„Am jucat relaxați și cred că meritam victoria”. Sorian și Fildan explică succesul cu gugulanii

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 17:24 Campionat

FC Bihor a reușit una dintre surprizele ultimei runde din Liga 2. Orădenii au câștigat, sâmbătă, la Caransebeș cu 2-1 și s-au apropiat la un singur punct de gugulani. Cum și Șoimii Pâncota a obținut victoria în meciul de pe teren propriu cu CSM Râmnicu Vâlcea, scor 1-0, lupta pentru evitarea ultimei poziții din play-out-ul Seriei a II-a s-a încins. Mai sunt de disputat încă trei etape până la baraj și, în afară de olteni, toate celelalte trei echipe pot să cadă pe locul 4.

Meciul de la Caransebeș a fost câștigat de FC Bihor după două execuții greu de parat de portar. Mai întâi, în minutul 28, Alexandru Sorian a primit o minge la 30 de metri, a driblat fin un adversar, după care a șutat năpraznic de la 28 de metri direct în vinclul porți lui Pascal. Avantajul minim s-a păstrat până în minutul 74, atunci când Ember a dublat scorul în urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă, de la 23 de metri, executate violent printre zid și care l-a lăsat fără replică pe portar. Golul gazdelor a picat prea târziu pentru a mai putea schimba ceva. În minutul al doilea al prelungirilor, după o lovitură de colț executată de Roman de pe partea stângă, Goșa a pivotat la 16 metri și a înscris cu un șut la colțul lung.

După cele trei puncte importante obținute de FC Bihor la Caransebeș, autorul primului gol, decarul Alexandru Sorian, a vorbit despre surpriza pe care el și coechipierii săi au realizat-o în ultima rundă. „Cred că ar trebui să felicităm toată echipa pentru că am făcut un joc bun, am jucat relaxați și cred că meritam victoria. În primul rând, cred că am jucat cu plăcere și asta e cel mai important în jocul de fotbal, dacă nu joci cu plăcere, nu prea ai posibilitatea să câștigi. Noi dedicăm această victorie tuturor suporterilor noștri care vin la meciuri și ne susțin în continuare, deși sunt probleme mari la club”, a declarat Sorian pentru fcbihor.ro.

Pe lângă Sorian, un alt jucător care a contribuit din plin la acest succes a fost și portarul Călin Fildan. Goalkeeperul orădenilor a avut câteva intervenții prin care și-a ținut echipa în avantaj. „A fost un meci foarte greu, pe care, după părerea mea, l-am dominat și mă bucur în sfârșit că a venit victoria, pentru că e o victorie muncită și așteptată chiar de mult, pentru că după cum s-a putut vedea, toate evoluțiile pe care le-am avut au fost foarte bune și am pierdut nemeritat de multe ori, iar acum iată că am făcut un meci bun și a ieșit bine și rezultatul”, a spus Călin Fildan, desemnat căpitan la Caransebeș în lipsa lui Florin Lazăr.

Etapa următoare, sâmbătă, FC Bihor joacă pe teren propriu cu FC Caransebeș, iar Șoimii Pâncota în deplasare la Râmnicu Vâlcea.

Cum arată clasamentul play-out-ului Seriei a II-a cu trei etape înainte de finalul sezonului:

1.     CSM Râmnicu Vâlcea           30 pct.
2.     FC Caransebeș           22
3.     FC Bihor Oradea           21
4.     Șoimii Pâncota           20

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 17:24 Campionat
Pe aceeași temă