtha și a marcat și un gol.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă