EXCLUSIV | „U” Cluj a rezolvat problema stadionului pentru barajul cu Hermannstadt. Când și unde se joacă meciul tur, după ce Cluj Arena a fost închiriată pentru o competiție de atletism

Marius ANGHEL 03 Jun. 2019, 17:50 Campionat
EXCLUSIV |

UPDATE: Meciul tur dintre „U” Cluj și FC Hermannstadt, care era programat inițial pe 8 iunie, sâmbătă, a fost reprogramat pentru a doua zi, pe 9 iunie, de la ora 18.

Oficialii celor două cluburi și televiziunile deținătoare de drepturi TV au ajuns la un acord pentru mutarea jocului pentru duminică, la ora 18:00, deoarece pe Cluj Arena, unde urmează să se joace turul barajului pentru Liga 1, e închiriată pentru organizarea Campionatelor Internaționale de Atletism ale României.

„La solicitarea celor două cluburi implicate în barajul de promovare/menținere în Liga 1, jocul tur se va disputa duminică, 9 iunie. Inițial, meciul fusese programat sâmbătă, 8 iunie”, a confirmat și FRF.


 

Astăzi, la sediul FRF s-a tras la sorți ordinea meciurilor din barajul pentru Liga 1, dintre „U” Cluj și FC Hermannstadt.

Primul meci se va juca la Cluj, pe 8 iunie, iar returul este programat la Sibiu, pentru 12 iunie.

Aici intervine marea problemă pentru Universitatea Cluj. Stadionul Cluj Arena este închiriat pentru datele de 7 și 8 iunie pentru organizarea Campionatelor Internaționale de Atletism ale României. Competiția nu poate fi amânată sau relocată, iar oficialii „U” Cluj și cei care manageriază Cluj Arena încearcă să găsească o soluție de comun acord cu reprezentanții Federației de Altetism.

Pentru sâmbătă, 8 iunie, când este programată manșa tur a barajului dintre „U” Cluj și FC Hermannstadt, programul celor de la atletism începe la 18:45 și se va încheia la 21:45, conform estimărilor organizatorilor, care au și pus bilete în vânzare pentru eventiment.

„U” Cluj – FC Hermannstadt, în jurul amiezii

Soluția găsită de oficialii „U” Cluj, Cluj Arena și Federația de Atletism este să organizeze partida de fotbal înainte de competiția atletică. Astfel, se fac eforturi pentru ca meciul să se dipute în jurul amiezii, pentru ca și organizatorii competiției de atletism să aibă timp pentru pregătirea evenimentului.

O altă variantă este ca meciul de baraj să se joace duminică, nu sâmbătă cum este programat, dar aici este nevoie de acordul televiziunilor și al celor de la FC Hermannstadt.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 03 Jun. 2019, 17:50 Campionat
Pe aceeași temă