Luceafărul pierde doi dintre cei mai buni jucători din lot! Ambii merg la echipe din Liga 1

Luceafărul Oradea, ocupanta locului 8 în Liga 2 după desfășurarea a 21 de etape, nu se va mai baza în 2017 pe doi dintre titularii din prima parte a campionatului. Ofertați de echipe din prima ligă, cei doi jucători au fost lăsați de conducerea clubului bihorean să aibă ocazia să evolueze în Liga 1. În plus, alți patru jucători au fost puși pe liber în această perioadă de vacanță.

Antrenorii Cristian Lupuț și Ioan Pap-Deac nu se vor mai baza în a doua parte a sezonului Ligii 2 pe portarul Eduard Pap (22 ani) și pe mijlocașul Paul Păcurar (25 ani, foto, în duel cu Sorin Frunză), anunță bihon.ro. Pap, venit la Luceafărul de la ACS Poli, a primit oferta de a evolua din nou în Liga 1, la ASA Târgu Mureș, astfel că jucătorul originar din Jimbolia nu a vrut să rateze această șansă. În schimb, Păcurar a primit oferta de a juca la o altă formație cu probleme, la Pandurii Târgu Jiu, însă acest lucru nu l-a făcut să nu accepte șansa de a debuta în Liga 1.

„Sunt două pierderi pentru noi, dar e important că au făcut pasul mai sus. Luceafărul este o rampă de lansare și sper ca acest lucru să contituie o motivație suplimentară pentru tinerii din lot”, a comentat antrenorul Cristian Lupuț despărțirea de cei doi jucători.

Eduard Pap a fost portarul titular al Luceafărului în acest sezon, cu 16 meciuri bifate, în timp ce Alin Goia a prins doar 4 apariții în tricoul bihorenilor. De partea cealaltă, Paul Păcurar este, cu cele 6 goluri marcate în 16 meciuri jucate, al doilea golgheter al echipei, după Sergiu Arnăutu, care are 9 goluri date în 20 de meciuri.

De golgheterul Sergiu Arnăutu sunt, de asemenea, interesate atât ASA Târgu Mureș, cât și Pandurii Târgu Jiu, însă jucătorul prahovean a participat astăzi la reunirea echipei bihorene.

S-a renunțat la trei jucători

Jucătorii la care s-a renunțat sunt: mijlocașul Alexandru Sorian (26 ani) și atacantul Zsombor Lukacs (21 ani), dar și la portarul Cosmin Verdeș, care fusese împrumutat la CSC FC Paleu.

Luceafărul Oradea dă start pregătirii de iarnă de astăzi, la baza sportivă Luceafărul Felix din Sânmartin.

1440 de minute a bifat Eduard Pap în cele 16 meciuri pe care le-a jucat în prima parte a sezonului Ligii 2 la Luceafărul Oradea

16 meciuri și 6 goluri sunt cifrele lui Paul Păcurar la Luceafărul Oradea în acest sezon. Înainte să vină la gruparea bihoreană, Păcurar a mai evoluat în Liga 2 pentru FCM Baia Mare sau FC Botoșani

Pe aceeași temă