OFICIAL | FRF a aprobat retragerea din Liga 2 a echipei Luceafărul Oradea și a acceptat-o pe cealaltă condusă din umbră de Nicolae Sarcină. Energeticianul și-a schimbat denumirea. Lovitura dată celor de la Pandurii

Marius ANGHEL 01 Aug. 2019, 08:46 Stiri

Luceafărul Oradea s-a retras din Liga 2 pentru a-i face loc în noul sezon, care începe mâine, celeilalte echipe finanțate din umbră de gorjeanul Nicolae Sarcină, Energeticianul. Subiect despre care am scris în exclusivitate aici. FRF, prin Comitetul de Urgență din 31 iulie, a aprobat modificarea, astfel că mutarea a devenit oficială cu două zile înainte de primul meci al noii ediții de eșalon secund. Mai mult, forul condus de Răzvan Burleanu a acceptat și schimbarea denumirii Energeticianului.

Energeticianul îi va lua locul în ediția 2019/2020 a Ligii 2 echipei Luceafărul Oradea (foto principal, Luceafărul și Energeticianul în meciul de la Sânmartin), care s-a retras din competiție și a solicitat să joace în Liga 3, acolo unde retrogradase cealaltă formație susținută din umbră, prin interpuși, de Nicolae Sarcină. Aceasta îi va prelua și programul jocurilor formației bihorene, astfel că desfășurarea campionatului nu va avea în niciun fel de suferit.

Încă o lovitură dată de Sarcină și aprobată de FRF: Energeticianul devine Viitorul Pandurii Târgu Jiu, nume apropiat de marele său vis neîndeplinit

În aceeași ședință a Comitetului de Urgență al FRF, din 31 iulie, Răzvan Burleanu (președinte FRF), Gino Iorgulescu (prim-vicepreședinte FRF) și Octavian Goga (vicepreședinte FRF) au hotărăt să aprobe și schimbarea denumirii clubului ACS Energeticianul în ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Astfel, Nicolae Sarcină a dat două lovituri. Prima: echipa sa favorită, condusă de ginerele Alin Zgripcea, va evolua din noul în Liga 2, după ce în sezonul trecut și-a ratat obiectivul de menținere. A doua: a schimbat numele clubului foarte asemănător cu cel la care visează de mulți ani, însă pe care nu poate pune mâna. Sarcină este un fan al echipei Pandurii Târgu Jiu, unde a și fost sponsor, încă niciodată nu a putut intra în posesia sa ca acționar. Acum, a numit Energeticianul ca Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Până în vara anului trecut, Energeticianul se numea ACS Șirineasa, iar acum este la a treia schimbare de denumire.


Nicolae Sarcină, în stânga, și-a dorit Pandurii Târgu Jiu, însă Marin Condescu, în dreapta, nu a acceptat acest lucru. Sarcină și-a numit unul dintre cele două cluburi conduse prin interpuși foarte asemănător cu Pandurii și în curând va juca chiar la Târgu Jiu, pe noul stadion.

Noul Viitorul Pandurii Târgu Jiu își va desfășura meciurile de pe teren propriu pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, așa cum Liga2.ProSport.ro a anunțat în exclusivitate. Până acum, în ultimii doi ani, fosta Energeticianul a jucat acasă la Petroșani, pe stadionul Jiu. Însă mutarea la Severin nu va fi de lungă durată, fiindcă Sarcină visează să-mi mute echipa pe noul stadion din Târgu Jiu, neterminat încă. Acesta este un alt mare vis al omului de afaceri gorjean, acela de a-și duce echipa la Târgu Jiu și de a-i lua locul fostei vicecampioane a României, Pandurii, căreia îi așteaptă falimentul.

„În conformitate cu dispozițiile art. 36 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de Urgență compus din Răzvan Burleanu – Președinte FRF, Gino Iorgulescu — Prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga — Vicepreședinte FRF, hotărăște:

– Aprobă schimbarea denumirii clubului ACS Energeticianul în Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

– Aprobă Referatul Managerului Departamentului Competiții al FRF cu privire la retragerea din Campionatul Național Liga 2 a clubului ACS Luceafărul Oradea și pe cale de consecință dispune:
• Ia act de retragerea clubului ACS Luceafărul Oradea din Campionatul Național Liga 2, ediția 2019/2020.
• Aprobă completarea locului vacant din Liga 2 astfel creat cu clubul Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu (fost ACS Energeticianul) cu obligativitatea acestuia de a prelua programul competițional al clubului retras din competiție.
• Aprobă înscrierea în Liga 3, ediția 2019/2020, a clubului ACS Luceafărul Oradea”
, e anunțul făcut de FRF în privința ultimelor schimbări din Liga 2.

Sâmbătă, de la ora 11:00, la Drobeta Turnu Severin, Viitorul Pandurii Târgu Jiu o întâlnește pe Sportul Snagov, în prima etapă a noului sezon al Ligii 2. Meciul Pandurii Târgu Jiu – Viitorul Pandurii Târgu Jiu se joacă în etapa a 4-a a Ligii 2, în jurul datei de 24 august.

 

  • Nicolae Sarcină conduce din umbră, prin persoane apropiate, cele două cluburi care au evoluat în sezonul recent încheiat al Ligii 2, lucru pe care FRF nu l-a dovedit în urma contestației făcute de ACS Poli. Energeticianul, club care a jucat la Petroșani, e condus de ginerele său, Alin Zgripcea, iar Luceafărul Oradea, club care evolua acasă la Sânmartin, o are președintă pe Lucia Vladimirescu, o parteneră de afaceri.
  • Luceafărul Oradea a încheiat sezonul recent al Ligii 2 pe locul 8, în timp ce Energeticianul, grupare unde a investit mult mai mulți bani, s-a clasat pe locul 16, ultimul retrogradabil, lucru care a și permis aceste modificări în noul campionat după retragerea formației bihorene.
  • Cum speranța ca altă echipă dintre cele rămase în Liga 2 să se retragă s-a risipit, gen Daco-Getica, Pandurii sau Sportul Snagov, toate cu probleme la dosarul de certificare, Sarcină a decis să-și sacrifice unul dintre cluburi. Astfel, a dictat ca Luceafărul Oradea să se retragă din eșalonul secund, iar locul acesteia îi revenea automat, potrivit regulamentului FRF, ultimei clasate pe locurile retrogradabile din sezonul recent încheiat, adică fix Energeticianului. Mare parte dintre jucătorii Luceafărului vor trece la noul Viitorul Pandurii, iar echipa bihoreană, mutată acum în Liga 3, a încheiat un parteneriat cu Viitorul Oradea (clubul de copii și juniori) și ar urma să devină o școală de fotbal care să promoveze tinerii juniori bihoreni.

 

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 01 Aug. 2019, 08:46 Stiri
Pe aceeași temă