Gaz Metan Mediaș continuă să piardă fotbaliști. Tinerii Cristian Maxim și Raul Șteau vor continua în Liga 1

Răzvan STÎNGĂ 14 Jun. 2022, 14:37 Liga 2
Gaz Metan Mediaș continuă să piardă fotbaliști. Tinerii Cristian Maxim și Raul Șteau vor continua în Liga 1

Gaz Metan Mediaș începe să rămână și fără fotbaliștii fără experiență, tineri, ceea ce pentru mulți alimentează probabilitatea ca echipa să se desființeze și să nu mai ia startul în următorul sezon de Liga 2. Cristian Maxim (19 ani) și Raul Șteau (21 de ani) vor continua în Liga 1.

Cristian Maxim și Raul Șteau au plecat de la Gaz Metan Mediaș și au semnat cu UTA!

Cei doi tineri au semnat acorduri cu UTA, astfel că au șansa să își continue carierele la o echipă care are un viitor destul de liniștit și care nu se gândește doar cum să supraviețuiască sau să lupte doar pentru salvarea de la retrogradare. Cei doi au semnat contracte pe doi ani, cu opțiune de prelungire.

Cristian Maxim este din Mediaș și s-a format la centrele de copii și juniori ale Gazului Metan. A început să joace din momentul în care clubul a semnalat tot mai multe probleme financiare, intrarea în insolvență, după ce au început să plece fotbaliștii experimentați.

Cristian Maxim: ”Am venit cu gândul la performanță”

Pe durata stagiunii trecute, mijlocașul a prins 13 meciuri în Liga 1, 1.083 de minute.

Mă bucur foarte mult că am ajuns la acest club de tradiție, am venit cu gândul la performanță și să cresc. Trebuie să fie concurență la club, chiar dacă sunt tânăr trebuie să demonstrez, nu contează vârsta”, a declarat Maxim (foto în dreapta mai jos), conform site-ului oficial al arădenilor, care a fost prezentat luni, alături de fundașul Andrei Chindriș și mijlocașul Albert Stahl.

Raul Șteau, 22 de meciuri și două goluri pentru Gaz Metan Mediaș sezonul trecut

De partea cealaltă, Raul Șteau e ceva mai experimentat, el având câteva echipe bifate și în Italia, în ciuda vârstei. Mijlocașul născut la Aiud s-a format la Academia Viitorul Constanța, iar ulterior a plecat în Italia, unde a prins meciuri pentru Sassuolo U18, Sassuolo U19 și echipa de ligă inferioară Monopoli.

La Gaz Metan Mediaș a venit în septembrie anul trecut și a bifat, în stagiunea precedentă, 22 de meciuri și a marcat de două ori.

Gaz Metan Mediaș l-a pierdut și pe Simion Bumbar și e aproape de desființare

Gaz Metan nu e la primul fotbalist pe care îl pierde după retrogradarea în Liga 2. Și portarul Simion Bumbar și-a găsit altă echipă, el fiind prezentat, încă de luna trecută, la formația de Liga 2, CS Comunal Șelimbăr.

Lângă Gaz Metan Mediaș nu vine nimeni, astfel că echipa, așa cum se tot speculează încă înainte de finalul campionatului trecut de Liga 1, se va desființa. Insolvența apasă pe club, iar anunțul oficial în ceea ce privește falimentul e doar o chestiune de timp. Eric de Oliveira a confirmat speculațiile.

Un nou proiect fotbalistic ia naștere la Mediaș

Tot mai multe voci din fotbalul românesc știu că Gaz Metan Mediaș nu va mai lua startul în Liga 2 la începutul campionatului care vine. Astfel, pentru că nimeni nu și-a anunțat disponibilitatea să sosească și să ajute, s-au pus bazele unui nou proiect la Mediaș, care va lua startul încă din toamnă, din Liga 4.

Din păcate, Gaz Metan este acum în insolvenţă şi nu mai e nicio şansă pentru a se salva de la faliment. Noi deja am creat o echipă nouă la Mediaş, însă nu pot să ofer detalii sau nume pentru că aşteptăm să definitivăm cu actele.

Eu şi mai mulţi oameni de fotbal din Mediaş, care au jucat sau au antrenat acolo, ne-am implicat şi am înfiinţat această echipă care va începe să joace în Liga 4. Actuala echipă care a retrogradat se va desfiinţa, cam aşa se vorbeşte. Surse oficiale nu sunt, dar cam aşa se vorbeşte. Motivul este că nu vine nimeni cu bani.

Obiectivul este promovarea din primul an în Liga 3, apoi când ajungem în Liga 2, vom vedea ce buget reuşim să strângem.

Dar am înţeles că sponsorul Romgaz este dispus să ne ajute. Eu voi fi director în cadrul clubului, nu antrenor. Vreau să mă ocup de tot ce înseamnă baza de juniori. Pentru că noul club va prelua toate grupele de copii de la Mediaş şi echipa de fotbal feminin”, spunea Eric de Oliveira despre situația clubului Gaz Metan Mediaș.

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures), Gaz Metan Mediaș și UTA

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noul-proiect-de-la-medias-e-gata-si-va-lua-startul-din-liga-4-eric-de-oliveira-va-face-parte-din-conducere-eu-si-mai-multi-oameni-de-fotbal-ne-implicam-19233887

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gaz-metan-medias-tot-mai-aproape-de-desfiintare-un-nou-proiect-apare-in-liga-4-iar-legendele-clubului-sunt-implicate-echipa-va-debuta-in-toamna-19232987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-mareste-numarul-plecarilor-inca-sase-fotbalisti-au-fost-pusi-pe-liber-reluam-pregatirile-fara-opt-jucatori-din-sezonul-trecut-19234977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-continua-in-liga-2-si-va-fi-adversarul-politehnicii-iasi-in-noul-sezon-clubul-cu-care-a-semnat-19234942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-transferuri-pentru-poli-iasi-un-stoper-de-la-petrolul-si-un-mijlocas-ofensiv-din-prima-liga-a-bulgariei-s-au-inteles-cu-sfaiter-19234968

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Jun. 2022, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă