Stadionul Farul va avea o nouă denumire, a unei legende a clubului constănțean. Conducerea echipei a demarat deja procedurile

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 14:36 Liga 2

Stadionul Farul din Constanța ar putea să primească o nouă denumire. Anunțul a fost făcut de finanțatorul echipei Farul Constanța, Giani Nedelcu, cel care a anunțat că decizia a fost luată marți în Consiliul Director al clubului de la malul mării.

S-a hotărât ca stadionul din strada Primăverii să-și schimbe denumirea din „Farul” în „Dumitru Antonescu”, în semn de prețuire pentru simbolul FC Farul, decedat luni, la vârsta de 71 de ani. Procedurile legale pentru oficializarea shimbării numelui arenei din Constanța au început deja.

„Am luat această decizie marți. Încă de când trăia îi spusesem acest lucru lui nea Mitică, că, după ce va trece în neființă, stadionul îi va purta numele. Eu consider că nu e normal ca o arenă să aibă numele unei persoane încă în viață. Pentru ce a făcut pentru Farul, pentru Constanța și pentru fotbalul românesc, Dumitru Antonescu merită cu prisosință acest lucru”, a spus Giani Nedelcu, citat de Ziua de Constanța.

Stadionul Farul a purtat pentru o scurtă perioadă și denumirea de Gheorghe Hagi.

Legenda FC Farul, decedat la vârsta de 71 de ani

Dumitru Antonescu a fost una dintre figurile emblematice ale Farului, el deținând recordul clubului de meciuri jucate în primul eșalon, cu un total de 390 de prezențe. Constănțeanul născut pe 25 martie 1945 și-a început cariera ca junior la Electrica, în orașul natal, apoi a stat un an la juniorii Stelei. Din 1966 a evoluat timp de 17 sezoane doar pentru Farul, atât în primul, cât și în al doilea eșalon și s-a retras din activitate la 39 de ani. În tricoul „marinarilor” a evoluat ca fundaș central sau libero și a obținut de două ori locul patru în Divizia A (în sezoanele 1966/1967 și 1973/1974).

Antonescu a evoluat atât pentru lotul Under 23 al României, unde a adunat șase selecții, cât și la naționala mare, acolo unde a bifat 13 prezențe, fără gol marcat. A debutat sub „tricolor” pe 29 octombrie 1972, contra Albaniei și a făcut parte din echipa care a învins Finlanda cu 9-0, pe 14 octombrie 1973, rezultat rămas în statistica naționalei drept cel mai mare scor realizat de România într-un meci oficial, anunță FRF.ro.

După ce și-a încheiat activitatea de jucător, Antonescu a activat ca antrenor la juniorii Farului, iar ultima dată a făcut parte din staff-ul tehnic al Școlii de Fotbal Performer Constanța.

Legendă a FC Farul și fost internațional, Dumitru Antonescu, s-a stins din viață, luni, 25 aprilie, la vârsta de 71 de ani, pe un pat de spital din București, unde era internat de ceva vreme, după ce suferise mai multe operații, în urma unei boli incurabile. Marți, sicriul cu trupul neînsuflețit a fost adus la Constanța și depus la casa mortuară de la Cimitirul Central. Înmormântarea va avea loc joi, la ora 12.00, la Cimitirul Central.

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă