Gaz Metan Mediaș, tot mai aproape de desființare! Un nou proiect apare în Liga 4, iar legendele clubului sunt implicate: ”Echipa va debuta în toamnă”

Răzvan STÎNGĂ 26 May. 2022, 14:41 Liga 2
Gaz Metan Mediaș, tot mai aproape de desființare! Un nou proiect apare în Liga 4, iar legendele clubului sunt implicate: ”Echipa va debuta în toamnă”

Gaz Metan Mediaș pare tot mai aproape de desființare după ce a retrogradat matematic în Liga 2, campionat la începutul căruia, teoretic, ar trebui să fie prezentă în stagiunea 2022/2023. Pe lângă informațiile aflate pe surse sau chiar direct din club, există detalii clare și din partea fanilor.

Gaz Metan Mediaș se desființează! Apare un nou proiect în fotbalul medieșan, din Liga 4

Suporterii medieșeni aduc în discuție, din ce în ce mai des și fiind tot mai încrezători, înființarea unei noi echipe a orașului, părând să uite de actuala Gaz Metan Mediaș (foto principal, la ultimul meci disputat în Liga 1, 0-3 cu Chindia Târgoviște, la Ploiești), pe care au susținut-o pe tot parcursul sezonului recent încheiat și au tot cerut, prin diverse mijloace, salvarea clubului prin venirea unui investitor privat care să plătească, în primul rând, datoriile nenumărate.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar cum Gaz Metan Mediaș a căzut și în Liga 2, iar banii din drepturile TV nu vor mai veni, a început să se discute tot mai des de desființarea echipei.

Șansele ca un nou proiect Gaz Metan Mediaș să pornească din vara acestui an sunt mari, conform informațiilor oferite de fani. În plus, proiectului sunt dispuși să i se alăture, sub diverse forme, Cristian Pustai, Eric de Oliveira, Eugen Pârvulescu, Doru Dudiță, Dorin Roșca și Iosif Biro urmând să fie membri fondatori, iar Ionuț Buzean să fie implicat din poziția de președinte.

Legendele clubului se implică în noul proiect Gaz Metan Mediaș

Faptul că fostul fotbalist Eric de Oliveira este dispus să se implice la noul Gaz Metan Mediaș e un alt argument care duce cu gândul la desființarea actualei echipe. Și brazilianul, pe durata sezonului recent finalizat, s-a implicat în găsirea de fonduri pentru ajutarea medieșenilor.

În privința bugetului de care va dispune noua entitate, banii vor fi mult peste media formațiilor din Liga 4 se pare, urmând a se implica și sponsori destul de importanți, iar acum fiind discuții cu privire la utilizarea Stadionului Municipal Mediaș, cu Transgaz și Primăria Mediaș.

Exclusiv: Noua echipă de fotbal a orașului Mediaș va debuta în Liga 4 în această toamnă!

Din fericire, lucrurile par să se miște destul de repede la Mediaș. Cu un Gaz Metan care mai trăiește doar în amintirile noastre, o nouă echipă apare în orașul de pe Târnava Mare!

Foști jucători și antrenori la Gaz Metan, și-au unit forțele cu speranța că va renaște o nouă echipă în oraș, care pe viitor să poată câștiga palmaresul, numele și culorile actualei echipe. Cu Ionuț Buzean în funcția de președinte și mai mulți membri fondatori, printre care Cristian Pustai, Eric de Oliveira, Eugen Pârvulescu, Doru Dudiță, Dorin Roșca și Iosif Biro, viitorul club va prelua toate grupele de juniori, iar echipa de seniori va fi alcătuită exclusiv din fotaliști crescuți și formați la Mediaș.

După primele discuții avute cu unul dintre membri fondatori, putem confirma că se anunță un proiect solid și interesant. Clubul va fi susținut de sponsori importanți care și-au dat deja acordul de a fi lângă noua echipă. Cu un buget peste ligiile a 4-a și a 3-a, obiectivul principal al clubului este accesul în Liga a 2-a prin promovări succesive în următoarele sezoane. În momentul de față s-au demarat discuții cu Transgaz și Primăria Mediaș în vederea utilizării Stadionului Municipal pentru disputarea meciurilor de pe teren propriu.

Toate detaliile despre această nouă echipă a orașului vor fi dezvăluite în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc după obținerea tuturor aprobărilor necesare înființării acesteia.

Pe această cale dorim să facem publică intenția suporterilor echipei Gaz Metan Mediaș de a susține noua echipă în cazul în care proiectul este unul solid din toate punctele de vedere. Astfel, canalele noastre media pot suferi anumite modificări în ceea ce privește denumirea acestora”, a anunțat pagina de Facebook Suporteri Gaz Metan Mediaș.

Gaz Metan Mediaș va declara falimentul în cel mai scurt timp, aparent

Gaz Metan Mediaș riscă să intre în faliment. Din cauza faptului că a fost somată să plătească datoriile către angajați și foști angajați, lucru care nu s-a întâmplat, Gaz Metan Mediaș a tot fost depunctată în sezonul de Liga 1 terminat pentru ea. Pentru că s-au făcut 90 de zile de când a avut loc prima depunctare, echipa risca să fie exclusă din campionat, după cum prevede regulamentul.

Din fericire pentru ea, ca un detaliu simbolic, Gaz Metan nu a fost exclusă și a disputat, în cele din urmă, toate etapele din campionatul 2021/2022. Gaz Metan Mediaș, în special, dar și Academica Clinceni au fost ajutate de LPF să încheie acest sezon de Liga 1, pentru că altfel deținătorul de drepturi TV ar fi cerut despăgubiri în urma retragerii din campionat a celor două echipe.

Altfel, amândouă ar fi putut să se desființeze la finalul sezonului regular, iar play-out-ul să înceapă cu două echipe în minus.

Foto: Răzvan Păsărică și Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/11-fotbalisti-din-27-convocati-la-nationala-u19-a-romaniei-pentru-primul-stagiu-de-pregatire-dinaintea-campionatului-european-sunt-de-la-echipe-din-liga-2-este-si-un-jucator-chemat-din-liga-3-19232983

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-o-ia-aproape-de-la-zero-dupa-salvarea-de-la-retrogradare-jucatorii-care-mai-au-contracte-cu-clubul-si-pentru-noul-sezon-19232979

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-odorheiu-secuiesc-a-castigat-mansa-tur-a-barajului-cu-viitorul-daesti-inclusiv-cu-o-mana-mare-de-ajutor-din-partea-arbitrului-ovidiu-robu-s-a-facut-ca-nu-vede-un-penalty-in-ultimele-minute-vide-19232956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-cluburi-au-primit-licenta-pentru-noul-sezon-de-liga-1-printre-care-si-fc-buzau-participanta-in-play-out-ul-ligii-2-gaz-metan-si-clinceni-nu-sunt-printre-ele-19232952

https://liga2.prosport.ro/liga-3/festival-de-goluri-la-orastie-csc-dumbravita-a-facut-instructie-cu-csm-deva-si-este-ca-si-calificata-in-faza-finala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-concluziile-lui-stefan-nanu-si-cosmin-stan-19232948

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 May. 2022, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă