Burleanu a reacționat pentru prima dată după umilințele de la U17 și U19. Ce a spus despre implicarea în selecție: „M-am obișnuit cu asta!”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2019, 18:02 Stiri
Burleanu a reacționat pentru prima dată după umilințele de la U17 și U19.** Ce a spus despre implicarea în selecție:

Naționalele U17 și U19 ale României au încasat 10 goluri în două meciuri jucate miercuri, contra Irlandei și Austriei, iar Răzvan Burleanu, președintele FRF, a reacționat pentru prima dată după cele două rezultate rușinoase obținută de tricolori. Șeful de la „Casa Fotbalului” a avut și un mesaj pentru contestatari și pentru cei care-l acuză că s-a implicat în selecție.

România U17 a pierdut cu 5-1 în fața Austriei, în timp ce reprezentativa sub 19 ani a fost umilită de Irlanda cu 5-1. Răzvan Burleanu spune însă că trebuie să avem răbdare și că echipele de club ar trebui să ofere și mai multă atenție echipelor de juniori.

„Trebuie să luăm în considerare că de abia în ultimii doi ani am reușit să ne calificăm la aceste turnee de elită. Până acum nu eram calificați, de aceea eram pregătiți de a face față unor meciuri grele. Dacă este să facem o analiză, încă nu o avem. Așteptăm să treacă și următoarele două meciuri.

În urma primului meci putem să ne dăm seama că suferim mult la capitolul forță. Nu avem forța să câștigăm duelurile unu la unu. Dacă este să ne uităm la cauză, vedem că suferim la capitolul pregătire fizică. Un alt capitol la care suferim mult este cel legat de jucătorii noștri juniori care trebuie să aibă cât mai multe meciuri competitive. Credem că avem nevoie, la nivelul echipelor de club, de meciuri internaționale pentru acești jucători”, a declarat Răzvan Burleanu, conform TelekomSport.

În ceea ce privește materialul publicat de ProSport, conform căruia în naționala sub 17 ani au fost luați trei copii de președinți de clubul care l-au votat pe Răzvan Burleanu la alegeri, președintele FRF a spus: (Vă gândiți să îi schimbați și pe cei doi selecționeri în cazul în care vor continua rezultatele negative? Multă lume a discutat despre acest aspect, că ar trebui niște antrenori cu nume) Ce înseamnă antrenori cu nume? Foști mari fotbaliști. Nu cred că este suficient să ai un nume, mai ales la copii și juniori. Ai nevoie să îi cunoști, să fi antrenat deja la copii și juniori.

(Ce mesaj aveți pentru contestatarii dumneavoastră care spun că spun că v-ați implicat în selecția de la Under 19?) Inclusiv la Under 21 am făcut-o? Acolo nu cred. Când lucrurile merg bine, nu am nicio implicare. Când lucrurile merg prost, sunt sută al sută implicat. M-am obișnuit. cu acest lucru”, a mai spus Burleanu.

 

Marius ANGHEL 21 Mar. 2019, 18:02 Stiri
Pe aceeași temă