Burleanu a vorbit cu membrii afiliați din Banat despre viitorul fotbalului românesc. FRF colaborează și cu Universitatea Politehnica pentru Centrul de Excelență

Cornel Biholari, Mihai Andries 26 Nov. 2014, 18:00 Special
Burleanu a vorbit cu membrii afiliați din Banat despre viitorul fotbalului românesc.** FRF colaborează și cu Universitatea Politehnica pentru Centrul de Excelență

Răzvan Burleanu și Gheorghe Chivorchian, oamenii din fruntea Federației Române de Fotbal, au venit azi la Timișoara pentru a discuta noua strategie de dezvoltare la nivel național. Reprezentanții membrilor afiliați din zonă, AJF-uri și cluburi, au avut ocazia să comunice deschis cu conducerea forului și discuțiile nu au fost puține. FRF vrea să construiască cu sprijinul Guvernului circa 400 de terenuri noi până în 2020. De asemenea, Burleanu a anunțat o colaborare atât cu autoritățile locale, cât și cu Univ. Politehnica Timișoara privind noul Centru de Excelentă.

De dimineață la „COȘ” în Timișoara au început să sosească membrii afiliați FRF din zona Banatului și nu numai. Reprezentanții cluburilor s-au ales cu mingi din partea forului, unii au strâmbat însă din nas, „la seniori sunt bune doar pentru antrenamente, parcă spuneau că vor fi de calitate, nu ca pe vremea celorlalți”. Oamenii de fotbal din zonă, de la Ion Timofte (ACS Poli) la Viorel Lolea (AJF Caraș-Severin) au intrat apoi într-o ședință de peste două ore cu oficialii FRF.

La final Chivorchian nu a participat la mini-conferința de presă alături de Burleanu, tânărul președinte a făcut un rezumat al întâlnirii. Culmea, aceasta a trebuit să fie organizată de AJF Timiș, al cărei conducător, Dănuț Lața, a făcut lobby mai degrabă pentru Gică Popescu înaintea alegerilor din primăvară.

„E un format pe care l-am gândit ca urmare a solicitării membrilor afiliați ai FRF. Astfel încât ca noua strategie de dezvoltare a fenomenului fotbalistic de la începutul lunii ianuarie 2015 și care va fi supusă votului la finele lunii martie să înceapă să fie dezbătută. Să se discute diferite aspecte, dar să vedem care vor fi așteptările persoanelor implicate direct… Așteptările se duc atât înspre susținerea FRF la nivel de copii și juniori, dezvoltarea de infrastructură, până în 2020 lucrăm împreună cu Guvernul pentru a avea 400 de terenuri de fotbal gata. Dar poate cel mai important pentru viitorul fotbalului românesc, dezvoltarea celor opt centre de excelență. Ne aflăm într-unul dintre orașele care în 2015 va găzdui unul dintre primele centre regionale. Un alt proiect la care se lucrează e informatizarea sistemului de comunicare cu FRF, în momentul în care trebuie să pui o viză nu trebuie să te urci în tren sau mașină și să vii la București, gândim pentru anul viitor un sistem electronic de realizare a acestei comunicări”, a declarat Răzvan Burleanu.

„Dan Păltinișanu” și Baza 2 Politehnica pentru Centrul de Excelență

După cum se știe printre primele centre de juniori ale FRF care își vor începe activitatea în 2015 va fi la Timișoara. Orașul de pe Bega nu va avea însă o bază complet nouă ci, Răzvan Burleanu, care vizitase în primăvară arenele sportive din oraș, a anunțat că terenurile din Complexul „Dan Păltinișanu” împreună cu Baza 2 Poli reprezintă cel mai probabil locația Centrului de Excelență din Banat. O noutate fiind și colaborarea strânsă cu UPT pe lângă autorități locale.

„Centrul regional presupune mai multe componente. Vom dezvolta pe infrastructura curentă și pe alocuri vom moderniza, am văzut că e nevoie. Spațiile de cazare sunt deja existente, să nu ne ie prea mult timp de proiectat, să ne apucăm deja de anul viitoare. Cei aproximativ 25 de copii pentru Centrul de la Timișoara îi cam știm. Un ultim proces de selecție va avea loc în primăvară. Pentru ca în vară să fie funcțional. Ambele baze sunt luate în discuție (Dan Păltinișanu și Baza 2). Va fi un parteneriat atât cu autoritățile locale, cât și cu Universitatea Politehnica. Am găsit un sprijin considerabil și o deschidere foarte mare pentru acest proiect și altele. FRF își dorește o reală colaborare cu mediul universitar, nu doar prin acel campionat universitar… Această strategie pentru cele patru meciuri de la Euro 2020 va fi dezbătută în patru centre universitare: București, Iași, Cluj și Timișoara la finele lui ianuarie, începutul lui februarie”, a precizat Burleanu.

Sursa: Sport9

Cornel Biholari, Mihai Andries 26 Nov. 2014, 18:00 Special
Pe aceeași temă