INTERVIU la ușa autocarului cu Leo Grozavu. „Fotbalul greșeala așteaptă și noi am fost cei care am greșit. Ne-am debusolat după golurile luate prea ușor”

Marius ANGHEL 26 Nov. 2015, 12:27 Campionat
INTERVIU la ușa autocarului cu Leo Grozavu.**

În urmă cu zece zile, Gaz Metan Mediaș o bătea pe UTA Bătrâna Doamnă la capătul unei prestații solide și se instala în fotoliul de lider al seriei de Vest a ligii secunde. Ardelenii susțineau că nu vor mai preda ștafeta, însă deplasările de la Tărlungeni și Pâncota le-au fost fatale. „Găzarii” au alunecat până pe locul 6, ultimul de play-off, iar Leo Grozavu are destule lucruri de pus la punct pentru a termina cu fruntea sus anul.

– Domnule Grozavu, ce ar fi de spus după înfrângerea de azi?
– Am făcut o primă repriză proastă, cu greșeli foarte mari. Din păcate, nu se vede nici atitudinea pe care eu o aștept de la unii jucători. O să analizăm ce avem de făcut.

– V-a surprins Pâncota cu ceva?
– Ne-am surprins singuri, practic la primul șut pe poartă ei au marcat. A fost execuție anemică, nici nu știu cum a intrat în plasă. Apoi, la al doilea gol, eram în superioritate numerică în acea zonă a terenului, ne-am lăsat scoși din joc foarte ușor și asta a fost. Ne-am debusolat puțin apoi. Până la urmă, fotbalul greșeala așteaptă și noi am fost cei care am greșit.

– Ați ratat câteva ocazii bune în debutul părții secunde, dacă ați fi marcat măcar o dată…
– E adevărat că portarul lor a avut două-trei intervenții foarte bune, e posibil să se fi jucat altfel dacă am fi înscris. Oricum, vorbim pe supoziții acum. Scorul rămâne 2-1. Ei s-au adaptat mult mai ușor și la condițiile de joc, deși și noi cred că am încercat și cred că am și reușit pe alocuri să jucăm fotbal.

– V-ați fi gândit că nu o să luați niciun punct din deplasările de la Tărlungeni și Pâncota?
– Știam că sunt două meciuri dificile, prin prisma faptului că întâlneam adversari care refuză jocul. Pornind de la premiza că e bun și un punct contra noastră, aceste echipe se acomodează mai bine pe terenuri grele. Iar dacă mai și greșim cum am făcut-o în aceste două partide… Este clar că la ceea ce avem în momentul actual la dispoziție sigur că nu putem fi mulțumiți.

– Vă e teamă că s-ar putea să ratați prezența în play-off?
– Mai sunt foarte multe jocuri de disputat. Cu trei puncte într-o etapă ești din nou în față, iar cu o înfrângere cobori două-trei locuri și chiar poți cădea în afara play-off-ului. Până la urmă, se poate întâmpla orice, deși eu am în continuare încredere în echipa mea.

– Ce se întâmplă cu fostul golgheter al Mediașului, Llullaku?
– El nu trece prin cea mai bună formă. L-am mai lăsat să se odihnească, l-am mai și băgat pe teren, dar, din păcate, nici el nu e o soluție în momentul de față pentru omul de gol care ne cam lipsește.

– Cum a fost reîntâlnirea cu Ionuț Popa, știind că nu v-ați despărțit în cele mai bune relații la Poli Iași?
– Ne salutăm, suntem doi oameni civilizați. L-am felicitat după joc, ne-am salutat înainte, în rest fiecare cu treaba lui.

Interviul a fost luat în ușa autocarului medieșenilor, Leo Grozavu refuzând să se prezinte la conferința de presă de după meci. Sau, poate, nu a fost invitat la timp, el părăsind printre primii incinta stadionului din Pâncota.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 26 Nov. 2015, 12:27 Campionat
Pe aceeași temă