Zi decisivă pentru Dacia Unirea. „Așteptăm pe ultima sută de metri o reacție pozitivă din partea administrației locale”

Marius ANGHEL 29 Jul. 2015, 13:50 Liga 2

Luni, 27 iulie, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a validat participarea echipei Dacia Unirea Brăila în Liga a II-a la fotbal. Noua echipă de fotbal brăileană avea deja avizul favorabil din partea Direcției Juridice a FRF pentru a participa, în locul formației CF Brăila, în cel de-al doilea eșalon fotbalistic al țării, iar după decizia de luni, gruparea fotbalistică de la Dunăre este oficial înscrisă pentru sezonul competițional, 2015-2016, în Liga a II-a.

„Suntem mulțumiți că dosarul pe care l-am depus la FRF a fost acceptat, ceea ce înseamnă că a fost foarte bine fundamentat. Noi aveam avizul Direcției Juridice a FRF, dar trebuia să vină și decizia Comitetului Executiv. Acum, Dacia Unirea este oficial în Liga a II-a și așteptăm reacția oficialităților locale privind finanțarea acestei echipe”, a fost prima reacție a președintelui echipei brăilene de fotbal, Valentin Avramescu.

În privința participării în eșalonul secund, în următorul campionat, lucrurile nu sunt însă deloc roz pentru că zestrea nou-înființatei Dacia Unirea este zero. Mai precis echipa nu are niciun leu în cont. Conducerea clubului nu a reușit să discute cu oficialitățile locale ca să afle care vor fi sumele alocate fotbalului de către acestea, așa că nu este exclus ca astăzi Dacia Unirea să se retragă din Liga a II-a.

În funcție de răspunsul primit de la autoritățile locale și județene vor lua o decizie în privința continuării în Liga 2

Astăzi, 29 iulie, expiră termenul acordat de președintele FRF, Răzvan Burleanu, ca echipele din eșalonul secund să se hotărască dacă vor sau nu să participe în competiție în sezonul 2015-2016. Dacă nu pot participa în Liga a II-a, atunci au ca variantă eșalonul imediat inferior, Liga a III-a. În caz contrar, dacă grupările fotbalistice vor rămâne în Liga a II-a și pe parcursul competiției se vor retrage sau vor fi excluse din motive obiective, împotriva lor se vor lua măsuri drastice, vor fi retrogradate în ultimul campionat al județului de care aparțin.

Dacia Unirea se află în acest moment într-o situație delicată. Conducerea clubului trebuie să ia astăzi cea mai bună decizie, iar aceasta, cu siguranță, se va lua în funcție de rezultatul discuțiilor cu reprezentanții autorităților locale.

„Miercuri (n.r. – astăzi, 29 iulie) este ziua decisivă pentru Dacia Unirea, dacă vom avea buget rămânem în Liga a II-a, altfel trebuie să găsim o altă variantă pentru a nu ne expune unor sancțiuni drastice din partea FRF. Din punctul nostru de vedere, noi ne-am făcut treaba 100 la sută, echipa a fost acceptată în Liga a II-a, din păcate, nu am reușit să discutăm cu oficialitățile locale și nu știm pe ce buget ne vom baza. Așteptăm pe ultima sută de metri o reacție pozitivă din partea administrației locale, miercuri trebuie să anunțăm la FRF dacă rămânem sau nu în Liga a II-a”, a mai spus Avramescu.

Rapid București, Oțelul Galați, Ceahlăul Piatra Neamț – în serie cu Dacia Unirea

Tot luni au fost validate și componențele celor două serii ale Ligii a II-a, iar prima grupă, cea din care face parte și gruparea brăileană, cuprinde următoarele echipe: Rapid București, Oțelul Galați, Ceahlăul Piatra Neamț, FC Clinceni, Gloria Buzău, SC Bacău, Rapid CFR Suceava, Dacia Unirea Brăila, FCM Dorohoi, CS Balotești, ACS Berceni, Farul Constanța, Bucovina Pojorâta, Dunărea Călărași.

Următoarea ediție de campionat se va desfășura după reguli noi. Astfel, la finalul sezonului regulat, echipele de pe locurile al 13-lea și al 14-lea, din fiecare serie, vor retrograda direct, apoi se vor desfășura turneele play-off și play-out. Din prima grupă valorică, prima clasată va promova în Liga 1, iar la finalul turneului play-out, vor retrograda alte trei formații, cele de pe locurile al 10-lea, al 11-lea și al 12-lea. De asemenea, se va organiza un meci de baraj între formațiile de pe poziția a noua, iar cea care va pierde va merge și ea în Liga a III-a.

Articol scris de Costel FILIP (Obiectiv Vocea Brăilei)

Marius ANGHEL 29 Jul. 2015, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă