Noul proiect de la Mediaș e gata și va lua startul din Liga 4! Eric de Oliveira va face parte din conducere: ”Eu şi mai mulţi oameni de fotbal ne implicăm”

Andrei PASCU 02 Jun. 2022, 16:09 Liga 2
Noul proiect de la Mediaș e gata și va lua startul din Liga 4! Eric de Oliveira va face parte din conducere: ”Eu şi mai mulţi oameni de fotbal ne implicăm”

Lângă Gaz Metan Mediaș nu vine nimeni, astfel că echipa, așa cum se tot speculează încă înainte de finalul campionatului trecut de Liga 1, se va desființa. Insolvența apasă pe club, iar anunțul oficial în ceea ce privește falimentul e doar o chestiune de timp. Eric de Oliveira a confirmat speculațiile.

Gaz Metan Mediaș ajunge la desființare și apare un nou proiect, din Liga 4

Tot mai multe voci din fotbalul românesc știu că Gaz Metan Mediaș nu va mai lua startul în Liga 2 la începutul campionatului care vine. Astfel, pentru că nimeni nu și-a anunțat disponibilitatea să sosească și să ajute, s-au pus bazele unui nou proiect la Mediaș, care va lua startul încă din toamnă, din Liga 4.

În mare parte lucrurile sunt clare, iar Eric de Oliveira este unul dintre pionii importanți ai noului proiect. El va avea un cuvânt important de spus la viitoarea echipă din Mediaș, urmând să ocupe o funcție de director și va avea în atribuții chestiuni legate de centrul de copii și juniori.

Eric de Oliveira, detalii despre ”noua” Gaz Metan Mediaș

Oricum, o finanțare puternică va fi la noul club medieșean, pentru că Romgaz și-a arătat disponibilitatea să ajute. În curând vor fi făcute noi precizări în privința noului club, după cum a afirmat recent brazilianul.

Din păcate, Gaz Metan este acum în insolvenţă şi nu mai e nicio şansă pentru a se salva de la faliment. Noi deja am creat o echipă nouă la Mediaş, însă nu pot să ofer detalii sau nume pentru că aşteptăm să definitivăm cu actele.

Eu şi mai mulţi oameni de fotbal din Mediaş, care au jucat sau au antrenat acolo, ne-am implicat şi am înfiinţat această echipă care va începe să joace în Liga 4. Actuala echipă care a retrogradat se va desfiinţa, cam aşa se vorbeşte. Surse oficiale nu sunt, dar cam aşa se vorbeşte. Motivul este că nu vine nimeni cu bani.

Obiectivul este promovarea din primul an în Liga 3, apoi când ajungem în Liga 2, vom vedea ce buget reuşim să strângem.

Dar am înţeles că sponsorul Romgaz este dispus să ne ajute. Eu voi fi director în cadrul clubului, nu antrenor. Vreau să mă ocup de tot ce înseamnă baza de juniori. Pentru că noul club va prelua toate grupele de copii de la Mediaş şi echipa de fotbal feminin”, a declarat Eric, conform TelekomSport.

Nume importante vor fi implicate în noul proiect de la Mediaș

Dintre numele importante din fotbalul românesc care se identifică în anumită măsură cu Gaz Metan Mediaș, la noua echipă vor mai fi implicați și Cristian Pustai, Eugen Pârvulescu, Doru Dudiță, Dorin Roșca și Iosif Biro, care vor fi numiți membri fondatori. Poziția de președinte va fi ocupată de Ionuț Buzean.

Revenind puțin la bugetul de care va dispune noua entitate, banii vor fi mult peste media formațiilor din Liga 4 se pare, urmând a se implica și sponsori destul de importanți, iar acum fiind discuții cu privire la utilizarea Stadionului Municipal Mediaș, cu Transgaz și Primăria Mediaș.

Foto: Gaz Metan Mediaș și Eric de Oliveira

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gaz-metan-medias-tot-mai-aproape-de-desfiintare-un-nou-proiect-apare-in-liga-4-iar-legendele-clubului-sunt-implicate-echipa-va-debuta-in-toamna-19232987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-transfer-al-selimbarului-pentru-noul-sezon-de-liga-2-portarul-cu-care-gaz-metan-medias-a-incheiat-campionatul-ligii-1-19233086

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-prietenul-lui-ronaldinho-a-promovat-in-liga-1-cu-u-cluj-e-un-om-atat-de-simplu-vrea-doar-sa-fie-fericit-cum-l-a-impresionat-hagi-in-momentul-despartir-19233869

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-doua-tinte-ale-universitatii-cluj-dupa-promovarea-in-liga-1-erik-lincar-a-recunoscut-interesul-ii-doresc-sincer-19233870

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-retrogradat-cosmin-matei-continua-in-liga-1-mijlocasul-si-a-luat-bagajul-a-plecat-si-deja-a-fost-prezentat-de-nou-echipa-19233854

Andrei PASCU 02 Jun. 2022, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă