Pandurii, învinsă din goluri splendide la Cugir. Echipa lui Teja arată slab cu aproape o săptămână înainte de debutul oficial

Marius ANGHEL 27 Jul. 2017, 11:39 Pregătiri, amicale

După 5-1 cu CSO Filiași și 1-1 cu Unirea 1924 Alba Iulia, două echipe modeste din Liga 3, primul amical ceva mai tare pentru Pandurii Târgu Jiu i-a adus o înfrângere. Gorjenii au pierdut ieri seară, pe stadionul din Cugir, cu 1-3 meciul cu Metalurgistul Cugir, o altă echipă din eșalonul trei, însă una care an de an se luptă pentru promovare.

Cu un prim „11” care se dorește a fi unul cât mai aproape de cel standard, Pandurii a demonstrat la Cugir că e departe de ceea ce își propune în noul sezon, să promoveze înapoi în Liga 1. În fața unei echipe de Liga 3, și ea cu destule schimbări efectuate în această vară, trupa antrenată de Mihai Teja n-a avut replică în fața Metalurgistului. Trei execuții superbe au străpuns poarta gorjenilor, iar golul reușit de Ciprian Rus a fost unul doar de onoare.

Sorian i-a „speriat” pe gorjeni din două lovituri libere

Noua achiziție a Cugirului, Alexandru Sorian, și-a demonstrat tehnicitatea cu cele două goluri bifate în poarta „pandurilor” din lovituri libere executate magistral. Primul l-a reușit după 18 minute de joc, dintr-o fază fixă de la 20 de metri, trimisă prin zid, în stânga portarului Jianu. Al doilea l-a bifat fix înainte de pauză. În minutul 45, Sorian a ieșit din nou la rampă cu o „liberă” vicleană din lateral dreapta, ce l-a surprins pe portarul advers.

Înainte și între reușitele fostului jucător al FC Bihor, cele două echipe au irosit și alte ocazii, dar au înscris și alte două goluri. Primul care a avut șansa de a deschide scorul a fost Mădălin Popa de la Cugir, în minutul 5, și apoi tot el, însă după primul gol al lui Sorian, a reluat pe lângă dintr-o poziție favorabilă (33′). Gorjenii au reușit însă să revină pentru câteva minute în joc, iar în minutul 38, dintr-un penalty obținut de Cătălin Hlistei la un duel cu Bold, Ciprian Rus a egalat.

Șuteu a reușit execuția amicalului

Însă nu pentru mult timp, fiindcă după doar cinci minute, Alin Șuteu (43′) a prins un șut senzațional de la 35 de metri, din cădere, cu boltă, iar mingea a intrat în plasă după ce a lovit transversala. Imediat, în minutul 45, Sorian a înscris pentru a doua oară pentru Cugir, iar rezultatul înregistrat la pauză a fost și cel final. În partea secundă, Pandurii nu a fost în stare să înscrie împotriva unei echipe care a încheiat jocul cu 8 juniori pe teren, singura situație aproape de gol fiind consumată de Vlad Bujor în minutul 71.

De precizat că de la Metalurgistul a plecat atacantul Ovidiu Stoianof, însă au venit portarul Bănică și atacantul Andrei Ludușan, acesta din urmă ultima dată evoluând la Olimpia Satu Mare, club de la care a fost dat afară pentru că s-a revoltat că e ținut pe banca de rezerve la meciul de la Târgoviște cu Chindia.

Metalurgistul: Bănică – Bold, Itu, Șt. Radu, Vărărean – M. Popa, L. Tudor – Șaucă, Sorian, Șuteu – Ludușan. În repriza a doua au mai jucat: Crivăț, Tăban, M. Popescu, Scurtu, M. Neagu, Udrea, Codrea, Ciobanu, G. Olteanu
Antrenor: Călin Moldovan

Pandurii: Jianu – Kilin, Ciobanu, D. Lung, Drugă – Thery, Zainea – Cocîrlă, Covaci, Hlistei – Cip. Rus. În repriza a doua s-a început în formula: D. Popescu – Celea, Ciobanu, D. Lung, Vasilescu – Pîrvulescu, Zainea – Șendroiu, Cip. Rus, Trifu – Bujor. Au mai intrat și Dănăricu, Cioiu și Dodoi
Antrenor: Mihai Teja

Pentru Pandurii urmează un nou amical, ultimul înainte de startul noului sezon al Ligii 2. Sâmbătă, la Târgu Jiu, va juca împotriva echipei Cetate Deva. De partea cealaltă, săptămâna viitoare, Metalurgistul joacă miercuri cu Arieșul Turda iar vineri cu Unirea Alba Iulia.

Info și foto: Ziarul Unirea

Marius ANGHEL 27 Jul. 2017, 11:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă